Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 23, 2009 14:49 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

A my troszkę chorujemy, ale pod okiem Pana Przemka (nasz weterynarz) szybko z tego wyjdziemy. Bąbel to nadal najbardziej mruczący, ciekawski, przytulaśny i ruchliwy kociak pod słońcem. Taki mały kociak, a żadne wysokości nie są mu straszne.
Bąbel moim zdaniem spokojnie nadaje się do domu z dziećmi. Tylko z takimi dziećmi, które wiedzą, jak postępować z zwierzętami. Nie traktują ich jak kolejnej zabawki.
Oczywiście ja nie mogłam się powstrzymać, żeby nie odwiedzić znów sklepu zoologicznego. Więc nowe zabawki są właśnie w użyciu. Bąbel testuje ich wytrzymałość :lol: Żałuje, że nie mam jak wstawić jego zdjęć do zachwycania się;) Coraz trudniej będzie mi się z nim rozstać.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Pt paź 23, 2009 15:50 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

kalla pisze:Coraz trudniej będzie mi się z nim rozstać.

A kto powiedział że musisz się z nim rozstawać? :D :wink:

caroole, kupą się nie martw, przy wirusówce (a Tosia ją ma) to może być normalne. Gdyby coś się pogarszało to dzwoń do mnie jutro, ew. w niedzielę, najwyżej podjedziemy do weta żeby dał jej antybiotyk. Zresztą, słyszałaś co mówiła wetka, czekamy i obserwujemy :)
A mydło Tośce na pewno nie zaszkodzi :wink:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt paź 23, 2009 16:47 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Tosia dzisiaj zrobiła rzadką kupę

A co jadła? Moje maluchy zawsze tak miały po surowym mięsie.
AnielkaG

Post » Pt paź 23, 2009 17:25 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Jadła to co wcześniej + dodałam do diety kocie mleko... Może to zaszkodziło?
Bo wczorajsza kupa była zwarta.

A tak w ogóle to wiecie, że gdy Tosia jest zestresowana, to puszcza bąki?! :kotek: Uraczyła mnie już około pięcioma. :P
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pt paź 23, 2009 17:33 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

kocie mleko

a, to już wiemy dlaczego, tak czasem jest :wink:
AnielkaG

Post » Pt paź 23, 2009 17:39 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

AnielkaG pisze:
Tosia dzisiaj zrobiła rzadką kupę

A co jadła? Moje maluchy zawsze tak miały po surowym mięsie.

Raczej jakaś wirusówka. Bąbel ma taką samą. Dostał dziś antybiotyk, jutro powtórka.

kalla

Post » Pt paź 23, 2009 17:44 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

No wirusówka to jest, bo nawet tak weterynarz zdiagnozował. Ma jakieś nadżerki również.
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pt paź 23, 2009 17:51 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

caroole pisze:No wirusówka to jest, bo nawet tak weterynarz zdiagnozował. Ma jakieś nadżerki również.

Nadżerki są również przyczyną wirusówki. Bąbel też je ma w pyszczku.

kalla

Post » Pt paź 23, 2009 18:01 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Efcia1 pisze:
kalla pisze:Coraz trudniej będzie mi się z nim rozstać.

A kto powiedział że musisz się z nim rozstawać? :D :wink:

Rozsądek mi tak podpowiada;)

Bąbel to bardzo pracowity kociak. Zawsze musi mieć jakieś zajęcie. Właśnie uczymy się pisać na klawiaturze. Nigdy nie wiadomo, kiedy kociakowi przyda się taka umiejętność;) . I niech tylko jego przyszły opiekun powie, że adoptował zwykłego kociaka :twisted:

kalla

Post » Pt paź 23, 2009 20:22 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

kalla pisze:Rozsądek mi tak podpowiada;)

A mnie rozsądek podpowiada, że lepiej mieć co najmniej dwa koty niż jednego :wink:
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Sob paź 24, 2009 13:11 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

wejaga pisze:
kalla pisze:Rozsądek mi tak podpowiada;)

A mnie rozsądek podpowiada, że lepiej mieć co najmniej dwa koty niż jednego :wink:

Nie wykluczam tego w przyszłości :wink: .

