Prześliczne kocięta poszukują domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 11:07 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Jak tam kociaste??? Agrafce już przeszła ochota na amory? Jest szansa na aktualne zdjęcie ślicznotki? Strasznie jestem ciekawa jak wygląda jako kocia nastolatka :twisted:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro lut 24, 2010 14:49 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Proszę o telefon do nas w sprawie sprita lub pepsi 698 305 889 - myślę, że bez problemu dowieziemy kota do opola (jedna z koleżanek ma tam rodzinę), dalej trzeba poszukać - ale kto szuka ten znajdzie :P

Zdjęcia będą na pewno ;)

W przyszłym tygodniu Agrafka ma planowany zabieg sterylizacji.

Piękny obrazek - mogę go skopiować i wydrukować? Powieszę reprodukcje u nas w biurze :P

milek_127

Od: Wto wrz 29, 2009 11:17

Post » Pt mar 05, 2010 11:35 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Co u kociastych - któryś maluch znalazł domek? Trzymam kciuki za bezproblemową sterylkę Agrafki... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Post » Pt mar 05, 2010 14:29 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Wszystkie są przepiękne...najbardziej jednak moje serce podbiła oczywiście Agrafka *_* i Sprite...
No cudeńka po prostu.

Ale dobrego, kochającego domku życzę wszystkim koteczkom. Trzymam mocno kciuki, będę wpadać częściej :) :ok: :ok:

Kasix.a

Od: Sob wrz 12, 2009 12:25

Post » Sob mar 06, 2010 10:51 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Fanta już w domku ;)

Przybyła nam jeszcze buro biała dorosła kotka Aqua - aktualnie na tymczasie u Anety. Najwięcej o jej stanie zdrowia może powiedzieć Aneta, ale z tego co wiem miała powiększoną wątrobę, poza tym ma problemy z uchem. Jak coś pomyliłam to proszę Aneciu popraw mnie.

No i szeregi kociarni zasiliła jeszcze buraska Mirinda. Straszna pieszczocha, poza tym chodzi przy nodze jak pies ;)

Postaram się o zdjęcia łobuzów ;)

Ze Sprita zrobił się straszny miziak. A akrobacje, które wyczynia będąc na rękach głaskanym to mistrzostwo świata :D

Tonic od samego początku był najodważniejszy z kociaków, teraz dopomina się nawet jeśli się go nie głaszcze :)

Pepsi jeszcze troszkę płochliwa, ale jest o wiele lepiej niż na początku :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS

Drzagodha

Od: Nie lis 29, 2009 9:44

Post » Sob mar 06, 2010 15:13 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Polecam kociaczki. Ja mam u siebie w domu Wiki :1luvu: Pieszczoch niesamowity. Rekompensuje nam za naszą drugą kotę Fionkę. Boni nazywa się teraz Beti i jest wspaniałą koleżanką dal Kuby, kocurka mojej mamy.
Dziewczyny mieszkały osobno i tydzień temu miały okazję się spotkać po 2 miesiącach. Ale już się nie pamiętały i wyszła z tego wojna na 4 koty :lol:
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Od: Sob lut 06, 2010 20:43

Post » Sob mar 06, 2010 20:59 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Proszę o aktualne zdjęcia kotów na maila lub forum. Porozsyłam po znajomych. Mam też chętny domek ale to za jakiś czas. Tylko muszę przekonać, że dachowce są najlepsze na świecie :1luvu:
Wysłałam dzisiaj info do Pana który kontaktował się ze mną z głogów.info. Mam nadzieję, że zakocha się w którymś koteczku!
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Od: Sob lut 06, 2010 20:43

Post » Nie mar 07, 2010 15:19 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

obiecane zdjęcia Agrafki
Obrazek

poprzez góry poprzez lasy
Obrazek

wędruje sobie kot na biurko
Obrazek
Agrafka razem z Kajtkiem robią mi porządek na biurku

Aqua u nas dostała imię Mysza-Pysia
Obrazek

Problemy Myszy z wątrąbą to konsekwencja karmienia jej przez ok. 10 dni kiełbasą śląską. Ludzie, którzy zabrali ją do domu w silne mrozy dawali jej kiełbachę do jedzenia. Po ok. 10 dniach przynieśli Myszę do nas, ponieważ jedna z domowniczek miała silną reakcję alergiczną.
Ucho jest nadal chore, teraz podaję jej nowe krople. Zobaczymy czy pomogą. Wolałabym, żeby był to świerzb, przynajmniej wiadomo jak leczyć. A tu nie wiadomo o co chodzi - ma dziwną wydzielinę z ucha, nieśmierdzącą i nie chce się to wyleczyć :twisted:

milek_127

Post » Nie mar 07, 2010 16:02 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Jaka Agrafka jest podobna do naszej Honoratki... nawet łatki na grzbiecie są niemal takie same... :crying: :crying: :crying: A jak tam postępy w oswajaniu panienki? Już wie, że ludź jest fajny? :D

