Maleńka Zuzia po wielu przeżyciach szuka DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 23, 2010 12:23 Re: 3 tygodniowe kocięta szukają domu.

cangu pisze:
Dyktatura pisze:Matka jest przy nich. Później zostanie wysterylizowana i wypuszczona na wolność.
a może spróbuj poszukać jej domku;( bezdomność nigdy nie kończy się dla zwierzaków dobrze, żadko umierają śmiercią naturalną;( będą ją zjadać kleszcze, pchły, robaki;( mogę jakoś pomóc w ogłoszeniach itd.

Jeśli kociaki miały trafić do schronu z powodu braku środków na ich utrzymanie, to kocica chyba też tam za długo siedzieć nie może.
Znajdziesz jej DT, dołożysz się do jej utrzymania?

Druga sprawa - kotka jest oswojona?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie maja 23, 2010 13:01 Re: 3 tygodniowe kocięta szukają domu.

Cudak1 pisze:
cangu pisze:
Dyktatura pisze:Matka jest przy nich. Później zostanie wysterylizowana i wypuszczona na wolność.
a może spróbuj poszukać jej domku;( bezdomność nigdy nie kończy się dla zwierzaków dobrze, żadko umierają śmiercią naturalną;( będą ją zjadać kleszcze, pchły, robaki;( mogę jakoś pomóc w ogłoszeniach itd.

Jeśli kociaki miały trafić do schronu z powodu braku środków na ich utrzymanie, to kocica chyba też tam za długo siedzieć nie może.
Znajdziesz jej DT, dołożysz się do jej utrzymania?

Druga sprawa - kotka jest oswojona?

ja się dokładam do tych co sama wyłapuje;( mam 10 więc dołożyć się raczej nie dołoże, ale zaproponowałam pomoc w postaci ogłoszeń itd. czy to mało?
Jak ma małe przy człowieku to już nabiera do niego zaufania, więc oswojenie to pestka. Kwestia trzech miesięcy, potem roku na pogłębienie więzi z człowiekiem.
Gdybyś mieszkała blisko powiedziałabym podrzuć ją na DT do mnie, 10 -11 jaka to różnica;)

Wiesz mnie jest obojętne i tak wszystkich nie uratuje. Natura jest okrutna sama w sobie ale spróbować zawsze trzeba uważam. Ma kotka ogłoszenia?

A na sterylke to może do kasy kastracyjnej uderzyć? no chyba, że już macie środki.

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Nie maja 23, 2010 13:37 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Matka jest już po sterylizacji, a jej małe w domkach adopcyjnych.
Nie wiem, co zrobiła dalej karmicielka ale pewnie wypuściła ją w stałe miejsce gdzie kocica żyła.
Ona nie ma tam źle. Ma własną budkę, którą dzieli ze swoją babcią. Obok w budce mieszka jej matka.
Karmicielka cały czas do nich zagląda, a sama nie może wziąć jej do domu, bo ma w nim już 33 koty i 2 psy.
Ledwo wiąże koniec z końcem, zwierzęta leczy na nasz koszt (czytaj TOZ).
Bardzo proszę o pomoc finansową dla JEJ zwierząt.

Karmicielka wzięła do domu kolejne kociaki które straciły matkę. We wtorek będę u niej i zrobię zdjęcia kociakom do adopcji.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie maja 23, 2010 13:53 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Dyktatura pisze:Matka jest już po sterylizacji, a jej małe w domkach adopcyjnych.
Nie wiem, co zrobiła dalej karmicielka ale pewnie wypuściła ją w stałe miejsce gdzie kocica żyła.
Ona nie ma tam źle. Ma własną budkę, którą dzieli ze swoją babcią. Obok w budce mieszka jej matka.
Karmicielka cały czas do nich zagląda, a sama nie może wziąć jej do domu, bo ma w nim już 33 koty i 2 psy.
Ledwo wiąże koniec z końcem, zwierzęta leczy na nasz koszt (czytaj TOZ).
Bardzo proszę o pomoc finansową dla JEJ zwierząt.

Karmicielka wzięła do domu kolejne kociaki które straciły matkę. We wtorek będę u niej i zrobię zdjęcia kociakom do adopcji.

ok rozumiem teraz;( nic powodzenia życze. Chętnie bym pomogła ale pomagam znajomym co mają ich ok 80 ciu;( nie mają pomocy z nikąd;( a sama też ledwo zipie.
super, że TOZ pomaga tej Pani zamiast ją ganić za to, że tyle kotów nabrała;( Takie tymczasy są bardzo potrzebne

cangu

Post » Nie maja 23, 2010 13:56 Re: 3 tygodniowe kocięta szukają domu.

cangu pisze:ja się dokładam do tych co sama wyłapuje;( mam 10 więc dołożyć się raczej nie dołoże, ale zaproponowałam pomoc w postaci ogłoszeń itd. czy to mało?