O Bąbla się nie boję. On jest taki przebojowy, że poradzi sobie w życiu :wink: A mi się serce kraje, jak muszę izolować go od swojej kotki i zamykać samego w pokoju, słuchając jego żałosnego pisku. Chętnie zabrałabym go do łóżka w nocy, ale tam miejsce ma moja kicia i to nierealne. Dlatego zależy mi, żeby jak najszybciej trafił do swojego łóżka i człowieka. A mały również przyzwyczaja się do mnie i nie chce mi wcale schodzić z kolan, co nie podoba się mojej kotce.
Dziś czuje się dużo lepiej. Przestał wymiotować, apetyt mu dopisuje, szaleje od rana. Nauczył się wspinać po nogach i teraz nie musi już prosić, żeby ktoś wziął go na kolana. Sam wskakuje. Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Dostał drugi zastrzyk. Jutro ostatni antybiotyk i za jakiś tydzień Bąbel może iść do domu stałego. Przez ten tydzień chcę, żeby miał na niego oko jeszcze mój Weterynarz. Dziś Pani Weterynarz, która nas przyjmowała w lecznicy była Bąblem oczarowana. Powiedziała, że nie wie, jaki ma charakter, ale wyrośnie z niego piękny kocurek i chętnie sama by go adoptowała :wink: . A charakter Bąbel również ma super. :P
Jutro przyjeżdża zobaczyć małego jego potencjalny domek. Są gotowi na niego zaczekać, aż wyzdrowieje w pełni. Choć patrząc dziś na energię, jaka go rozpiera on chyba już jest zdrowy :wink:

kalla

Post » Nie paź 25, 2009 1:14 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

kolejni chętni:

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=163248170 - nie mają właściwie wymagań, byle kot nie był duży

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=163222202 - na kotkę długowłosą, może macie taką pod opieką z tej czy innych akcji?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon paź 26, 2009 13:58 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Na jedno ogłoszenie w gumtree odpisałam, zobaczymy.
W piątek i w sobotę telefony w sprawie dymnego kociaka się urywały ale jak doszło co do czego to chyba wszyscy chętni się wykruszyli. Widocznie tacy chętni byli... :?
O rudego też sporo osób pytało i nic z tego nie wynikło :(
A od niedzieli jestem dodatkowo w posiadaniu trzech czarnych diabełków (dwie dziewczynki i chłopak). Są śliczne, mają piękne brązowe oczy i baaardzo mięciutkie futerko ale szczerze mówiąc, a właściwie pisząc liczyłam że są bardziej proludzkie :evil: Już mnie jeden dziabnął!
Ale to nic, już ja nad nimi popracuję :twisted: (co prawda nocami chyba, bo notorycznie brakuje mi czasu).
W niedzielę byłam na kolejnej łapance w Kajetanach. Złapało mi się coś pięknego, puchatego (biało-beżowe), ok. 5 m-cy. Dzikawe ale dla cierpliwych pewnie do oswojenia. Piszę właściwie sobie a muzom, bo wiem, że nie zdajdzie się chętny na niego/nią...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 26, 2009 14:02 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Efcia1 pisze:Złapało mi się coś pięknego, puchatego (biało-beżowe), ok. 5 m-cy. Dzikawe ale dla cierpliwych pewnie do oswojenia. Piszę właściwie sobie a muzom, bo wiem, że nie zdajdzie się chętny na niego/nią...

kto wie
daj zdjecie moze sie uda
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon paź 26, 2009 15:10 Re: Kociaki z Kajetan - nie przeżyją zimy!!! PILNIE DT!!!!!!!!!!

Zdjęcia trzech czarnuszków też by się przydały :-)
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

[poprzednia][następna]