Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 12:35 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

To ja jeszcze tylko dodam na zakończenie,że pieniądze są ważne,ale to "rzecz nabyta",są bazarki,można poprosić o wsparcie.Niestety,nie da się tak z domami tymczasowymi.Miałam,wprawdzie krótko siedem kotów,w dodatku w remoncie.Kociaki były chore i to już była ciężka sprawa.U Gosiar było kilkanaście kotów w kawalerce.To nie jest dobre ani dla kotów,ani dla ludzi.Zwykle tłumaczą się Ci,którzy są zakoceni po uszy,mają kwarantannę..itd.Na wątku chodzi o to,aby znaleźć kogoś,kto może, kto jeszcze zniesie kolejnego kociaka.Po prostu są kotki,jeszcze zdrowe,ale jak długo? Sądzę,że zdjęcia by się przydały.Jeżeli są tak ładne,jak Tricky to może jakiś DS by się znalazł? Cuda się też zdarzają, czego wielokrotnie doświadczałam na forum.Kciuki za te cuda :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 12, 2010 14:16 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Coś tam chciałem odpisać mpacz ale to foru też jakieś takie co napiszesz to skasuje. chyba przestanę na to PW wogóle pisać.

Nie myślcie że dla mnie pieniądze są najważniejsze i przysłaniają mi świat. Gdyby tak było to bym te koty wystawił za próg.
Tak się zastanawiem kiedy miałem ostatnio urlop? nie wiem, bo ciagle są koty, monika jakieś Karpaty zachwala, fajne zdjęcia, ewar Kuźnice odwiedza, ja w Kuźnicy byłem po apelu aby kotce pomóc. I nie odbierajcie tego że narzekam, tak robie bo tak chcę

Ale tak jak ewar pisze że chodzi by znaleźć jeszcze kogoś kto zniesie następnego kociaka. Tak , ale na to by znieść kolejnego to niestety potrzeba pieniędzy. Ewar, a jeśli pieniądze to rzecz nabyta i można zarobić na bazarkach to mi tylko by pozostalo samochód wystawić na bazarek, tylko wtedy niech te koty z kuźnicy i okolic nie liczą na pomoc.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon lip 12, 2010 14:23 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Jarek, czy mogłabym was prosić o założenie oddzielnego wątku w stylu: jak nam na Pomorzu strasznie? Rozumiem narzekania, ale chciałabym tutaj pisać o kocie, na którego na szczęście znalazłam miejsce i środki. Z góry dziękuję.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon lip 12, 2010 21:24 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Tricky został dzisiaj zaszczepiony.Był bardzo grzeczny,a pani doktor powiedziała,że z niego straszny słodziak, takie rozmruczane maleństwo.

ewar

Post » Wto lip 13, 2010 7:07 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

I teraz trzy dni odrobaczamy. Obyło się bez reakcji poszczepiennej. Teraz odrobaczymy. Z oczkiem wszystko OK, pani doktor zasugerowała zaszycie podczas kastracji. Rzeczywiście jest to dobry pomysł.

gosiar

Post » Wto lip 13, 2010 7:37 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Jedna narkoza, świetnie.Ale to w takim razie jeszcze potrwa,bo to przecież kociątko.

ewar

Post » Wto lip 13, 2010 7:50 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

No tak, stąd konieczność przemywania płynem fizjologicznym. Tricky naprawdę czuje się dobrze, szaleje, przytula się, ma apetyt. Najbardziej chyba lubi zapasy z Lemką. Ta moja tymczaska wzbudza jakieś ciepłe kocie uczucia.

gosiar

Post » Śro lip 14, 2010 8:27 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Byłam wczoraj na Mariackiej, po 19. Rozmawiałam z właścicielami galerii, obok której w zeszłym chyba tygodniu (a może jeszcze wcześniej) widziałyśmy z Kotiką kotkę z maluszkiem. Państwo twierdzili, że kotka już nie przychodzi i że przeniosła się na podwórko na tyłach kamienicy, w okolice rur. Obeszłam to podwórko, faktycznie jest tam ogrodzony teren, z wykopaliskami, i tam stały jakieś dwa pojemniczki, bo ktoś podobno kotkę dokarmia. Pan ze sklepu mówił, że kotek jest raczej w dobrym stanie, gdy pytałam o oczy. Ale niestety ani kotki, ani malucha nie widziałam.
Pozdrowienia dla Tricky'ego, współkotów i opiekunów.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lip 14, 2010 8:29 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Fanszeta pisze:Byłam wczoraj na Mariackiej, po 19. Rozmawiałam z właścicielami galerii, obok której w zeszłym chyba tygodniu (a może jeszcze wcześniej) widziałyśmy z Kotiką kotkę z maluszkiem. Państwo twierdzili, że kotka już nie przychodzi i że przeniosła się na podwórko na tyłach kamienicy, w okolice rur. Obeszłam to podwórko, faktycznie jest tam ogrodzony teren, z wykopaliskami, i tam stały jakieś dwa pojemniczki, bo ktoś podobno kotkę dokarmia. Pan ze sklepu mówił, że kotek jest raczej w dobrym stanie, gdy pytałam o oczy. Ale niestety ani kotki, ani malucha nie widziałam.
Pozdrowienia dla Tricky'ego, współkotów i opiekunów.

Wielkie dzięki, Fanszeta. Ciekawe, co się stało z tym trzecim z rodzeństwa. Biedne te maluchy, tak mi ich żal, jak patrzę na Tricky'ego, który biega za mną i miauczy, bo chce na rączki. Co za kot.

gosiar

Post » Czw lip 15, 2010 10:59 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Kotika też była na Mariackiej, też bez skutku. Może pod koniec tygodnia razem zajrzymy na to podwórko. Pozdrowienia.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pt lip 16, 2010 2:40 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Fanszeta pisze:Kotika też była na Mariackiej, też bez skutku. Może pod koniec tygodnia razem zajrzymy na to podwórko. Pozdrowienia.

Byłam, ale niestety nic więcej sie nie dowiedziałam.
Czy rzeczywiście ta kotka przeniosła sie na podwórze trudno stwierdzić.
Ja widziałam podobną kotkę na Mariackiej, miała założoną obróżkę.
Nie wiem czy to ta sama, niektórzy ludzioe twierdzili, że to ona inni, ze nie.
Będziemy tam zaglądać i starać sie dowiedzieć co z maluchem.

Przy okazji odkryłam nową kolonię kotów.
Kotka trikolorka, ojciec wielki rudas i kociaki rude, białoszare i tri.
Postaram się porobić im fotki i zrobić ogłoszenia. Na DT nie ma co liczyć.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt lip 16, 2010 7:27 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Ależ muszą być piękne... A adopcje stoją. Tutaj też.

gosiar

Post » Pt lip 16, 2010 8:51 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

A może jakieś fotki malucha? :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 16, 2010 9:16 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

Pozdrowienia dla Tricky'ego, rośnij duży i zdrowy, kociaku! :1luvu:

Fanszeta

Post » Pt lip 16, 2010 10:01 Re: Tricky w DT u Gosiar.A jego rodzeństwo?Gdańsk,Mariacka.

OKI pisze:A może jakieś fotki malucha? :roll:

Będą oczywiście. Jest prze-ko-cha-ny. Uwielbia inne koty, łazi za mną, bo chce, żebym go przytuliła. Słodkie kocię. Oczko wygląda bardzo ładnie. Maluch jest zaszczepiony, za miesiąc to szczepienie powtórzymy. Za chwilę chyba zrobie mu ogłoszenia.

gosiar

[poprzednia][następna]