Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2014 18:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Ciekawe, kiedy Ewa wróci.
Czy wszyscy, którzy ogłaszają koty, mają teraz problem z gumtree? Podobno użytkownicy zgłaszają ogłoszenia, które są w rezultacie wstrzymywane. Powód? Ogłaszamy koty w opcji "za darmo" 8O Poprawiłam (kazali wpisać w tytule lub treści, że za darmo, wpisałam), ale nie podoba mi się to. Kiedyś najwięcej kotów znajdowało domy na allegro, w pewnym momencie zabronili ogłaszania kotów adopcyjnych, teraz zaczynają się czepiać na innych portalach??
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt gru 19, 2014 14:12 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Jestem.Niestety, musiałam wziąć kredyt i kupić nowy komputer :cry: Muszę mieć dostęp do netu.Mnie nie jest potrzebny jakiś wypasiony, w gry nie gram, wystarczy mi ten.Kupiłam w jakiejś promocji gazetkowej.Uff, mam dosyć wszystkiego.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 19, 2014 14:32 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Łączę się w bólu.
Ja musiałam ostatnio kupić nowy telewizor.
I wcale nie chodziło o to, że stary padł, a ja jestem uzależniona.
Zachciało mi się, ze względu na lepsze warunki, nowej umowy z dostawcą kablówki oraz internetu - którego potrzebuję do pracy - i musiałam im oddać stary sprzęt. Po przyjeździe montera okazało się, że stary telewizor "nie widzi" nowego dekodera, a starych już nie montują :evil: :evil:
I takim to sposobem zrobiłam sobie prezent świąteczny za półtora koła :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 19, 2014 14:42 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Telewizor mam stary, kupiony jeszcze w Pewexie.Ktoś to pamięta? :mrgreen: Żelazko made in Nowa Dęba nadal działa, podobnie jak suszarka Farel.Teraz to wszystko jakieś byle co.Mój pierwszy komputer to był oryginalny IBM, działał lata, ale już nie dało się na nim nic zrobić, wejścia nie takie, na dyskietki, a nie na CD.Był drogi, mało kto wtedy miał laptopy, ale stacjonarne to były straszne koromysła, nie miałam gdzie postawić.

ewar

Post » Pt gru 19, 2014 19:16 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

ewar pisze:Telewizor mam stary, kupiony jeszcze w Pewexie.Ktoś to pamięta? :mrgreen: Żelazko made in Nowa Dęba nadal działa, podobnie jak suszarka Farel.Teraz to wszystko jakieś byle co.Mój pierwszy komputer to był oryginalny IBM, działał lata, ale już nie dało się na nim nic zrobić, wejścia nie takie, na dyskietki, a nie na CD.Był drogi, mało kto wtedy miał laptopy, ale stacjonarne to były straszne koromysła, nie miałam gdzie postawić.

"Porzundna" poznańska robota :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 19, 2014 19:39 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Tak, na Podkarpaciu :mrgreen: Naprawdę mam parę takich gadżetów z czasów PRL-u.Suszarka do włosów waży tonę, ale ma też zimny nawiew.Działa bez zarzutu.Żelazko jest takie awaryjne, bo te nowe jak siądą to już kaplica.Marka nie ma znaczenia.Kiedyś sprzedawca mi powiedział, żebym wybrała to co mi się podoba i odpowiada cenowo, bo "pani, to wszystko robione na jednej ulicy".Miał chyba rację.Chodziło o radiobudzik.Mam go ponad dwadzieścia lat.Radiomagnetofon Hitachi , osiemnastkę obchodził kilkanaście lat temu,musiał być przestrojony, ale działa super.Czajniki bezprzewodowe kupowałam drogie, jeden dostałam w prezencie, taki naprawdę ładny.Szybko się zepsuły i wtedy poprosiłam w sklepie o najtańszy.ładny nie jest, nawet paskudny, ale dobry.No i co? Nie ma reguł, prawda?
Nic teraz nie może mi się popsuć.Nie stać mnie.Koty są drogie w utrzymaniu, moja emerytura kiepska, a wszystko coraz droższe.Na szczęście koty zdrowe, mam nadzieję, że i z Tolusiem to nic takiego, ale jeść muszą i mieć żwirek w kuwecie.

