Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2015 20:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Kochani, mam pytanie trochę z innej dziedziny, ale nie bardzo wiem, gdzie je zadać, więc pozwalam sobie tutaj:

Koleżanka mówiła mi, że ne jej podwórku kręcą się wolnożyjące koty przy których nie widziała opiekuna i nie widziała, żeby ktoś je dokarmiał, a podejrzewa, że mogą być kotne. Co w takiej sytuacji można? Ewentualnie, gdzie można to zgłosić?
Ba ja kompletnie nie jestem w temacie :(

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro maja 20, 2015 6:49 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze:Koleżanka mówiła mi, że ne jej podwórku kręcą się wolnożyjące koty przy których nie widziała opiekuna i nie widziała, żeby ktoś je dokarmiał, a podejrzewa, że mogą być kotne. Co w takiej sytuacji można? Ewentualnie, gdzie można to zgłosić?

Najlepiej pożyczyć klatkę łapkę, wziąć talony w UMŁ, złapać, zawieźć do lecznicy i wysterylizować. Nie ma instytucji, która odłapuje, są tylko wolontariusze - tacy jak Wy, nie mający nadmiaru czasu...

Daj koleżance mój telefon
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 20, 2015 14:41 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Funia dostała kolejny zastrzyk oraz następne 3 co dwa dni. jednak to było gardziołko. póki co zostanie u mnie i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
przed chwilą rzuciła się na Lunę bo ta się na nią patrzyła... w nocy też były zapasy. Funia jest jak taki dres :D inny kot się na nią patrzy a ona mówi "masz problem'?" i się rzuca z pazurami... ładnie je i nie wymiotuje więc przynajmniej taki plus.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro maja 20, 2015 17:28 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

kalewala pisze:
Pietraszka pisze:Koleżanka mówiła mi, że ne jej podwórku kręcą się wolnożyjące koty przy których nie widziała opiekuna i nie widziała, żeby ktoś je dokarmiał, a podejrzewa, że mogą być kotne. Co w takiej sytuacji można? Ewentualnie, gdzie można to zgłosić?

Najlepiej pożyczyć klatkę łapkę, wziąć talony w UMŁ, złapać, zawieźć do lecznicy i wysterylizować. Nie ma instytucji, która odłapuje, są tylko wolontariusze - tacy jak Wy, nie mający nadmiaru czasu...

Daj koleżance mój telefon

Dzięki wielkie :)

Pietraszka

Post » Śro maja 20, 2015 19:23 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

dzisiaj dyżur spokojny, Mila cudownie się zmieniła w osobnym pokoiku, dała nam się wymiziać i głaskać - po główce, nawet dupce :D i tylko raz sprzedała mi fangę, ale i tak bilans jest na plus :) na ogólnym drobna sprzeczka, a w szpitaliku poruszenie - Balbinka chce koniecznie na salony, Dakota chce opuścić klatkę, a Ptyś chce świętego spokoju. próbowałyśmy zawiesić rolety, ale zabrakło czasu. tylko Milowy pokoik i szpitalik ma rolety i od razu się zrobiło przytulniej :)
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Śro maja 20, 2015 20:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Czy ktoś ma może trochę więcej zdjęć Kajtka? Potrzebuję do ogłoszenia :)

Pietraszka

Post » Śro maja 20, 2015 21:20 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Ktoś wie, w jakim wieku jest Rosa? I ile ma Kajtek?

Pietraszka

Post » Czw maja 21, 2015 6:51 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzięki Dziewczyny za założenie części rolet :201494
Bardzo szybko przyszły :)

Zdjęć Kajtusia nie mam żadnych niestety, a o Rosie chyba najwięcej będzie wiedziała marta765 :wink:

Wezmę dyżur 25 w poniedziałek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw maja 21, 2015 6:55 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pietraszka pisze:Czy ktoś ma może trochę więcej zdjęć Kajtka? Potrzebuję do ogłoszenia :)

Zdjęcia Kajtkowi porobię w weekend i Ci doślę. Rosa ma 3 lata.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw maja 21, 2015 6:55 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:dzisiaj dyżur spokojny, Mila cudownie się zmieniła w osobnym pokoiku, dała nam się wymiziać i głaskać - po główce, nawet dupce :D i tylko raz sprzedała mi fangę, ale i tak bilans jest na plus :) na ogólnym drobna sprzeczka, a w szpitaliku poruszenie - Balbinka chce koniecznie na salony, Dakota chce opuścić klatkę, a Ptyś chce świętego spokoju. próbowałyśmy zawiesić rolety, ale zabrakło czasu. tylko Milowy pokoik i szpitalik ma rolety i od razu się zrobiło przytulniej :)

Dziękuję Pinezkowej za pomoc :1luvu:
Jakoś dałyśmy radę z roletami, w następną środę postaramy sie dokończyć.
Musimy jeszcze raz przywiesić roletkę lewą u Milagros, bo na ramie były pozostałości po starej roletce i uchwyty nie chciały sie trzymać.
na ramach przyczepione sa takie małe uchwyty do trzymania łańcuszka, żeby nie dyndał, choć łańcuszki sa dość wysoko wiec nie sadzę, aby ktoś mógł sie zaplątać
Obrazek Obrazek

Ptyś wyszedł do jedzenia, ale potem mnie oprychał :roll:
Balbinka szalała w tunelu, jak kociak :lol:
Dakota wywijała koziołki w klatce, jak jej sprzątałam :ok:
a Milagros pomagała w instalowaniu rolet :wink:

Rzeczywiście było jakiś spięcie na ogólnym, ale ciężko orzec kto był prowodyrem :roll:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw maja 21, 2015 7:04 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Ja też dziekuję Wam za rolety :201494
Może wcześniej ktoś chętny się znajdzie na zainstalowanie reszty rolet :lol:
Obrazek

pyma

Post » Czw maja 21, 2015 7:09 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dyżury:

czwartek (21.05) - Pietraszka
piątek (22.05) - MaPi
sobota (23.05) - Pietraszka
niedziela (24.05) - dilah
poniedziałek (25.05) - Duszek686
wtorek (26.05) - Pietraszka
środa (27.05) - mgska
czwartek (28.05) -
piątek (29.05) -
sobota (30.05) -
niedziela (31.05) -
poniedziałek (01.06) -
wtorek (02.06) -
środa (03.06) -
Ostatnio edytowano Czw maja 21, 2015 7:15 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Post » Czw maja 21, 2015 7:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Już rozkminiłyśmy, co i jak z roletami, wiec w środę pójdzie nam pewnie sprawniej :ok:
Poproszę środę 27.05

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw maja 21, 2015 7:23 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Kajtuś na tymczasie :wink:
Jego ulubione miejsce to parapet, tak jak w kociarni :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

pyma

Post » Czw maja 21, 2015 7:32 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]