witam.Pilnie potrzebuję tymczasu dla 2 dorosłych kotów

Sprawa wygląda tak: kolega z pracy mojej siostry ma 2 córki,które wyjechały na wymiane za granicę na pół roku.Córki mają 3 koty-zdrowe,wysterylizowane-2 kotki,1 kocur.Koty są teraz u niego.Mieszka on z bardzo chorą babcią,ciotką i swoim 1 kotem.I 2 musi oddać bo mówi,że 4 koty to za dużo w takim mieszkaniu,że babcia jest chora itd a jak córki wrócą za pół roku to te koty wezmą.Dlatego pilnie poszukuję tymczasu na pół roku dla tych 2 kotów bo w przeciwnym razie odda je do schroniska

Już dzisiaj chciał je tam dać ale przekonałam żeby jeszcze poczekał.Chodzi o przetrzymanie na te pół roku tych kotów.Powiedział że da dla nich drapak,kuwete,domki,jedzenie i żwirek będzie kupował co miesiąc więc o to nie trzeba się martwić.Koty są dorosłe,po przejściach,zabrane z ulicy,ponoć wcześniej ktoś je bił,nie mogą trafić do schronu po tym co je spotkało

Są spokojne,nie skaczą po meblach,lubią leżeć na wersalce.Jeden jest biało-czarny i nazywa się Krówka a drugi jest czarny.Facet jest z Wrocławia ale pewnie byłaby możliwość zawieść je gdzieś niedaleko lub nawet dalej.Ja niestety nie mogę ich przetrzymać,mam 4 swoje koty,3 psy,w dodatku wczoraj podrzucili mi 10 małych,chorych na koci katar kociaków

Czy ktoś mógłby im dać tymczas? BŁAGAM
Zdjęcia ma mi wysłać wieczorem na meila.