ewar

Post » Sob gru 20, 2014 19:54 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

8O To chyba odpowiednia mina.Taką miałam, kiedy Toluś wpadł do kuchni, rezydencji Maniusia i znalazł na podłodze kawałek chrząstki z kurczaka, której Maniuś nie zjadł.Toluś chrupał i warczał, a Maniuś ...bał się.Obserwował Tolusia z pewnej odległości.Trudno mi rozgryźć tego kota.Myślę, że gdyby moje ciapy mu się postawiły to by przestał je atakować.Wczoraj Benia leżała na podłodze przy drzwiach, Maniuś z drugiej i bawili się łapkami.Szpara w drzwiach jest dość duża.Wydawało mi się, że oboje są zadowoleni.Maniuś się nudzi, z kotami byłoby mu fajnie, ale za dużo ich jest i nie poradzę sobie z ich upilnowaniem.

ewar

Post » Śro gru 24, 2014 6:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Jestem pod wrażeniem zachowania Maniusia.Wczoraj piekłam, koty były zamknięte w drugim pokoju, a Maniuś był na wolności.Czegoś takiego nie widziałam.Obserwował każdy mój ruch, bicie piany go fascynowało, smarowanie foremek..itd.Był przegrzeczny, nawet nie próbował wejść na blat.Ten kot potrzebuje wolności, odrobiny uwagi ze strony opiekuna i jest wtedy kotem cudownym.Nie denerwuje się, leży spokojnie na parapecie i wygląda przez okno.Innych kotów jednak nie lubi.

ewar

Post » Śro gru 24, 2014 17:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Miłego świętowania :D
życzy pirulasińska z pirulaskami Obrazek
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Czw sty 01, 2015 8:25 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Maniuś jest cudnym kotkiem, dużym, dorodnym, podobnie jak i pozostałe tymczasy.Dam p.Izie aparat, może zrobi parę zdjęć Kubusiowi i Tusi, bo dawno żadnych nie było.To takie bezproblemowe kotki, grzeczne bardzo, a Kubuś jest miziakiem jakich mało.Pakuje się na kolana p.Izy, zwija w kłębuszek i śpi.Tusia nie, ona chce być blisko człowieka, ale nie na kolanach.Z Kubusiem kochają się bardzo, aż miło patrzeć, jak wylizują się, przytulają do siebie.
Maniuś musi siedzieć w kuchni, ale wypuszczam go, bawię się z nim, on to bardzo lubi.Pozwalam mu na zabawy z Tolusiem wyłącznie, moje kotki boją się go, albo nie lubią i jest dziki wrzask, kiedy mają z nim kontakt.Mela reaguje sikaniem na stres, nie mogę na to pozwolić i jest jak jest.Maniusiowi bardzo przydałby się wychodzący domek, on kocha wolność, przestrzeń.Tylko tego mu u mnie brakuje.To jest przemądry kot, zapewniam.Wybredny, jeśli chodzi o jedzenie, smakuje mu karma z wyższej półki, zwłaszcza sucha.Pod tym względem podobny jest do mojej Guci, ale on mokrą też je, ona prawie wcale.
Maniuś
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Maniuś korzysta z drapaczka, nawet takiego byle jakiego.W kuchni ma inny, wiszący na ścianie.
Obrazek

ewar

Post » Czw sty 01, 2015 13:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Obrazek
Niech się spełnią świąteczne życzenia:
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią wszystkie one krok po kroku,
tego życzą w Nowym Roku.
Salem, Cymes, Tien i ich Otwieracz do puszek :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Czw sty 01, 2015 14:33 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Dzięki :1luvu: i nawzajem.

