Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 03, 2010 10:19 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Jejku :P jak miło ze jesteście z nami.
Dziękuję Wam :1luvu:
Jesteśmy już w domu.Szprotka okazała sie Szprotem i to kilkunastoletnim.Dokładnie określi "nasz" wet w poniedziałek.
Kocurek pełnojajeczny,to co "wystaje mu z tyłu" to bardzo okazałe jądra,wyniszczony,zapalenie ropne uszu,oczek i na razie leczymy to.
Według wetki rokowania ostrożne.
Ja osobiscie myslę,ze trzeba zadbać o leczenie,o dobre jedzonko i dać mu dużo spokoju.I koniecznie trzeba mu mówić ze jest piękny,wspaniały,mądry i kochany.Tak zeby miał dla kogo i po co żyć.
Dostał dzisiaj dwa zastrzyki i dwie strzykawy wzmacniacza(sorry ale ja nigdy nazw nie pamiętam),Cami na pewno przypomni.
Wzięłam dla niego małe opakowanie RC Intensinal suche i dwie saszetki RC intensinal i conva.
Chciałam mu podać pełną miskę suchej,ale ciocia Cami zwróciła mi uwagę ze on je łapczywie.No i całe szczescie,bo je bez połykania,tak sie spieszy.Trzeba mu dozowac małe porce ale czesto.
W sobote kolejna wizyta w gabinecie i kolejna dawka leków.
Od poniedziałku opiekę na kocurkiem przejmie nasz wet.
Chłopak zamieszkał w małym pokoju,na razie w klatce.Dzisiaj nikt tam nie będzie spał,bo strasznie smierdzi.Tak sie troszkę czaję coby go moze wykąpać?
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 10:28 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica,
bardzo się cieszę że to co wystawało to jajka..
teraz dużo miłości i opieki i ciepełka i Szprotek będzie piękniał.
Powodzenia :ok:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw cze 03, 2010 10:30 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Popatrzcie jakie on ma piękne oczka
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 10:35 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Straszny bidulek :cry: Dobrze że trafił do Ciebie :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Wykąp Wiesiu ,on na pewno lepiej się po tym poczuje :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw cze 03, 2010 10:39 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Jak tylko przeczytałam, że to Szprotka, to zaraz pomyślałam sobie o moim Szprocie, który przez pierwszy miesiąc życia był Kaśką :kotek: .
I właściwie nie jestem aż tak zaskoczona - wiadomo, że to co trafia do Legnicy nagle, z reguły jest facetem :ryk:
Kciuki za koteczka :ok: :ok: I już się cieszę, że jutro go zobaczę :1luvu:
Wiesia, chyba musisz zmienić tytuł :ryk:
Ostatnio edytowano Czw cze 03, 2010 10:44 przez Marudka, łącznie edytowano 1 raz

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw cze 03, 2010 10:40 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Jak dobrze że się złapała ! :1luvu:
Edi100 :1luvu:
Legnica :1luvu:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw cze 03, 2010 10:47 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

amyszka pisze:Straszny bidulek :cry: Dobrze że trafił do Ciebie :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Wykąp Wiesiu ,on na pewno lepiej się po tym poczuje :ok:

Ha!Wykąp.Tylko że sie boje :lol:
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 10:48 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Marudka pisze:Jak tylko przeczytałam, że to Szprotka, to zaraz pomyślałam sobie o moim Szprocie, który przez pierwszy miesiąc życia był Kaśką :kotek: .
I właściwie nie jestem aż tak zaskoczona - wiadomo, że to co trafia do Legnicy nagle, z reguły jest facetem :ryk:
Kciuki za koteczka :ok: :ok: I już się cieszę, że jutro go zobaczę :1luvu:
Wiesia, chyba musisz zmienić tytuł :ryk:

Nawet kotki tuż przed przekroczeniem granicy miasta Legnica stają sie kocurkami :lol:
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 10:50 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Troszkę mi ulżyło,że to nie jelita mu wystają.

Edi100 i Cami pewnie jeszcze w drodze powrotnej.
Miał szczescie Szprot że na nich trafił :D
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 10:55 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica u Ciebie odpasie się chłopak, może jak poczuje się dobrze sam się dopucuje? :wink:
dziewczyny jesteście wielkie :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw cze 03, 2010 11:02 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Ja bym go jeszcze nie osłabiała kąpielą - może go podsypać pudrem i przeczesać? Albo dupencjusza pampersami do niemowlęcych pupek przetrzeć - one jakoś takoś smrodek likwidują? Ja się oczywiście nie znam tylko tak sobie myślę, że może lepiej go nie moczyć teraz?

Trzymam kciuki!!
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

Post » Czw cze 03, 2010 11:11 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Janosia ja sie tylko czaję z tą kąpielą :lol: a to znaczy ze jak sie będzie sam choć troche mył,to pewnie dam sobie spokój.Nie chciałabym z nim walczyć pod prysznicem.Zresztą dzisiaj dostał niezłego "kopa" w tych zastrzykach,więc na pewno nic nie będę kombinować.Poobserwuję jak sie bedzie czuł.
Na razie apetyt ma doskonały,piszczy zeby jeszcze dać.
Zastanawia mnie ten brzuch,wetka nie pozwoliła dzisiaj odrobaczać.Ma sie chłopina wzmocnić najpierw.Może on tasiemca ma,że taki nieopanowany przy jedzeniu?
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 11:13 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Nigdy nie kąpałam kota,ale dobrze robi przetarcie wilgotną szmatką i wytarcie do sucha.Trochę potem szczotką i kot jak nowy.Moja Sonia nie znosiła pudru, śmierdziała okropnie i miała skołtunione,tłuste włosy.Z tym,że ona miała chorą trzustkę,wysoki cukier,dlatego był taki smród.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 03, 2010 11:49 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Kocurek chyba czuję się w miarę dobrze.Spać mu się chce,ale kiedy wchodzę do pokoju,od razu wstaje i miauczy nad pustą miską.
On wygląda na dużego kocurka,ma bardzo długie łapki,tyle że chudziutki.
Nie wiem jaką porcje karmy mu odmierzyć/dzień?Według rubryki na opakowaniu chyba będzie mało,bo to duży kocur.
Nie moze miec wciaż pełnej michy,bo ile ma tyle pochłania,boje się że mu zaszkodzi.
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 11:58 Re: Bardzo chora,głodna.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Dotarłyśmy do domu. Bardzo dziękuję Cammi za transport i Legnica za DT pełen miłości:) Bardzo miło było Was poznać:)
Szprotek biedniutki:(:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

[poprzednia][następna]