OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 21, 2014 19:59 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Alienor pisze:Asiu, widziałyśmy z Alą tę reklamę i to samo nam przyszło do głowy - zabezpiecz głupia to okno bo ci kot wyskoczy :evil: . Jesteśmy pokręcone.

Reklama dla innych inaczej :mrgreen:

Małgoś, kociara karmiąca to inny gatunek ludzia. Często mam wrażenie, że ten zbierający puszki czy kiblujący jeszcze rano na ławce po wieczornym mamrocie ma więcej tolerancji u "zwykłych" ludzi. Tylko ci od puszek patrzą normalnie na ans, złachane babony z torbami.

Ja dziś mam dzionek migrenowy. Wczorajsze deszcze mi już dały popalić i trzyma dalej głowina. Ale rankiem postanowiłam się wybrać na dalszy obchód. Skoro spać nie mogę to wyszłam wcześniej obojuczona kilkoma kilogramami chrup by dozowniki w ruinach i barakach pouzupełniać. Skoro tydzień to za długo by żarcie stało :?
I zalizcyłabym wpadkę. Przełażąc przez płot do ruiny usłyszałam stłumione głosy. Jakoś nie zajarzyłam. Normalne. Dopiero drzwi inaczej zamknięte kopa mi dały. Ktoś był w środku. Nie ryzykowałam. Dałam dyla, oczywiście zawieszając buta na płocie bo tam takie bolce są. Jakich zajączek wielkanocny zrobił sobie tam przystanek chyba. Szlag. Reszta kateringu przeszła normalnie.

Ranki są piękne teraz. Co i raz jest inaczej. Zieleniej, kolorowiej, głośniej... Już o 4 rano jakieś wariaty śpiewy uskuteczniają i spać nie dają. Małe to to, ledwo na konarach widoczne, a takie głośne.
Po wczorajszym deszczu wszystko ruszyło. Chwaliło się liśćmi już zielono zielonymi, a każde drzewko czy krzewek w innej zieleni przystrojony. Pięknie wgląda głóg co rozkwitł na różowo. Jak w delikatnych japońskich rysunkach rysowały się na ciemnym niebie bure konary przyozdobione delikatnymi kwiatami. Forsycja już traci swój słoneczny blask na rzecz liści co wypierają złoto. Płoży się ono bogato pod krzakami żółcistym dywanem. Deszcz je otrzepał z gałązek.
Po takiej wczesnej wiosennej ulewie ,idąc rankiem, spotykam całe plutony kawek i innych brzydali pracowicie przeszukujących zakola na jezdniach. Spływająca deszczówka niesie widać jakieś smakołyki, skoro tyle serca wkładają w śmieciowe przegrzebki. Lipa pięknie pachnie osuszając swoje gałązki w pierwszych promieniach słońca. Miodowy zapach ,prawie odczuwalny na ustach, spowija okolicę. W dzisiejszy ranek, leniwy i pusty , trudno było zastać smugę spalin, papierosów czy perfum. Ciemne okna. Brak aut. Spokój wielki panował.

A w domu dzionek jak co dzień. Tami deczko się fluczy. Co nie przeszkadza jej gonić Mentosa. Czasem nie jestem pewna czy to nie forma zabawy. Choć i Żwirek, tak przyjazny wszystkim koto, daje Męcikowi popalić. Super tchórz, Rudolf, też łapę do gonienia przykłada. Jeno Pikuniek staje w jego obronie jako ten rycerz w białej zbroi. No białej jak białej ale burej.

Jutro znów do pracy.
Spokojnego tygodnia życzę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 21, 2014 22:56 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Wzajemnie Asiu , spokojnego tygodnia, a ze o 1 dzien krótszy to milszy bedzie napewno :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto kwi 22, 2014 8:47 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Pilnie potrzebne DT/DS
Prosze podrzucajcie, zaglądajcie, rozsyłąjcie
https://www.facebook.com/events/1421727 ... 6/?fref=ts
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 22, 2014 14:19 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Mam totlny galimatias w związku ze zmianą szaty forumowej. Do tego zafundowałam sobie pranie mózgu , jego resztek dokładniej, na jutrzejszą pracową RN. Materiałki szykuję słitaśne i obszerne.
Dni sie też pokićkały i notorycznie myślę,że poniedziałek mało co nie spóźniając się do pracy. Mam w poniedziałki godzinę później do wyruszenia. Ale to chyba wielu z nas dopadło.
Do tego szlag mnie trafił i trzyma w objęciach. Chodząc świątecznie do pingwinów, w światła brzasku co wreszcie mnie zastal, dopatrzyłam się ,że ...to chyba cieżarówki są. Raczyły mi się pokazać po całości , choć chybko nożynami przebierając. Przydreptałąm z innej strony ku ich zaskozceniu. Zwykle tkwią w prześwicie muru i dachu śmietnikowego lub zerkają z wysokości dachówek.Więc tylko pysie widzę. Nie schodzą dopóki nie odejdę. Zadzwoniłam, ustaliłam... Co się okazało? Podobno wiadomo już było ,że są ciężarówki tylko palcem nikt nie kiwnął. Cholera jasna.
Nic to, jest parcie na łapankę.
A żeby było weselej wet wybrany przez UM do talonowych kastracji kręci podobno nosem na aborcyjne i trzeba wywrzeć presję sporą by kocicy zabieg wykonano. No i kotów nie ma gdzie przetrzymać. A to już i teraz trzeba łapać. Ja stanę tylko kto mi je odbierze rano i jak łapkę mam dotargać taki kawał?
Cholera jasna... i małe cholerki.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 22, 2014 18:06 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

