OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2016 5:10 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Dla dzieciaków :ok: :ok: :ok: :ok:
I dla Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro lip 27, 2016 9:53 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Ortopeda wczoraj zażyczył sobie środek mój obejrzeć. Nie naocznie i palpacyjnie :wink: tylko rtg. No trudno. Polazłam ci ja sobie prześwietlonko zrobić. Człowieków od cholery stoi i czeka. Wróżnym stopniu uszkodzeń ciała. Wąsko tam, zaraz przy wejściu więc i ludzi sporo się kręci.A my wlepiamy gały w kolorach różnych w numerki czekając w starterach na bieg ku drzwiom. By wyrobić się przed wygaśnięciem bo następny talonik trza z machiny wyciągać. Trza znów czekać i znów startery grzać. A czas leci.Swoją droga mam zawsze za słabe macanie przy tej czynności.
Dotarłam ja przed drzwi dzierżąc swój talonik. Nawet numer miałam bliski. Na przeciwko wrót upragnionych stoi wyro leżankowe. Ruszyłam w jego kierunku by tyłek na nie wciągnąć. Ale facet co go dwie laski :wink: prowadziły już je zablokował .Całą szerokość zajął . Miał pojemności ponad stówkę kiloramków + obwodu też tyle + lasencje więc moja doopka legła na rogu. Delikatnie siem wczołgałam ale wyro i tak drgnęło. Facet odwrócił się i zmierzył mnie wzrokiem pełnym wyrzutów. No co? zadaję inteligentne pytanie . Aż łóżko siadło jak pani siadła sto kilo gada. Zrobiłam słodkie oczki co pan gada ,mała jestem . Mała ale swoja wagę ma! . Myślał pan ,że trzęsienie ziemi nas nawiedziło . Ano Tu nie zdierżyłam oburzona wysepleniłam winno się gadać ,że jako piórko jestem co muska ziemię do kobiet a nie mi od trzęsień się wyzywa Ano niech będzie,że jak piórko tylko konkretne I tak czas sobie umilaliśmy potem gadając jak brzucha stracić , co komu dolega i jakie mamy doświadczenia z tutejszymi lekarzami i sytuacjami. Ale to trzęsienie wywołało wstrząs w mej duszy. :strach: A jego żona miała buty co ja chciałam sobie zakupić .Tylko obcasy miały a ja nie mogę tuptać na wysokościach. :placz:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 27, 2016 10:37 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

O, rany - ależ Ty masz przeżycia :strach: Gdzie się nie obrócisz , nawet kotów nie trzeba :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lip 27, 2016 11:49 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

morelowa pisze:O, rany - ależ Ty masz przeżycia :strach: Gdzie się nie obrócisz , nawet kotów nie trzeba :roll:

Mam takie same "przygody" jak inni tylko ,że się nimi dzielę. Może tylko latając po ludzkich wetach ostatnio spotykam więcej ludzi. Niestety, choroba zabiera człekom radość. Niby normalne ale czy warto tak się poddawać na amen? Nie potrafią się śmiać z siebie czy sutuacji. Musi być okrutnie trudno wsio znosić na smutasa. Te kolejki, badania, niepewność, nerwy i czas jaki się traci. Ten lęk jak otwiera lekarz płytkę czy bez slowa zerka na fotki. Z każdej wizytacji wracam obolała na maksa z poczuciem ,że dzień jest utracony. Zła i zmęczona. Ale warto się pośmiać z towarzyszami niedoli, wysłać uśmiech czy nawet wysłuchać opowieści stojącego obok bo mu to może pomaga w tym całym ambarasie.

