Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 18:53 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A co z białaskiem ??? :placz:
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 06, 2010 19:22 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

po_prostu_kaska pisze:A co z białaskiem ??? :placz:

Wystarczy, że taki biedulek ze stresu nie je kilka dni i od razu się to odbija na wątrobie, nerkach ... :(.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie cze 06, 2010 19:50 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Mam nadzieję, że to nic poważnego... :cry:

Białasek ma już na chwile obecną 86 wejść na Allegro i osoby obserwujące. Wiem, że to jeszcze nic nie znaczy, ale jest zainteresowanie, a ogłoszenie jest niecałą dobę...

Musi mu się udać
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 06, 2010 21:50 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Tak mówimy o testach na białaczkę i koci Hiv ,są ujemne czyli jest zdrowym kotem,mogę dodać jeszcze jedną informację lubi psy dzisiaj ocierał się wręcz o psa mojej koleżanki, nawet nie fuknął na niego.Z Białaskiem dopiero wróciłam z Olsztyna ma zapewniony DT na jakieś pięć dni w piwnicy u sąsiadki mojej koleżanki.Miał pozrywane opuszki dwóch łapek i wyrwane dwa paznokcie doktor stwierdził że po jakimś urazie ,może podczas wyrzucania z samochodu .Rany te zaopatrzono otrzymał antybiotyk w zastrzyku i jeszcze dwa muszę mu podać sama.Okazało się że nie jest kastratem więc został wykastrowany ,ma świerzb jak pozostałe i raczej jest głuchy. Został nawodniony podskórnie podczas narkozy ,ponieważ był nieco odwodniony poza tym doktor powiedział ,że jest 2-3 letni zdrowy ,zrównoważony kot.Zapłaciłyśmy dzisiaj za test Maćka 80zł,kastrację Białego kotka 60zł doktor zszedł nam sporo z ceny ,zresztą wiecie ile kosztuje kastracja ,oraz lek na świerzb 40 zł, za opatrzenie rany i antybiotyki oraz wizytę nic ,wszystko wliczył w kastrację.Rachunek mam z wyszczególnieniem ile za co,są też zdjęcia tych ran łapek.Przekaże rachunek jutro Asi to umieści wszystko na wątku. Dziękuję z góry za paczkę.Mamy jednak problem Gazzy na wątku na dogomani napisała, że załatwiła DT w Olsztynie dla małej koteczki do 15 lipca .Zawiozła małą koteczkę a dzisiaj zatelefonowała i powiedziała że mamy kicie zabrać. I co ja mam zrobić nie mamy gdzie jej zabrać ,Gazzy wiele pisze załatwia a póżniej mówi,że jest niepełnoletnia i wszyscy mają żal do nas ,a my nie jesteśmy w stanie odpowiadać za jej decyzję ,których z nami nie konsultuje.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon cze 07, 2010 8:18 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Zaktualizowałam ogłoszenia Maćka. Chłopak mógłby już iść na swoje ;) Zdrowy, psiolubny, proludzki, komu kotecka ;)

I Białasek. Ma DT tylko na 5 dni !
po_prostu_kaska

Post » Pon cze 07, 2010 9:47 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Myślę że w pierwszej kolejności jednak potrzebna nam pomoc na karmę ,leczenie i ew. testy na choroby takie jak białaczka ,które są niebezpieczne dla innych kotów.Piwnica jest chyba w miarę bezpieczna, część rzeczy specjalnie dla nich została żeby miały po czym skakać i żeby miały kilka miejsc do spania. Mają stary fotel ,duży karton z wejściem tak małym żeby tylko maluchy weszły a Maciek żeby się nie zmieścił dwie różne półki ,domek dla kotów w którym śpią maluchy są też opony i plastikowe skrzynki ale myślę że nie są niebezpieczne.Ale gdyby były pieniądze klatka się przyda tylko myślę że nie do piwnicy tylko musiała by być u kogoś innego,obawiam się że w klatce mogą płakać i dowiedzą się o nich inne osoby i może być problem.Otrzymałam sms od lekarza Maciek jest zdrowy testy wyszły ujemne.Przez koleżankę próbowałam się dowiedzieć czegoś o Białym kocie i okazało się że dzieje się z nim coś niedobrego .Koleżanka próbuje załatwić mu miejsce u sąsiadki w piwnicy,musi go tylko wyadoptować na siebie z adnotacją że wie że jest chory i jedziemy do Olsztyna.Chorych kotów schronisko nie wydaje .

pozwolę sobie podkreślić jeszcze raz, to co najpilniejsze :kotek:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon cze 07, 2010 10:52 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wklejam rozliczenie z dogo:
WPŁATY:

Czerda-100zł

asl-20zł(za bazarek Marchewy)

Gameta-45zł(za bazarek Marchewy)

p.W.Trzcińska 200zł

Ela S z miau -50zł

Anetka sss-100zł

Wujek i ciocia-50zł

BasiaD-50zł

Dzika Figa-200zł

RAZEM:815ZŁ

Dziękujemy

Wydatki:

Weterynarz,leki-100zł

Test Maćka -80zł

Paliwo-40zł

Karma-26zł

Kastacja białego kocura-60

Maść-40zł

Razem-346zł

Jutro wkleję zdjęcia Białego i kociaków,a także leki i rachunki.Dzisiaj nie mam czasu niestety.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pon cze 07, 2010 22:04 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Cały czas szukany DS dla Maciusia.

