DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 8:29 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Otręby zawierają witaminy z grupy A i E, makro- i mikroelementy, fosfor, wapń, potas, cynk oraz magnez. Z dietetycznego punktu widzenia największą zaletą otrąb jest duża zawartość błonnika, który nie jest trawiony przez organizm, dlatego też nie powoduje tycia a znacznie ułatwia pracę układu pokarmowego. Otręby pomagają także w profilaktyce schorzeń przewodu pokarmowego no i oczywiście przy chronicznych zaparciach – ale nie szkodzi podczas rozwolnienia.

Odrobaczałyśmy pyrantelum jakiś tydzień temu :/ zgodnie z zaleceniami weta 0,5ml na kociaka tylko raz.

Asia właśnie dała znać, że kociaki robią minimalnie lepszą tą kupkę, zaraz poda im kolejną dawkę lakcidu i jak wrócę z pracy to zobaczę co i jak.

Możemy się w piątek umówić wieczorkiem :) Nie ma problemu.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Śro maja 26, 2010 8:40 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

OK W PIATEK WIECZOREM.

i przepraszam że tak pytam :oops: :oops: :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro maja 26, 2010 9:09 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Wszystko co piszesz/piszecie jest bardzo pomocne! Pytać o więcej.

paulina777

Post » Śro maja 26, 2010 20:57 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

dajcie im tą saszetkę którą wam przekazałam, to rozrabia się (jakieś 2 łyżeczki chyba, podobnie jak mleko dla kociąt w proszku) z ciepłą wodą i jest bardzo witaminowe , powinno pomóc
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Czw maja 27, 2010 7:29 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Witam!
Wczoraj po powrocie z pracy i ogarnięciu kociaków położyłam się u nich w pokoju i… obudziłam się dzisiaj :] Co jakiś czas jednak przebudzałam się bo to jakieś kociaki się na mnie bawiły, to najmniejsza Emilka dostawała napadu czułości i gryzła mnie po nosie mrucząc w niebogłosy, to Arturem przychodził (!!!!!!) i wtulał się mi w twarz lekko przyduszając :D
Trochę informacji medycznych ;)
Sebastian który miał cały czas rozwolnienie zrobił wczoraj normalną kupencję, widziałam jeszcze kilka solidnych wydalin, ale jest jeszcze trochę sraczek :/ miałam wczoraj obserwować kuwetkowe poczynania ale jakoś tak mi się przysnęło ;P Dobrze, że jest Asia i wcześniej wszystkie maluchy porządnie nakarmiłam i niektóre nawodniłam ;)
Z tego co mniej więcej wiem to musimy pobrać kupki z 3 dni do badań, dostałyśmy gentamecyny jeszcze, odrobaczenie może im zaszkodzić więc mamy się wstrzymać :/
Niestety niektórym trzeba będzie zaaplikować kroplówki, bo mimo, że jedzą i piją są odwodniane. Widziałam jeszcze w szafce RC Convalescence Support.
Więcej info później jak skontaktuję się z Asia i zda mi dokładną relację z wizyty u wetek.

Maria.S Widziałam też zapomogę od Ciebie, wielkie dzięki. Na pewno się przyda :)

paulina777

Post » Czw maja 27, 2010 7:37 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

czyli małymi kroczkami idzie ku dobremu?
Convalescens jest b. dobry .

ja dzisiaj swoje maluchy zostawiłam na wolności ,spały ze mną w łóżku ,cóż za przyjemność ............nie mieć miejsca do spania :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 27, 2010 8:42 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

W piwnicy w której wyłapałyśmy 13naście maluchów są kolejne!!! ;((((((
To jest jakaś tragedia co się tam dzieje ;(
Nie wiemy co robić, w piwnicy jest ok. 10 kotek! Udało nam się złapać ostatnim razem 3 i wszystkie miały cyce jak donice ;( nie można ich wysterylizować bo niewiadomo czy mają młode ;/
A jak weźmiemy kolejne na nowa to nam się towarzystwo rozłoży. Ręce mi opadły jak się o tym dowiedziałam. Jest na pewno ok.8 młodych jeszcze ;/

paulina777

Post » Czw maja 27, 2010 9:27 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

koszmar :cry: :cry: :cry:
sterylizacja na szeroka skale ,ale co z kociakami :?
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 27, 2010 9:36 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Asia właśnie pojechała do tej piwnicy zobaczyć o się tam dzieje, ile mniej więcej jest tych małych. Mamy bardzo dobre kontakty z administracją – kobiety które tam siedzą bardzo kochają zwierzęta – może uda się je przekonać do nakazania mieszkańcom pootwierania tych piwnic, pozamykamy okienka, ściągniemy więcej ludzi, pobierzemy z koterii wszystkie łapki i podbieraki i wyłapiemy wszystko! Wiemy gdzie są jakie dziury w ścianach, pozatykamy żeby nie powciskały się w nie. Będzie kupa stresu ale i spokój….

KU..A MAĆ! ;[

paulina777

Post » Czw maja 27, 2010 9:41 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

i oby wam się to udało :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 27, 2010 9:42 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Jest problem z transportem trzech maluchów do ifciastu ;( W ostatniej chwili okazało się, że nas transport nie wypali. Gdzieś jest jakiś wątek transportowy?

paulina777

Post » Czw maja 27, 2010 9:54 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 27, 2010 10:24 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Falka (buraska) Artur (z białymy skarpetkami i krawacikiem) Sebasian (pingwinek)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lesia
Obrazek

No i ja z Emileczka :P
Obrazek

paulina777

Post » Czw maja 27, 2010 10:39 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

Słodkie maluchy i widać, że zmężniały trochę :)

Szkoda, że nie jestem z warszawy pomogłabym przy kociakach w piwnicy. Ech co za bida, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko.

A przy okazji, czy mogłabym prosić o jakieś zdjęcia Szymka i wieści o nim? Kontakt z autorką wątku się urwał i w sumie nie wiem jak się sprawy mają.
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Czw maja 27, 2010 10:44 Re: DRAMAT KOCIĄTEK W WAWIE UMIERALNIA W PIWNICY DT NA CITO!

czyżbys miała słabość do Emilki 8)
koty wyglądają na okazy ,dobra robota dziewczyny :piwa:

a ja uwielbiam koty typu Artura :1luvu:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]