Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2020 8:04 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Ja nie pomyślałam by kuwety w szpitalu położyć im na podłodze w niedzielę.
Może im się spodobało załatwiać się bezpośrednio na wykladzine :(
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Śro paź 14, 2020 8:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wpisz, mnie Iza proszę na piątek 23.10
Obrazek

olala1

Post » Śro paź 14, 2020 10:02 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Lila i Kajtusia były wczoraj a usg. U Lilki jelita już ok, ale nadal ma powiększone węzły chłonne, trzeba to obserwować co jakiś czas. Może to robale, dlatego od dzisiaj zbieramy kupy u seniorek przez trzy dni. Pojemnik jest u nich na półeczce.

O Kajtusi pewnie napisze Iza.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Śro paź 14, 2020 14:15 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kajtusia też ma powiększone węzły chłonne i stan zapalny, może to świadczyć o przewlekłym zapaleniu trzustki lub o procesie chłoniaczym o niskiej złośliwości.
Kajtusia już prawdopodobnie do końca życia będzie na sterydach.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw paź 15, 2020 7:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyzur sroda z pomoca Weroniki

szpital:
Sobotka glosno miauczy i domaga sie uwagi daje sie glaskac do czasu :D jak sie znudzi zaczyna pacal lapka , apetyt super Aneta z Iza ja zaszczepily. Założylam jej ksiazeczke i karte, nalepka ze szczepionki wklejona do ksiazeczki.
czarna kotka wystraszona siedzi w kuwecie ale zjada ladnie jak sie ja poglaszcze :) tak samo buraska przy oknie w kuwetach komplet ok

Ogolny:
Nowe koty pochowane po katach - w paletach i na szafie wysoko. Kuwety ogarniala Weronika ale mowila ze bylo ok

Zgredek:
Aneta podala mu wszystkie leki i kroplowke :) dzieki w kuwecie ok humor tez dobry

Staruszki
Kupa zebrana - jest w pojemniku w lodowce
Milusia pojechala do domu :) Aneta podala zastrzyk Lilce. Apetyty dobre w kuwetach tez ok

wywiesilam 2 prania, kolejne uprane do wywieszenia
umylam rzeczy z lazienki susza sie na podlodze w lazience , zalalam virkonem to co bylo jeszcze na WC zabawki plus legowisko

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Pt paź 16, 2020 20:36 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 16.10

Na ogólnym w kuwetach w porządku. Morka trochę gania nowe koty. Marcepanek jako jedyny nie dał się głaskać, siedział większość dyżuru pod kanapą. Burasia wyszła i była miziakiem, chociaż jeszcze płochliwym. Pimpuś uwielbia suche, mokrego nie tknął. Daje brzuch do głaskania. Pingwinka początkowo pochowana w paletach, wyszła na jedzenie, potem odważnie przyszła do kuchni. Boi się innych kotów, syczy i bije, do człowieka jest okej, niezainteresowana. Byłam sam na sam z nią w kuchni, miałam ją na rękach, głaskałam, ale raczej się ciekawsko rozglądała.

U seniorek Lila bardzo spłoszona, początkowo uciekała do domku jak tylko zobaczyła człowieka. Lisia bez zmian. W kuwecie okej. Apetyty w porządku, chociaż Lila nie dawała Lisi zjeść.

Szpital
Sobótkę zastaliśmy zamkniętą. Apetyt dopisuje, w kuwecie w porządku. Na koniec ją wypuściliśmy na szpital.
Druga Burasia i Campari początkowo schowane w rogu, ale po pierwszym głasku wyginają grzbiety i podnoszą ogony w górę. Apetyty w porządku, kuwety ok.
Jack jest przekochany, apetyt wilczy, w klatce bajzel, ale posprzątałam. W kuwecie dużo kup (3) ale konsystencja w normie.

Zgedzio został obsłużony przez Anetę, sprzątałam mu kuwetę, w niej typowo, dużo sików, kupa mała.

