Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2018 20:53 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

isabell36 pisze:Proponuję akcję w październiku z pryskaniem i wymianą "wkładów" w budkach - nie wiem co tam jest polary, czy koce ale na pewno trzeba to albo wyprać albo stare wyrzucić i dać nowe

Wypryskamy. Postaram się też wziąć nowe rzeczy do wyłożenia budek. Albo skądś skombinować.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Nie wrz 02, 2018 20:55 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

na razie żegnam się z Wami na około 2 tygodnie -jutro wyjeżdżam i raczej będę bez internetu - proszę jedynie o SMS czy akcja z kociakiem wypaliła

a tak na dobranoc - to jest PUM mój podwórkowy kot, który czuje się na tyle bezpiecznie, że w ten sposób śpi na klombie na środku podwórka, bardzo bym chciała żeby wszystkie koty wolno żyjące mogły w ten sposób korzystać ze słoneczka

Obrazek
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 02, 2018 20:56 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Słodziak z niego. Dziękuję za pomoc dotychczasową.

Udanego wyjazdu
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Nie wrz 02, 2018 21:03 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Cudny PUM! :1luvu: Baw się dobrze, Isabello :ok:

Też jestem za wysprzątaniem budek w październiku, tylko może na koniec łapania, żeby jak najmniej zmian było dla kotów i nie stresowały się nimi niepotrzebnie, za to grzecznie do łapek wchodziły. I to oznacza, że już zaczynamy gromadzenie szmatek/ polarków/ materiałów, ja na pewno :mrgreen:
I też z opisu pana Franciszka mi wychodzi, że średnio z bezpośrednim odpchleniem kotów, ale garaż i budki do zrobienia. I możemy kupić jakiś duży odpchlacz do Fundacji, żeby nam psikali wszystko, co złapiemy..?

Zaproponowałam koleżance kastracje u niej na podwórku. Zobaczymy, co ona na to :ok:

Pan z BlaBla w każdym słowie wydaje się entuzjastycznie nastawiony do pomysłu, sam fakt, że ma na profilu jasno napisane, że akceptuje zwierzęta to już dużo, bo to serio rzadkość :| i na pewno porozmawiam z nim o kupie, ale wolę już przez telefon jak zadzwoni, w piśmie to jakoś średnio wychodzi :mrgreen: ale wydaje się takim "swoim" człowiekiem.

Jak do październikowych łapanek zgłosi się kto inny, to oczywiście odstąpię miejscówkę ;) ale jakby co, to pojadę chętnie, zawsze to przerwa od dzieci ;) do tej pory ciąże (poza pierwszym trymestrem) znosiłam nieźle, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie i będę mogła pomóc.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie wrz 02, 2018 21:29 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot absolutnie odpadasz w zaawansowanej ciąży z wyprawy tam. Trzeba dźwigać transportery,jechać dużo godzin w niewygodnej pozycji,stać długo na łapankach .Absolutnie nikt nie będzie miał Cię na sumieniu,gdyby co...Nie wiadomo jak będziesz się potem czuć. Absolutnie odpada. Każde szaleństwo musi mieć gdzieś odrobinę rozumu. Może za rok :ok:

A wracając do koleżanki.Transpirter można za 50zł kupić,ja mogę i za 40zł,ale przesyłka więcej wyjdzie. A już braku miseczek nie pojmuję :strach: Najzwyklejsza kosztuje 1zł. A brak wody w takie upały w miseczkach to... jak one potem mają mieć zdrowe nerki. Błagam Cię,wpłyń na to,bo nie mogę nawet słuchać o takim zaniedbaniu :cry:
Jak opłacisz Jej kuriera,to mogę jej podarować z 10 miseczek,transporter ostatni wolny wydałam ,więc narazie nie mam .

Isabell36 kupa to nie śmieszna sprawa. Śmierdząca kupa to podstawa w uprzedzeniu kierowcy blabla. I warto transporter przykryć ręcznikiem cienkim,prześcieradłem,t-shirtem bawełniany m. W razie wpadki ,mniej zapachu się rozprzestrzenia.

Pum boski!
Dobrego urlopu.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie wrz 02, 2018 21:59 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Bo to nie domowy kot, tylko "wiejska przybłęda", obstawiam, że dzika. To i brak transportera rozumiem ;)
A misek "kocich" nie ma, ale ogólnie to są jakieś garnki i pojemniki z wodą, dla ptaków, kur biegających po terenie, tam jeszcze jakieś zwierzęta luzem chyba też chodzą (nie wiem, czy nie kozy?).
Także kot ma z czego pić też na pewno, teraz też dokarmiali ze względu na kociaki, tak po fotkach wnioskuję. Ale ogólnie dopiero niedawno ta fotka z kociakami mi się rzuciła w oczy, jeszcze dokładnie nie znam sytuacji, powoli badam :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie wrz 02, 2018 23:05 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Do budek TYLKO POLAR. Nic więcej,bo nasiąka wilgocią i się nie nadaje. Żadne kołdry,poduszki, ręczniki,stare futra,bawełna itd. Wilgotnieje, nawet od oddechu kota w budce zimą,potem gnije.
Mogą być polary na wagę lub porwane (ale czyste!) szaliki,bluzy,rękawiczki,czapki. Drobno pocięte są najlepszym wypełnieniem.
Prakseda dużo o tym pisze w swoim wątku o budkach. I tłumaczy. Warto poczytać.Ona ma duże doświadczenie. Mnie uczyła o tym jeszcze ś.p.delfinka. Mam od Niej jeszcze trochę takich polarowych ścinków.

Czasem jakiś zakład krawiecki oddaje ścinki polarowe za darmo jako odpad poprodukcyjny. Są nowe i czyste. Tak właśnie delfinka go zdobywała. Jeśli ktoś ma czas,można szukać w necie.Ja próbowałam,ale znajduję tylki ścinki drewna i inne :?

W miskach dla kur i ptactwa zwykle jest jeden wielki syf i breja. Kot takiego brudu się nie napije.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon wrz 03, 2018 9:26 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

znalazłam coś takiego, może ktoś z podczytywaczy mógłby je odebrać a potem przesłać?
https://www.olx.pl/oferta/polar-scinki- ... fdff3b7abd
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pon wrz 03, 2018 10:03 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

dziękujemy z wpłatę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jak mi wypłacą to od razu robię przelew :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pon wrz 03, 2018 11:21 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Prakseda mi podesłała kiedyś taki namiar https://www.szwalniauslugowa.com/kontakt.php
to chyba to samo co tutaj http://szwalnia.firmy.net/
ale sie nie wybrałam bo dostałam polary ze szmateksu, pocuiete scinki tez się zbijają i przesuwają. Kot potrafi je przesunąc w kąt i sam spi na gołym styropianie. Trzeba je czesto przetrzasac, poruszać, bo jak nie to maja taką samą strukturę jak złozony kocyk.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon wrz 03, 2018 21:31 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kocie, wiadomo już o której będzie dokładnie transport? Chciałabym zadzwonić do p. weterynarz i się umówić. Nie na ostatnią chwilę bo to bardzo niegrzeczne.

Madie

Post » Pon wrz 03, 2018 22:10 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Cztery koty już w domu - dwa bure podrostki, i dorosłe kocury - bury z białym i czarny z dodatkiem białego.
Mam kilka zdjęć otrzymanych na maila, ale nie dają się nijak dodać na forum.... :(

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon wrz 03, 2018 22:11 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

jak podeślesz to postaram się wstawić na wątek...

Madie

Post » Pon wrz 03, 2018 22:21 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

na próbę poszły trzy....ciekawe czy się uda...

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]