Ale jeszcze jedna anegdotka ,którą Janusz załapał po pewnym czasie (szłam na rezonans). Pyta mnie czemu zdjętą mam obrączkę. Odpowiadam ,że lekarz kazał mi się rozebrać :mrgreen: Mina TZ-ta bezcenna.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 27, 2016 14:42 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

:ryk:

O,o,o i o to właśnie chodzi.
Nie tylko śmiać się ludzie nie potrafią, a raczej nie wierzą, że potrafią, ale też słuchać innych [z uwagą]. Ale to często dlatego, że się boją i nie mają już na nic innego siły, bo na własnym strachu są skupieni. Strach jest obezwładniający. Albo są sami.
To umiejętność nie wszytkim dana umieć pomiędzy strachem, wściekłością itd. znaleźć/zauważyć te śmieszne sytuacje. Bo one są śmieszne bez względu na to obok czego się znajdują.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lip 28, 2016 7:20 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Iwanek nie je. Słabo jest i ciągle ma na coś innego smaka. Jeśli można to tak nazwać. Janusz kupił szynkę sołtysa nam na kanapki ale okazało się ,że mu smakuje. O matko, jaka radość .Wczoraj ostatnie plasterki zjadł i czekał na dalsze drobienie. Szlag by to trafił. Obszukałam lodówkę czy coś się nie zakamuflowało. Nie! A ten siedzi. Zerkam na godzinnik. Jest 21,34 .Ale, ale sklep jest jeszcze otwarty. Ten od szynki. TZ się zbuntował więc ja krucgalopkiem chwytając portfel ruszyłam. Jak się pokazałam we wrotach sklepu to wiekie oczy mnie przywitały. Pani jeszcze nie śpi ? pyta kasjerka. Pani jeszcze na nogach? pyta babka od warzyw. A co pani o tej porze robi u nas ? -pyta Ania z mięsnego. Aaaaa, lodówka pusta a pilnie coś na ząb potrzebuję- kryguję się. Poproszę 15 plasterków szynki sołtysa!
Nie ma!
Nie ma? była!
Była ale się wybyła Pani Asiu !
O cholera, a tam zdechlak czeka

Pani Ania nie mrugła nawet okiem na to stwierdzenie. Wie ,że koty karmię ale nie wie ,że szynką sołtysa. To się dowiedziała. Ciągnie dalej dochodzenie co podać.
Po 10 dkg każdej szynki byle nie zdrowej !
To znaczy ? :roll:
Z konserwantami mają być. Bez nie je!

Przyniosłąm zasób spory. Iwanek ciągle siedział w asyćie TZ w tym samym miejscu. Niestety. Mój galopek tylko na mą figurę pomógł . Na oddech nie koniecznie i portfel. Kot wzgardził każdą szynką jaka mu pod nos została podetkana. Rankiem też zdania nie zmienił. Serduszka i żołądeczki także są już be. Z szynką mam kanapki. Choć nie lubię takowych. Ale ktoś jpożreć musi tą nie trafioną inwestycję.
Iwanek mocne kciuki potrzebuje. Ogarnąć się nie chce jakoś.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 28, 2016 7:39 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Iwanku :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lip 28, 2016 8:10 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

:ok: :ok: :ok:
Iwanku.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 28, 2016 8:15 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Trzymaj się, Iwanku. Jedz, co chcesz, ale jedz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 28, 2016 8:23 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Iwanku, proszę, przecież mieliśmy się poznać!!!
Asia, a może ta nieśmiertelna szynka konserwowa z Biedronki, do tej pory na wszystkich działała.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw lip 28, 2016 8:28 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Ja też trzymam z całej siły :ok: za Iwanka :!:

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Czw lip 28, 2016 8:54 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

:ok: :ok: :ok: :ok: za Iwanka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 28, 2016 9:52 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

za Iwanka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw lip 28, 2016 10:05 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

:ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 28, 2016 10:07 Re: OTW15 -foty nowych s.52/53; nowe fotki na 55 !

Hania66 pisze:Iwanku, proszę, przecież mieliśmy się poznać!!!
Asia, a może ta nieśmiertelna szynka konserwowa z Biedronki, do tej pory na wszystkich działała.

Janusz kupił szynkę biedronkową i nie tylko.Jadł i parówki z Biedronki i z Sokołowa. Zero.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]