Kot, jak wilk ma DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro mar 03, 2010 15:01 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS

Wania, u nas jest patent z pleksą wysokośi ok 1m, trochę tu widać o co chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=eyiL9LxF7q8

może Sziwa niby w swoim pokoju a widzący stado w oddali udobruchałby się szybciej?

podczytuję cały czas i wiem, że piewca charakteru, urody i spojrzenia spode łba trafi się napewno !
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw mar 04, 2010 17:41 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Rakeo, dzięki za pomysł, ale mamy tu problem innego rodzaju.
Sziwa znaczy, jak opętany.
Jakoś tak nie chciałam tych kłopotów ujawniać zbyt szybko (po prostu liczyłam na to, że się opamięta), bo wilkołaczek i bez tego ma wad bez liku: gryzie, ssie, nie dogaduje się i do tego leje.
W "swoim" pokoju sika tylko i wyłącznie do kuwet, ale w pozostałych pomieszczeniach, tych z kotami, łazi, węszy i siura.

Zaczęłam go dokładniej obserwować, bo jeszcze kilka spraw wydało mi się podejrzanych i dzisiaj pojechaliśmy do weta. W moczu krew, hemoglobina, leukocyty, białko, ph7.
USG wykazało ponoć jakiś guz w okolicy pęcherza, będziemy jeździć na zastrzyki i w przyszłym tygodniu jeszcze raz sprawdzimy ten brzuszek.
Może to jest przyczyna gryzienia, sikania, wrzasku, gdy się go podnosi.
Same kłopoty :(
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw mar 04, 2010 17:57 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS

:cry: :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 04, 2010 18:35 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS

on niedawno wykastrowany
to jeszcze się hormony muszą uspokoić
przez miesiąc od kastracji to będzie znaczył i już
odwieczny zew natury

tylko ten guz - oby to nic takiego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw mar 04, 2010 20:09 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Może rzeczywiście go boli i przez to tak się zachowuje :roll: Biedny Wilczek :( Oby szybko wrócił do zdrowia :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie mar 07, 2010 16:36 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Obrazek

Mąż musiał kicia przydusić :wink: to jedyny sposób, żeby go pstryknąć. Sziwa cały czas się rusza. On po prostu straszliwie potrzebuje kontaktu z ludźmi i kiedy go odwiedzamy, to rzuca się na nas
Jest słodki u weterynarza, najpierw strzela baranka pani doktor, potem staje na tylnych łapkach, a przednimi opiera się o mnie, zagląda mi głęboko w oczy i tak się badamy, w pozycji stojącej :)
Jutro kolejne badania i zastrzyki, mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej.
Obrazek

wania71

Post » Nie mar 07, 2010 16:40 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

:1luvu: Chyba mało który kot strzela baranki wetowi 8O On jest po prostu cudowny :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon mar 08, 2010 18:45 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Kotek ma kamienie w pęcherzu. Jutro będę mieć wyniki testów i badań krwi.
W środę znów spróbujemy zbadać mocz. Co do guza, zdania są podzielone :?
Myślałam, że taki oryginalny kić, szybko znajdzie domek, a tu nic z tego, trzeba leczyć.
Zresztą i tak nikt o niego nie pyta.
Najważniejsze, że dopisują wilkołaczkowi humor i apetyt.
Obrazek

wania71

Post » Pon mar 08, 2010 18:49 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Nie martw się niedługo będą się o niego bić :mrgreen: Ja moją Wilczkę wypatrzyłam jak już 2 miesiące była ogłaszana a po pół roku u nas dzwoniło po nią jakieś małżeństwo 8O Ale
Obrazek

JaEwka

Post » Pon mar 08, 2010 22:49 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Obrazek

podobny do mojej tymczasowej Celinki :1luvu:
i w zasadzie Celinka tez parkingowa jest, tyle ze pozniej zagubila sie w szybie wentylacyjnym...

mocne kciuki :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Wto mar 09, 2010 0:57 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

wania71 pisze:Kotek ma kamienie w pęcherzu. Jutro będę mieć wyniki testów i badań krwi.
Myślałam, że taki oryginalny kić, szybko znajdzie domek, a tu nic z tego, trzeba leczyć.

Witam,

Zastanawiam się,czy mój mail nie doszedł, czy w ogóle nie był brany pod uwagę, bo nie spełnia warunku jedynactwa...

Wilczek

Od: Czw lut 04, 2010 22:20

Post » Wto mar 09, 2010 15:08 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Wilczku, nie doszedł.
Odpisałabym.
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 09, 2010 15:10 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Odebrałam wyniki - morfologia i biochemia w normie, FelV/FiV ujemny :)
Czyli tylko musimy pozbyć się struwitów.
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 09, 2010 15:36 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Wilczek pisze:
wania71 pisze:Kotek ma kamienie w pęcherzu. Jutro będę mieć wyniki testów i badań krwi.

Witam,

Zastanawiam się,czy mój mail nie doszedł, czy w ogóle nie był brany pod uwagę, bo nie spełnia warunku jedynactwa...

Czyżby potencjalnt domek 8O :?:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto mar 09, 2010 16:23 Re: Kot, jak wilk ;) Potrzebny DS, ale najpierw musi wyzdrowieć

Jeśli chodzi o jedynactwo, to ja się nie upieram. Dla chcącego opiekuna nie ma nic trudnego.
Tylko, że w towarzystwie innych kotów Sziwa znaczy, a kto weźmie sikającego kocurka? Mam nadzieję, że mu to minie; w końcu od kastracji nie minął jeszcze miesiąc.
Ale uznałam, że lepiej mu szukać domu bez zwierzaków.
W pojedynkę zawsze trafia do kuwety, mimo że na pewno dokucza mu chory pęcherz.
Obrazek

wania71

[poprzednia][następna]