Biedna Myszka, z jednej strony dobrze że ktoś dał jej schronienie w te mrozy, z drugiej strony chora wątroba to nic przyjemnego :roll: Ważne, że trafiła do Was i ją leczycie, teraz tylko potrzeba DS z prawdziwego zdarzenia :ok: :ok: :ok: :ok:

maja_brygida22

Post » Pon mar 08, 2010 9:41 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Odkąd Agrafka ma ubranko po sterylce, jest mniej ruchliwa :ryk: co nam baaardzo ułatwia głaskanie jej i drapanie za uchem. Jak już zobaczy, ze to głaski, a nie znowu jakas tableta, to tak pieknie się rozmrucza że ah. I nawet pokazuje brzuszek do głaskania :P

milek_127

Post » Pon mar 08, 2010 9:53 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

maja_brygida22 pisze:Jaka Agrafka jest podobna do naszej Honoratki... nawet łatki na grzbiecie są niemal takie same... :crying: :crying: :crying:

Nie chcę krakać, ale wyadaje mi się, że to typowy przykład reinkarnacji (no prawie :) ) Przecież nie często zdarzają się takie bliźniaczki.

milek_127

Post » Wto mar 09, 2010 10:04 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Dzisiaj rano Agrafka przeszła dumna przez przedpokój i nawet nie spojrzała na mnie :)

Chyba się już udomawia

milek_127

Post » Wto mar 09, 2010 19:34 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

No Maju musisz się poważnie zastanowić. Może faktycznie nasza Agrafka to Twoja odrodzona Honoratka? Jakby tak się zastanowić to coś Cię na nasz wątek przyciągnęło. Swoją drogą Agrafka też jakby na kogoś czeka. Był chętny domek, ale Agrafka się nagle rozchorowała i domek adoptował innego kota. Może właśnie na Ciebie czeka?
Obrazek Obrazek Obrazek

Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS

Drzagodha

Od: Nie lis 29, 2009 9:44

Post » Wto mar 09, 2010 22:08 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Cały czas myślę i to bardzo intensywnie, ale nie da rady, choć serce rwie się do małej zarówno mnie jak i Mężowi. Jakiś czas temu straciłam pracę, a i wcześniej nie było nas stać na trzy koty... Mamy pod swym dachem 3-letniego Bazylka, we wrześniu przygarnęliśmy na DT trzymiesięcznego, teoretycznie zdrowego Cyrylka, któremu szybko chcieliśmy znaleźć DS. Po tygodniu "wykluło" mu się wyjątkowo złośliwe wirusowe zapalenie tchawicy, niestety nasza Honoratka się zaraziła, mimo intensywnego leczenia doszło do hemolizy i zapaści... Po jej śmierci doszliśmy do wniosku, że Cyrylek powinien zostać z nami. Bardzo go kochamy, ale nadal tęsknimy za Honorcią, tyle, że póki co nie możemy pozwolić sobie na przygarnięcie kolejnego footerka i całkiem nie potrafię przewidzieć, kiedy sytuacja się zmieni. Gdyby było inaczej, Agrafka dawno byłaby już u nas, o ile oczywiście by nas pokochała - już nie raz przekonaliśmy się, że to koty nas wybierają, a nie my - koty...
Tak więc trzymam mocno kciuki za szczęście naszej ulubienicy, choć serce się kraje, że to nie my będziemy jej DS. :cry: :cry: :cry: Jeżeli Agrafka jest Honorcią, mogę ją tylko błagać o wybaczenie za to, że mimo, że zrobiliśmy wszystko, co było można, nie potrafiłam jej zatrzymać, gdy zachorowała i za to, że prosiłam, by szybko wróciła, a teraz nie mogę jej przygarnąć. :crying: :crying: :crying:

maja_brygida22

Post » Pt mar 12, 2010 14:53 Re: Prześliczne kocięta poszukują domków

Nasze zwierzaki są o niebo mądrzejsze od nas ;-) Honorcia na pewno wszystko rozumie. Pewnie jak się wszystko ułoży to sama o tym powie :)

Agrafka spokojnie sobie czeka na swój DS z moimi sierściuszkami.

milek_127

[poprzednia][następna]