ewar

Post » Wto sty 06, 2015 9:51 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Co tu pisać, aby wciąż się nie powtarzać? Tak długo już wspaniałe koty czekają na domki i...nic :cry: Benia, Tusia, Kubuś to koty z marzeń, piękne, dorodne, kochające się bardzo, a nikt ich nie chce.Tak trudno jest o poprawne relacje kocio-kocie, ja mam koty, które dają gwarancję, że dokocenie się uda, a jakoś nie ma chętnych.Jedynie Maniuś jest trochę bardziej kłopotliwy, ale tylko dlatego, że ja go trzymam w więzieniu :cry: Nie mogę inaczej.On naprawdę jest kochany, kiedy go wypuszczam, może sobie pobiegać, poleżeć na parapecie, a przede wszystkim być blisko mnie.Bo on chce być blisko człowieka.Jest taki mądry.Komunikuje się ze mną, bardzo chciałby uczestniczyć w pracach domowych.Jemu potrzebna jest wolność, żadne zamykanie.Gdyby miał jak się wybiegać wracałby do domu, najadł się i spał grzecznie.Nie łobuzuje, nie zrzuca żadnych przedmiotów, a miałby okazję, zapewniam.Bardzo pięknie korzysta z kuwetki, ma krytą i w ogóle nie muszę myć górnej części, co było konieczne , kiedy moje koty z niej korzystały.No i jest taki piękny, rzadko się zdarza kot tak ciekawie umaszczony i o takich niezwykłych oczach.Ja go bardzo lubię, on to wie.Jest mi strasznie przykro, bo go krzywdzę :cry:
Kubuś, Benia i Tusia są szczęśliwe w niewychodzących domkach,ale mogą sobie biegać po mieszkaniu, bawić się ze sobą, spać przytulone, co bardzo lubią.Tusia i Kubuś mieszkają na parterze, całymi dniami wyglądają przez okno, obserwują co się dzieje.Okno może być otwarte, a one zupełnie nie mają ochoty wyskoczyć, wręcz przeciwnie, schodzą natychmiast z parapetu.Strzeżonego..itd, p.Iza więc bardzo uważa, pilnuje je bardzo, kiedy wietrzy mieszkanie.
Co mam zrobić, aby te kotki wreszcie były u siebie? Miały taki domek już na zawsze? Przecież mają same zalety, są po fullserwisie, są zdrowe, młode, bardzo grzeczne.Nie rozumiem tego zupełnego braku zainteresowania.

ewar

Post » Śro sty 07, 2015 6:56 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Wstaję bardzo wcześnie, zamykam koty w drugim pokoju, a Maniusia wypuszczam.Jak on czeka na tę chwilę.Wyciągam laserek, wędkę, trochę się pobawimy, trochę popiszę na wątkach, a wtedy Maniuś leży na parapecie za komputerem i łapie myszkę...komputerową :mrgreen: Wieczorem jest tak samo, ale Maniuś bawi się wtedy z Tolusiem.
Nie mogę zaniedbywać pozostałych kotów, też należy im się zabawa.Wczoraj nawet Mela biegała za wędką.
Benia jest kotką tak bezproblemową, że nawet nie mam co pisać.To jest tak grzeczna kotka, taka dobra, że wciąż mnie to zdumiewa.Z każdym kotem się dogada, każdego lubi i jest dla kotów przytulanką.Zawsze jakiś się do niej przyklei.Ma już troszkę mniejszy apetyt, to dobrze, bo troszkę za gruba jest, a to nie jest zdrowe.P.Iza mówi, że Tusia też już tak nie rzuca się na jedzenie, bardziej Kubuś.On z kolei jest strasznym miziakiem.Potrafi wspiąć się na tylnych łapkach i prosić o wzięcie go na ręce.Uwielbia to, kocha spać na ludzkich kolanach.Jest jednak bardzo duży, ciężki i p.Iza czuje ten ciężar, kiedy go nosi na rękach.Tusia poleży chwilę, ale woli leżeć na posłanku i być głaskana.Oboje często wyglądają przez okno, widzę je teraz, bo drzewa i krzewy mi nie zasłaniają widoku.Takie dwa czarno-białe pomniczki :D

ewar

Post » Nie sty 11, 2015 7:06 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Proszę o FB.

Benia zawsze leży przytulona do któregoś kota.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]