PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 18:32 Re: PILNE! Szukamy tymczasów dla 4 kociaków z Bemowa / Warszawa

Witaj Katia

dziekuję, że zgodziłaś się przyjąć kociaka na tymczas :1luvu:
Tymczasowanie to właściwie nic trudnego :?

avild pisze:dellfin, być może będę potrzebować Twojej pomocy w środę. zerknij na wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=103253

Avild, a czego konkretnie oczekujesz? Bo wiesz, ja wstaję ok. 10-11 i zanim obrobię stado i TŻ jest godzina 13.
Samochód owszem, klatka pułapka też, ale poranne wstanie absolutnie przekracza moje możliwości. Chodzę spać ok. 3-4 rano i jestem w wieku, że jeśli nie prześpię 8 h to jestem nieprzytomna. Wczesnym popołudniem-wieczorem, proszę bardzo.

Mam jeszcze pytanie o tę budkę. Czy ona jest ocieplona styropaniem w środku? I z czego jest zrobiona?
Tak w ogóle to widzę, że to raczej budka dla psa, ma fatalne rozwiązania :?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon gru 14, 2009 20:59 Re: PILNE! Szukamy tymczasów dla 4 kociaków z Bemowa / Warszawa

Oj, to faktycznie 7:30 to nie twoja pora ;)

Nie ma sprawy, coś się wymyśli. (myślę... myślę... myślę...)

budka jest ocieplana czym się da. styropian w oczy mi się nie rzucił, za to fragmenty jakiejś kanapy :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon gru 14, 2009 21:44 Re: PILNE! Szukamy tymczasów dla 4 kociaków z Bemowa / Warszawa

Hej!

Kociak ma się u nas póki co dobrze. Wyszedł ze swojego schronienia w łazience i zwiedza mieszkanie. Neti jest zdecydowanie przeciwna nowemu (tymczasowemu) lokatorowi, Akari jest zaciekawiona, ale również fuka.

A kotek jest prześliczny - po angielsku takie ubarwienie chyba się nazywa tuxedo cat:

Obrazek

Oto cała kociarnia - moment pierwszego spotkania:
Obrazek

Pozdrowienia dla Was i powodzenia w łapankach!

katia.seitz

Od: Wto lip 08, 2008 8:24

Post » Pon gru 14, 2009 21:48 Re: PILNE! Szukamy tymczasów dla 4 kociaków z Bemowa / Warszawa

Dziękuję dziewczyny za wszystko :!:
Jesteście niesamowite :1luvu:

Kotce niestety może być trudno znaleźć DT. Wiecie jaka ona jest? Ja tylko słyszałam o niej z opowiadań i to nic konkretnego.

Mam nadzieję, że ten maluch też się szybko złapie, bo jest najbardziej chory.

Moje niestety nadal smarkające i charczące, ale mała poprawa jest.
Kupy mają super, za to moje inne dostały rozwolnienie. Nie wiem co to może być :?:
Ale jutro mam wyniki kupy Placka na grzyba i pierwotniaki. Być może się coś wyjaśni.

Niestety w logistyce też nie mogę pomóc. Na razie siedzę w Pabianicach. Planuję przyjechać do Warszawy tuż przed świętami.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Pon gru 14, 2009 22:07 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

Pingwinek śliczny,

jeśli wdał się w rodzeństwo to jutro będzie ci jadł z ręki.

Moje są niesamowicie wdzięczne, a przynajmniej tak mi się wydaje :wink:

maskota

Post » Wto gru 15, 2009 0:52 Re: PILNE! Szukamy tymczasów dla 4 kociaków z Bemowa / Warszawa

katia.seitz pisze:A kotek jest prześliczny - po angielsku takie ubarwienie chyba się nazywa tuxedo cat:

Obrazek

Oto cała kociarnia - moment pierwszego spotkania:
Obrazek

Kociak - cudeńko :1luvu:
i rezydenci niczego sobie :ok:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto gru 15, 2009 1:23 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

i rezydenci niczego sobie :ok:

Dziękujemy :oops:
To są rezydentki, dwie kobitki: krówka, (a raczej prawdziwa krowa) Neti i buraska Akari.
Neti jest kotką wybitnie nietowarzyską i prycha na malucha, a także, hurtem, na Akari. A mały znalazł sobie schronienie pod łóżkiem, ale co jakiś czas wychodzi zwiedzać mieszkanie :) Apetyt mu dopisuje, póki co się nie załatwiał - zobaczymy, na ile się zorientuje, do czego służy kuweta ;)

katia.seitz

Od: Wto lip 08, 2008 8:24

Post » Wto gru 15, 2009 2:10 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

katia.seitz pisze:Apetyt mu dopisuje, póki co się nie załatwiał - zobaczymy, na ile się zorientuje, do czego służy kuweta ;)

no to jest okazja zobaczyć w jakim tempie u takiego malucha działa machina przemiany materii :ryk:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto gru 15, 2009 11:16 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

Koteczka już po sterylizacji. Rachunek w lecznicy... 500 zł plus x. Ale ważne, że wszystko w porządku.

Poniżej zdjęcia, po sedalinie - tylko tak dała się wziąć na ręce.

Ogólnie jest spokojna, miziasta, tylko zamieszanie bardzo ją zestresowało. Mimo rękawiczki ugryzła mnie w palec i odgryzła pół paznokcia ;)

Obrazek

Obrazek

Języczek ma taki i bez sedalinu :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Wto gru 15, 2009 11:18 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

katio,

Pingwinek jest przecudny :1luvu: (widziałam go w przelocie, w kontenerku - chował się i bardzo płakał - ale gdy wyszedł pokazał się w całej krasie!)

Aż trudno uwierzyć, że ma 4-5 miesięcy, taki wielki!

Widać, że trafił w dobre ręce :D Mam nadzieję, że dziewuchy go zaakceptują. :ok:

Obrazek

avild

Post » Wto gru 15, 2009 14:44 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

:ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 15, 2009 15:15 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

avild pisze:Poniżej zdjęcia, po sedalinie - tylko tak dała się wziąć na ręce.

To można kotu podać sedalin ?
Ja słyszałam że tylko psom można... :oops:
Podnoszę...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto gru 15, 2009 19:04 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

:ok: :ok: :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto gru 15, 2009 19:13 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

nika28 pisze:To można kotu podać sedalin ?
Ja słyszałam że tylko psom można... :oops:
Podnoszę...

Dostała zastrzyk, na buteleczce było napisane "Sedacoś" - za małe litery. Mogłam źle zapamiętać nazwę, ale chyba nie.

Koteczka zniosła ok, dziś rano dzwoniłam, już była po sterylce i wszystko ok.

Dzięki za podnoszenie! :1luvu:

Obrazek

avild

Post » Wto gru 15, 2009 19:59 Re: PILNE! SZUKAMY DT DLA DOROSŁEJ CZARNEJ KOTKI Warszawa!

avild pisze:
Aż trudno uwierzyć, że ma 4-5 miesięcy, taki wielki!

Ja je oceniałam na 6-8 miesięcy :oops:

maskota

[poprzednia][następna]