Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto gru 28, 2010 20:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:O matko :cry: :cry: brak słów, to jest straszne, takie okrucieństwo z premedytacją w wykonaniu dziecka, kim sa rodzice tego dziecka ?!!, jestem w szoku, że takie rzeczy się zdarzają, to jest bestialstwo, nie ma chyba kary adekwatnej za takie postępowanie.
Serce pęka jak się widzi tego kota szukającego ukrycia, końca męk :cry:
Zajmuje się tym gdyńska policja, to typ jest z Gdyni czy nie wiadomo?

Ponoć mają trop, mam nadzieję, że złapią tych oprawców. Sprawę nagłośnił już tvn. To dobrze może nie ujdzie im to na sucho. Biedna istotka...nie mogę, cały czas beczę.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto gru 28, 2010 20:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Pierwsze zgloszenia naplynely do gdanskiego TOZu, wiec pewnie dlatego u nas prokuratura sie tym zaczela zajmowac. I tak sprawa sie rozdmuchuje juz na caly kraj. A oficjalnie nie ma informacji skad to bydle jest.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto gru 28, 2010 20:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

trzeba to na facebooka wrzucic i naglosnic :!:

edit. juz jest
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto gru 28, 2010 21:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

biamila pisze:Ponoć mają trop, mam nadzieję, że złapią tych oprawców. Sprawę nagłośnił już tvn. To dobrze może nie ujdzie im to na sucho. Biedna istotka...nie mogę, cały czas beczę.

Liczyłam,że ciepła kąpiel pozwoli mi się odprężyć i zmyć ten cały psychiczny syf, który przylgnął do mnie wraz z tym artykułem. Zamiast tego rozkleiłam się na dobre. Z totalnej bezradności...
Marlena napisała,że film był umieszczony na YT dwa miesiące temu. A co tego kota spotkało wcześniej lub później??! Jezu...
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto gru 28, 2010 22:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Też nie mogę się z tego otrząsnąć, nie widziałam całego filmiku już nie wytrzymalam, ale widziałam chyba najgorsze, jak tłukł nim o meble po wywleczeniu go spod fotela :cry:

Zwykle nie życzę nikomu źle, ale w tym przypadku bardzo bym chciała aby ten ktoś stojący za kamerą doświadczył tego co ten kot, aby długo czuł się zaszczuty, bez żadnej szansy na poczucie bezpieczeństwa, dręczony, maltretowany, bez szans na ucieczkę czy obronę. Może by coś zrozumiał może by nie zrozumiał, ale należy mu się.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 29, 2010 10:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Chyba jeszcze w tym watku nie bylo wydarzenia FB

Ten link byl ogolnie wydarzeniem o katowaniu zwierzat, wydarzenie na ten konkretny przypadek ma jakis blad, bo gro osob nie moze go zobaczyc. Jak tylko sie pojawi poprawione lub nowe wydarzenie to wkleje do kazdego tematu, w ktorym pisalam.

Musze chyba zalozyc fb, bo nie ogarniam :/
Czy wtedy wydarzenie bedzie moglo byc tez udostepnione na koncie FB PKDT? (jesli jest, bo szcze mowiac to nie wiem)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ktoś szuka malego kiciusia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 04880.html

moze ktoś z Was bedzie zainteresowany

treśc ogloszenia:

Wezmę małego kotka ok. 1,5 miesięcy dane kontaktowe:
Olena

E-mail: kinuin@wp.pl
Miasto: Trójmiasto
Poszukuje do Nowego Roku kociaka małego, ok 1,5 -2 miesięcy.
Proszę ewentualnie o zdjęcia.
e-mail: kinuin@wp.pl

numer ogłoszenia: 3304880
ogłoszenie wprowadzono: 2010-12-28 21:47:26
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 3
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro gru 29, 2010 16:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Złapali gnoja!!!!! ma 15lat brat który się znęcał ma 3latka. Zabrano cztery kotki z tego koszmarnego domu.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro gru 29, 2010 16:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

biamila pisze:Złapali gnoja!!!!! ma 15lat brat który się znęcał ma 3latka. Zabrano cztery kotki z tego koszmarnego domu.

Podaj link gdzie o tym piszą.Gnojek jest z Gdyni ? Kurde nieletni to nic mu nie zrobią nie dostanie żadnej kary :( Mam nadzieję ze chociaż rodzice karę dostaną.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro gru 29, 2010 16:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kinga-kinia pisze:
biamila pisze:Złapali gnoja!!!!! ma 15lat brat który się znęcał ma 3latka. Zabrano cztery kotki z tego koszmarnego domu.

Podaj link gdzie o tym piszą.Gnojek jest z Gdyni ? Kurde nieletni to nic mu nie zrobią nie dostanie żadnej kary :( Mam nadzieję ze chociaż rodzice karę dostaną.

Poprawczak?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro gru 29, 2010 17:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dzięki Bogu że te zwierzęta zabrano.W szkołach,przedszkolach dzieciaki powinny być edukowane że nie wolno robić zwierzętom krzywdy.Wychowawczyni mojej córki przed świętami tłumaczyła dzieciom jak bardzo psy boją się fajerwerków i że nie wolno ich samych w domu zostawiać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro gru 29, 2010 18:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dobrze ze tego ****** wkoncu zlapali....