Ogłoszenia to też dużo, ale biorąc pod uwagę fakt, że jest teraz mnóstwo ślicznych, maleńkich, zdrowych kotków o przeróżnym ubarwieniu - do wyboru do koloru... Jakie szanse ma taka kocica?
Nie wiem, jak dokładnie wygląda sytuacja, ale ta Pani na pewno nie będzie mogła jej trzymać tak długo, aż kocica znajdzie dom, bo pewnie potrwałoby to trochę :(

Przy okazji - zajrzyj proszę do tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=110410&start=0 -Ogłoszenia mu się przydadzą. Piękny, młody, bardzo oswojony (bez kontaktu z człowiekiem popada w depresję), wykastrowany kocurek pilnie szuka DT/DS... Inaczej trafi na działkę. Na ogłoszenia nikt nie odpowiadał, może gdyby było ich więcej ktoś by się nad nim zlitował... Pomożesz?

cangu pisze:Jak ma małe przy człowieku to już nabiera do niego zaufania, więc oswojenie to pestka. Kwestia trzech miesięcy, potem roku na pogłębienie więzi z człowiekiem.

Nie zawsze.
U mnie na DT jest dzika kocica z maluchami. Co prawda jest w klatce wystawowej, ale jakoś nie nabiera zaufania, a wręcz przeciwnie... Jest coraz gorzej.

Cudak1

Post » Nie maja 23, 2010 14:01 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Dyktatura pisze:No to chyba trzeba będzie szukać transportu, dla Wojtusia, do Nysy. :)

Losie, gdzie to jest? :ryk:

:ok: :dance: :dance2:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie maja 23, 2010 14:03 Re: 3 tygodniowe kocięta szukają domu.

"Przy okazji - zajrzyj proszę do tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=110410&start=0 -Ogłoszenia mu się przydadzą. Piękny, młody, bardzo oswojony (bez kontaktu z człowiekiem popada w depresję), wykastrowany kocurek pilnie szuka DT/DS... Inaczej trafi na działkę. Na ogłoszenia nikt nie odpowiadał, może gdyby było ich więcej ktoś by się nad nim zlitował... Pomożesz?"

a wiesz, że bylam na tym wątku? nawet pomyslałam, że taki tymczas to każdy weźmie;) ale jak dla mnie za daleko. Ale tak na poważnie wieczorem moge coś poszukać i porobić ogłoszenia, czemu nie.
Ostatnio edytowano Nie maja 23, 2010 14:04 przez cangu, łącznie edytowano 1 raz

cangu

Post » Nie maja 23, 2010 14:04 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Super, że cała gromada ma domki :D
Czyli te 33 koty, to nie są tymczasy, tylko własność tej Pani?
8O Nieźle.
A Zuzia gdzie pojechała?
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 23, 2010 14:07 Re: 3 tygodniowe kocięta szukają domu.

cangu pisze:a wiesz, że bylam na tym wątku? nawet pomyslałam, że taki tymczas to każdy weźmie;) ale jak dla mnie za daleko. Ae tak na poważnie wieczorem moge coś poszukać i porobić ogłoszenia, czemu nie.

Ogłoszenia na pewno mu się przydadzą :)

a transport... może udałoby się znaleźć, gdyby nie było innego wyjścia? Chociaż to faktycznie daleko...ale poszukać warto.

Cudak1

Post » Nie maja 23, 2010 14:08 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

kinia098 pisze:Super, że cała gromada ma domki :D
Czyli te 33 koty, to nie są tymczasy, tylko własność tej Pani?
8O Nieźle.
A Zuzia gdzie pojechała?

Po jakimś czasie tymczasy jak nie znajdą domków raczej tracą statut tymczasu. Ja to nazywam prywatnym azylem raczej.
Szkoda, że nie mogę pomóc, wiem z jakimi problemami borykają się takie osoby;(

cangu

Post » Nie maja 23, 2010 16:43 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Kocurek z tego wątku nie toleruje kocicy rezydentki, więc jest obawa, że innych kotów też.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 23, 2010 18:28 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Karena pisze:Kocurek z tego wątku nie toleruje kocicy rezydentki, więc jest obawa, że innych kotów też.
dla nowych mam osobny pokoik więc jeżeli o mnie chodzi to nie byłoby problemu, tylko ta odległość:( ale jestem pewna, że coś wymyślicie.

cangu

Post » Nie maja 23, 2010 18:44 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Off top - bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=111680
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 23, 2010 19:32 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Zuzia nadal jest do adopcji.
Psotka ma domek w Koszalinie. Jedna z sąsiadek karmicielki ją przygarnęła.

Nysa jest koło Wrocławia. Jeśli znalazł by się transport do Wrocka to domek podjechał by tam po Wojtusia.
Czy byłby ktoś chętny do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej mimo, że jest to domek u naszej forumowiczki.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie maja 23, 2010 19:51 Re: 3 tygodniowe kocięta DT/DS albo schron. Pilne!!!

Dyktatura pisze:Zuzia nadal jest do adopcji.
Psotka ma domek w Koszalinie. Jedna z sąsiadek karmicielki ją przygarnęła.

Nysa jest koło Wrocławia. Jeśli znalazł by się transport do Wrocka to domek podjechał by tam po Wojtusia.
Czy byłby ktoś chętny do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej mimo, że jest to domek u naszej forumowiczki.

Może załóż osobny wątek na "Kotach", że potrzebny pilnie transport? ;)
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]