O rany, jeszcze i to :(
UM nawet nie musi wiedzieć, że talon był wykorzystany aborcyjnie. A jak jest taki mądry, to wiadomo, niech: złapie, odchowa, wyleczy itd. itp.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 22, 2014 20:18 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Asiu, przeciez wiesz, ze sterylki zrobimy.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 22, 2014 20:20 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Jutro łapiemy...chyba. Boję się, że mamusię złapię. Będziemy kombinować. Kciuki proszę by wpierw ta "pewna" wlazła i oby nie rozsypała się. Choć to paskudnie brzmi :cry:
Czy ktoś kupował saszetki Edeka?
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 22, 2014 20:25 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Agneska pisze:Asiu, przeciez wiesz, ze sterylki zrobimy.

Agnieszka wiem ,ale jest problem z transportem. TOZ ruszyłam, jutro stajemy z łapkami. Że też odkładałam łapankę na wolne dni majowe. Kobieta co je podobno dogląda miała mieć baczenie czy brzuchy nie rosną. Twierdziła, że to chłopaki. Miała prowerę dla matki. Jak zwykle wychodzi, że jak samemu nie upilnujesz...
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 22, 2014 20:31 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Zlap, transport sie tez zorganizuje.
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 22, 2014 20:39 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Dobrze, że jest Agneska.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro kwi 23, 2014 6:46 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Kotka złapana. Jedzie o 9 na zabieg i ma miejsce w klatce zapewnione u znajomej na przetrzymanie. Pozostałe dwie jednak urodziły. Brzunie maleńkie są w porównaniu do przedwczorajszych rozmiarów.
Biedulka ,taka głodna była. Pozostałe też. Teraz trzeba wyśledzić gdzie dzieci przetrzymują. Choć mam podejrzenia,że w śmietnisku za garażami bo tam podyrdały po dachach. Oczywiście krzykacz, zainteresowany nami, wypełz. Nawet się ukłonił. 8O
Współtowarzyszki łapanki, Agnieszka i Anka wyjaśniły,że odbyło się spotkanie ze wspólnotą i wyjaśnione zostały konsekwencje "męczenia" zwierzaków i obrażanie karmicieli. Podobno mają ustalić miejsce postawienia domków. Zobaczymy.
Dlatego grzeczny był.

Oczywiście spać nie mogłam. Nie lubię łapać ciężarówek. Nie wiem czy chcę by wlazła czy tego nie chę. Wcześnie ruszyłam by przed łapanką kotłowniane i sklepowe obłatwić. O dziwo czekały a jeszcze świt nie nastał.

Jestem zmęczona i padnięta.
Obrazek

ASK@

Post » Śro kwi 23, 2014 7:03 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Dobrze, ze sprawe zalatwilas. Najgorsze sa zawsze te rozterki, emocje, wahania... :(
Ale zawsze pamietaj, jak trzeba cos kombinowac. ;)
Obrazek

Agneska

Post » Śro kwi 23, 2014 7:33 Re: OTW11-F:14/16.Nowe fotki s.47;Mentos s.52 i 57

Kto lubi :(
dobrze, że złapana.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw kwi 24, 2014 7:20 Re: OTW11-F:14/16. Siem żyje choć jest byle jak:(

Mam doła i muszę ochłonąć, pozbierać się by tego doła opisać.
Człowiek nigdy nie wie kiedy go głupota ludzka dotknie i jakie spustoszenie zrobi.
Ręce opadają. Jestem za stara by ten świat zrozumieć. Za mały mam rozumek i za miękką doopę.
Wybaczcie milzcenie ale ...
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 24, 2014 7:26 Re: OTW11-F:14/16. Siem żyje choć jest byle jak:(

Przytulam, bo od tego są przyjaciele (choćby i wirtualni).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]