DT lub DS dla białaska

DT lub DS dla maluchów

Potrzebna również pomoc związana z wyciąganiem kotów ze schroniska
po_prostu_kaska

Post » Wto cze 08, 2010 9:31 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Biały kocurek źle się czuje,od wczoraj nie chce jeść,wymiotuje,jest wycofany.

Maluszek w klinice w Olsztynie na kroplówkach,wczoraj miał gorączkę 41st,słaniał się na łapkach.

Koteczka z dt w Olsztynie ma zostać zabrana....pytanie:gdzie???
To tyle złych wiadomości.

A tu nasze kocurki z dt jak wracaliśmy od weta w Olsztynie:
http://img411.imageshack.us/img411/63/dsc00988l.jpg

A tu maluszek z oczyszczoną raną po wrzodzie:
http://img139.imageshack.us/img139/2897/dsc00999s.jpg

Dobra wiadomość jest taka,że 2 maluszki z piwnicy czują się bardzo dobrze,są wesołe,rozrabiają,mają apetyt,ładnie załatwiają się do kuwetki.Czekają tylko na domki.

ACHA13

Post » Wto cze 08, 2010 11:06 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wklejam zdjęcia z linku. Nie wiem jak innym, ale mi bardzo długo się otwierało, więc może tak będzie łatwiej

Obrazek

Rozumiem, że to jest ta dwójka, która jest u Basi razem z Maciusiem ?

To co ? Domku, hop hop :lol:
Komu śliczne kluseczki ?
po_prostu_kaska

Post » Wto cze 08, 2010 11:07 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wklejam rachunki za wizyty u wetów,leki,paliwo,jedzonko:

To jest wizyta w sobotę na której wet zajął się raną po wrzodzie,poobcinał pazury Mackowi,pobrał krew do testu,dał antybiotyk maluszkowi,w cenie wizyty jest także maść na świerzbowca-Oridermyl,Pasta Calo-Pet,antybiotyk na 5 dni,tabletki na robaki:
http://img171.imageshack.us/img171/1525/dsc01012o.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/4898/dsc01005dc.jpg

Niedziela-wizyta u weta z Białaskiem,kastracja,opatrzenie rany na łapce,opłata za test Maćka:
http://img20.imageshack.us/img20/6443/dsc01011j.jpg

Jedzenie,żwirek:
http://img32.imageshack.us/img32/5607/dsc01014c.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/8926/dsc00951a.jpg

Paliwo:
Raz pokryłam koszt paliwa z własnej kieszeni jak wiozłyśmy kotki do kliniki i ds,ale więcej razy w miesiącu nie dam rady,to jest rachunek z soboty i niedzieli:
http://img401.imageshack.us/img401/7346/dsc01013y.jpg
Zaraz zrobie kolejny bazarek,zeby mieć na paliwo.

ACHA13

Post » Wto cze 08, 2010 15:47 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Maciek dorobił się swojego wątku :lol:

viewtopic.php?f=13&t=112399

Zapraszamy :D
po_prostu_kaska

Post » Wto cze 08, 2010 16:34 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

na bazarki cos wygrzebie przy przeprowadzce :)
dajcie na pw dane do przelewu, jednak chciałabym, zeby to było wiecej niz nazwisko i numer konta, bo juz miałam rozne reklamacje w banku i nie chce dodatkowych problemów.
Na dniach cos wplace.

A i mam pytanie. Skoro schronisko nie chce wydawac bez szczepien, to dlaczego nie zaszczepia tych zdrowych chociaz?

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Wto cze 08, 2010 17:23 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Te czarne maleństwa ze zdjęć to moi tymczasowicze ,najgorszy problem to to że ja się w nich wszystkich zakochuje .Najwięcej serca skradł mi jednak Maciek to on mnie zauroczył najbardziej, ludzie nie wiedzą co tracą nie decydując się na dorosłe koty ,u nas właściwie nie ma adopcji dorosłych kotów jeżeli już to ewentualnie maleństwa ,a i to rzadko.Tym razem to przypadek sprawił , że znalazłyśmy się na kociarni bo byłyśmy robić zdjęcia suni do ogłoszeń, znajomy chciał kota i weszłam z nim, on kota nie wybrał ,a ja ujrzałam Maćka i zauroczył mnie ,teraz to już wielka miłość , która musi mieć wspaniały dom.Nie umiem powiedzieć czemu tak jest ze szczepieniami w schronisku.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto cze 08, 2010 17:37 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Nie umiem powiedzieć czemu tak jest ze szczepieniami w schronisku.

hmmm... schroniskom też się nie przelewa, może nie zawsze mają na nie kase :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

[poprzednia][następna]