Niewidoma Layla w pieleszach :) wiesci z domku: nudy na pudy, nic nowego czyli wszytsko w najlepszym porzadku ;-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro gru 29, 2010 20:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

maria_kania pisze:Ktoś szuka malego kiciusia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 04880.html

moze ktoś z Was bedzie zainteresowany

treśc ogloszenia:

Wezmę małego kotka ok. 1,5 miesięcy dane kontaktowe:
Olena

E-mail: kinuin@wp.pl
Miasto: Trójmiasto
Poszukuje do Nowego Roku kociaka małego, ok 1,5 -2 miesięcy.
Proszę ewentualnie o zdjęcia.
e-mail: kinuin@wp.pl

numer ogłoszenia: 3304880
ogłoszenie wprowadzono: 2010-12-28 21:47:26
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 3

Ta Pani ode mnie chciała kota, zaproponowałam kotka w wieku 3.5 miesiąca, odpisała, że chyba weźmie kota od znajomych. Ale mówiła, że chce starszego, tak 3,5 miesiąca, żeby był w wieku jej kota
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro gru 29, 2010 21:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ja uważam ze ten bachor powinien być zamknięty w klatce z tygrysem albo u mnie w hotelu z kotem mansonem chociaż z 10 min- podroby by fruwały :? mały skurwiel....przepraszam ale nie przychodzi mi inne słowo, choc jestem pedagogiem z wykształcenia. jakbym osobiście dorwała go w moje pazury- miałby pokancerowaną gębę jak stąd do krakowa :? 15 letniemu braciszkowi bym własnoręcznie jaja urwała.... :evil:

błagam o pomoc- przejme 3 zdrowe koty od kogoś za 2 miesiące tymczasu dla kotki Józefiny z kasprzykowej lecznicy (ta z koleczkowa ze stajni). PANI KTÓRA JĄ TAM UMIESCIŁA WYWIERA NA PRESJĘ ŻEBYM JA BRAŁA DO HOTELU, NIE CHCE ZWOZIĆ KOTKI DO STAJNI. ja fakt że narobiłam jej nadziei ale nie sądziłam ze kotka będzie tak charcząca- to sa plipy i skrzywiona przegroda, ale ja nie moge ryzykowac utraty klientów. kicia jest kochana, miziasta- dostanie od nas wszytko czego DT zapragnie: karme, testy, full wyprawkę, szczepienia. błagam bo kotka nie może dłużej być ot tak po prostu w lecznicy, ja się boje ją zabrać a kobieta mi zarzuca ze odtrącam kotkę bo jest chora i brzydka- co jest nonsensem. asia moze ty bys ją zabrała choc na miesiac , dwa- do pierwszych ciepłych dni, ja bym przejęła te czarną twoja. nie masz innych kotów więc nie ma ryzyka ze kotka ci zarazi inne koty. jestem załamana.............kotka jak się nie wyadoptuje do wiosny- wróci do stajni na stare śmiecie po prostu. chodzi o to żeby jej nie dawać do stajni teraz w mrozy.
ja wiem ze kotka sobie tam poradzi, ale tej pani która ja do kasprzyków przywiozła cięzko jest wytłumaczyć, ja jetem głupia bo zaproponowałam sama na poczatku hotel. kotka musi z lecznicy zniknąc bo jest już wyleczona a dr kasprzyk nie jest DT zeby ją trzymac tam za darmo do wiosny, choć sądzę ze nic nie policzy i tak za jej hotelowanie.
dał na na święta prezent- wszystkie koty w grudniu mieszkały tam za free.
PROSZĘ PROSZĘ POMÓŻCIE MI :cry: :cry: :cry:

monika ma rację:
"1) Faktury od weterynarzy i za zakupy karmy oraz żwiru realizujemy w ostatnim tygodniu każdego miesiąca (skan nie jest już podstawą do zrealizowania przelewu a przelewy muszą być dokonane w trakcie 15 dni od wystawienia faktury)"
Dlaczego muszą? Chyba żaden przepis tego nie określa.
Wydaje mi się, że można brać faktury z datami wcześniejszymi niż ostatni tydz. danego mies. ale trzeba się liczyć z tym, że zostaną one zapłacone dopiero po 10-tym następnego miesiąca. Więc albo wykładamy wtedy ze swoich a zwrot dostaniemy po 10 następnego mies., albo bierzemy fakturę na przelew z odpowiednio długim okresem płatności np. 60dni - oczywiście nie każdy wet czy sklep zgodzi się na tak długie okresy płatności, wtedy faktycznie trzeba brać fakturę pod koniec miesiąca.
Viva będzie nas rozliczyła wyłącznie na podstawie oryginałów faktur, które zawsze muszą dotrzeć do Warszawy do dnia 10 następnego mies. dopiero wtedy będzie robić przelewy, my musimy dostarczyć Sabinie wszystkie faktury do końca danego miesiąca tak aby miała czas na skserowanie ich do naszej dokumentacji a potem wysłania zbiorczo do vivy.
Dobrze myślę? Czy są jakieś inne przesłanki że: "przelewy muszą być dokonane w trakcie 15 dni od wystawienia faktury"? nic nie
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 21:55 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]