Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 14:53 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Marea pisze:
Ahh tak podsumowując...chciałam tylko nadmienić że sporo z nas tworzących domki tymczasowe, również nie spełniłoby warunków adopyjnych :lol: Mi pewnie tteż niewyadoptowałybyście kota..nie mam zabezpieczonych okien, czasem dam Whiskasa :) hehe :wink:

nie nie, ja wymagam w umowie "tylko" tego, co sama zapewniam swoim kotom: poza standardami - sterylka i powrót do dt kota w razie jakichś zawiłości, oporządzenie dla kota; jedzenia lepsze - marketowemu jestem przeciwna; i tłumaczę ludziom, że w gruncie rzeczy nie jest tanie, jak może się wydawać; tłumaczę też, że to tak jakby człowiek jadł w McD etc; regularne szczepienia i regularne również kontrolne (czyli nawet jak nic się nie dzieje) wizyty u weta (u nas to już zakrawa na kocią hipochondrię :lol:), wiem, że weterynaria nie jest zbyt rozwiniętą dyscypliną naukową i lepiej "dmuchać na zimne";
co do zabezpieczenia okien, to zależy; sami nie mamy krat ani siatek - więc byłabym hipokrytką gdybym sama wymagała; my jednak, ze względu na koty zrezygnowaliśmy z otwierania okien: uchylamy, a że mamy okna we wnękach, to nie ma szans na wypadek; z balkonu też zrezygnowaliśmy, ale żeby wietrzyć na drzwiach balkonowych zamontowaliśmy hak - taki jak w starym typie okien i koty nie są w stanie przejść ani zrobić sobie krzywdy; wymagam więc od ludzi podobnych rozwiązań zabezpieczających, ale mówię o możliwości zrobienia krat i siatek;
co ważne, sama dowożę koty, żeby sprawdzić dokładnie warunki i od pewnego czasu wymagam zgody na wizytę poadopcyjną (do której rzadko jednak dochodzi, bo mam stały kontakt na szczęście);
no i wypytuje długo o zwierzęta, które ludzie mieli w swoim życiu, domowników, warunki mieszkaniowe (czy wynajmowane etc), a jak ktoś nie ma cierpliwości to może spadać na drzewo (jak ta niecierpliwa pani, o której pisałyśmy :lol:) : adopcja to poważna sprawa i ludzie powinni być tego świadomi :|

Ala J pisze:Lusia ma może poprostu taki charakter

też tak myślimy, ale zawsze jednak jest szansa, że będzie bardziej asertywna :(

no a co do tel, to dzisiaj znowu miałam kwiatka: pani ma 4 koty i 2 psy - koty ani nie wykastrowane ani nie sterylizowane, wypuszczane; jeden z kotów kilka dni temu został zagryziony przez psa sąsiadów :cry: , no i pani chciała podobnego; już nawet nie miałam siły edukować :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Wto sie 17, 2010 10:44 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

kilka dni temu - we wtorek wyadoptowaliśmy Conanka, ale po naszym powrocie z wakacji (wyjechaliśmy we środę) - czyli wczoraj niestety wrócił do nas - alergia :(
czyli stan kotów tymczasowych u nas: mama Butla (już po sterylce) i 4 małe :( :( :(
dodatkowo przegapiliśmy dwie szanse na domek - przed przyjazdem do domu, wyładowała mi się komórka, a zapomniałam zabrać ze sobą ładowarki: jak oddzwoniłam do ludzi to okazało się, że już adoptowali :|
mamy totalnego pecha :cry:

tymczasowa kotka u moich rodziców też już po sterylce;
przed wyjazdem udało nam się złapać kolejnych kilka kociaków, które pojechały do eve..; został jeszcze jeden i matka w ciąży: tą raz udało nam się złapać do klatki łapki, ale uciekła :evil: , mamy nie do końca sprawny sprzęt; będziemy próbować dalej i jak się uda zawozimy na aborcyjną

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw sie 19, 2010 9:30 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

no i jak pech to pech, żadnych tel. :cry:

Obrazek

KarolinaS

Post » Nie sie 22, 2010 12:41 Re: Gdn 5 maluchów mamą - z adopcjami tragedia:(( FOTKI s. 4 i 5

Lusia dzisiaj też wraca z adopcji; alergia jednak nie odpuściła;
wróciliśmy do punktu wyjścia;
jesteśmy podłamani

Obrazek

KarolinaS

Post » Nie sie 22, 2010 13:55 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Nie łam się Karolina, kończą się wakacje, adopcje ruszą, będzie dobrze :ok: .
Mi też Sopociak urósł a domku ani widu ani słychu, muszę zrobić nową akcję ogłoszeniową.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 22, 2010 14:04 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

mpacz78 pisze:Nie łam się Karolina, kończą się wakacje, adopcje ruszą, będzie dobrze :ok: .
Mi też Sopociak urósł a domku ani widu ani słychu, muszę zrobić nową akcję ogłoszeniową.

jak tu się nie łamać; wczoraj napisała do mnie dziewczyna, która 2 lata temu adoptowała ode mnie kocurka z prośbą o pomoc w znalezieniu płatnego DT na rok :cry: :
viewtopic.php?f=1&t=116116

a u rodziców mamy jeszcze jedną dorosłą kotkę do adopcji (musieliśmy upchnąć u nich z braku miejsca)

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 23, 2010 13:28 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Lusia od wczoraj u nas; troszkę pewniejsza siebie się zrobiła, biega za nami, ale badal nie cierpi brania na ręce - chyba jednak charakter :roll:

wczoraj miałam tel w sprawie adopcji Tarzanka, ale dzisiaj odwołano :?

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 23, 2010 13:42 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

W końcu ruszy! Głowa do góry, prędzej czy później znajdą się domki dla nich! Trzeba myśleć pozytywnie :lol: 8)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sie 23, 2010 13:55 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Marea pisze: Trzeba myśleć pozytywnie :lol: 8)

staram się jak mogę :crying:

jeszcze w dodatku tymczaska u moich rodziców zaczęła sikać na podłogę :( , nie muszę pewnie opisywać jak bardzo nie są zadowoleni

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 23, 2010 14:31 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Karolinko, nie wiem co napisać...jak mówi mądry rabin "jak jest już bardzo źle to zaczynaj się cieszyć, bo teraz może być tylko dobrze". I za to trzymam kciuki!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sie 23, 2010 14:36 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

ale my mamy jakiegoś totalnego pecha :crying:
bogowie nas chyba nie lubią :lol: :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 23, 2010 15:27 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Może musi być źle aby było dobrze... słuchaj będzie dobrze, bo musi być i już!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sie 23, 2010 15:35 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

dzięki Beatko za słowa otuchy :1luvu:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 23, 2010 17:12 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Proszę przesłać mi ogłoszenia na kicie,postaram się pomóc ,porozwieszam je w Gdańskich lecznicach,może akurat szczęście się uśmiechnie :P Przykro,że kicie nie mają szczęścia do domków stałych,mam nadzieję ,że to się zmieni i kicie wreszcie znajdą swojego człowieka.Proszę się nie załamywać i proszę mi przesłać jak najszybciej ogłoszenia.Pozdrawiam. :ok:

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Wto sie 24, 2010 18:05 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Ala J pisze:Proszę przesłać mi ogłoszenia na kicie,postaram się pomóc ,porozwieszam je w Gdańskich lecznicach,może akurat szczęście się uśmiechnie :P Przykro,że kicie nie mają szczęścia do domków stałych,mam nadzieję ,że to się zmieni i kicie wreszcie znajdą swojego człowieka.Proszę się nie załamywać i proszę mi przesłać jak najszybciej ogłoszenia.Pozdrawiam. :ok:

dziękuję, już wysyłam :D

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]