Pranie sprzątnięte, gdzieniegdzie rozłożyłam budki czy koce, bo już nie było gdzie ich składować.
Nowe rozwieszone. W łazience suszą się jeszcze rzeczy, zrobiłam komplety do klatek, ale Sobótka nie pozwoliła mi już wejść, bo się pchała do wybiegnięcia na ogólny. Jutro jak będzie zajęta żarciem, to jeszcze to włożę.
Zabrałam trochę jedzonka próbnego dla Lili, zobaczę co jej najbardziej smakuje.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Sob paź 17, 2020 10:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

Niedziela (18.10)-??????!!???????
Poniedziałek (19.10)-???????!!??????
wtorek (20.10)-pyma
środa (21.10)-Pietraszka
czwartek (22.10)-Kociambra1989
piątek (23.10)-olala1
sobota (24.10)-Kasik30/wujosredniak
niedziela (25.10)-
Poniedziałek (26.20)-
Wtorek (27.10)
Środa (28.10)-
Obrazek

pyma

Post » Sob paź 17, 2020 21:38 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

wezmę poniedziałek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie paź 18, 2020 8:21 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Ja wezmę niedzielę, czyli dziś, a ze środy zrezygnuję :(
Ola, a może byś się zamieniła na piątek? a wzięła środę?

Pietraszka

Post » Nie paź 18, 2020 11:17 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Nie tylko piątek mogę
Obrazek

olala1

Post » Nie paź 18, 2020 16:19 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

Poniedziałek (19.10)-Duszek686
wtorek (20.10)-pyma
środa (21.10)-Pietraszka
czwartek (22.10)-Julia
piątek (23.10)-olala1
sobota (24.10)-Kasik30/wujosredniak
niedziela (25.10)-Justyna
Poniedziałek (26.20)-
Wtorek (27.10) - pyma
Środa (28.10)-
Czwartek (29.10)-
Piątek (30.10)-
Ostatnio edytowano Wto paź 20, 2020 6:25 przez pyma, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

pyma

Post » Nie paź 18, 2020 20:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

To niech zostanie ta środa w takim razie. Iza wpisz mnie znów :)

Pietraszka

Post » Nie paź 18, 2020 21:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dzisiejszy dyżur:
dzieciaki na ogólnym głodne jak zwykle, w kuwetach dużo różnego urobku, trochę miękkich kup. Nowe wyszły na jedzenie, szczególnie na ciastka ;) Pimpek, Tekila i bura dziewczynka później swobodnie sobie chodziły i polegiwały, Marcepan się chował :(
Reszta ok, Ptyś miał dobry apetyt, tylko nie na swoje ;)

Zgredek nie lubi puszek renala, ale zjadł ten inny pasztet w puszce. Leki dostał w dwóch porcjach jedzenia (2 razy Vicośtam i 2 x Renagel) plus raz Florę oraz Sumitrę. W kuwecie różne kupy, jedna plackowata, jedna normalna.
U Lisi ładny komplet i zjedzone jedzonko.

W szpitalu:
Sobótka apetyt jej wilk, ale tylko na mokre. Wyczyściłam jej uszy, bo ma tam kopalnię. W kuwecie komplet, kilka sików.
Campari słabo z jedzeniem, za to mizianki chętnie i ciastka chętnie :) W kuwecie siku i mała, sucha kupa.
Bura cudna, wywalała brzuchol, apetyt super.
Młody Jack cudny <3 W kuwecie kupa i sporo sików. Bardzo grzeczny.

Nie zdążyłam umyć podłóg. Za to przesypałam kilka worków żwirku do pojemników.

Pietraszka

Post » Pon paź 19, 2020 12:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Zaległy opis dyżur z CZWARTKU (wysłałam go wcześniej do Julii, żeby wiedziała co było przed swoim dyżurem, wklejam tu dla porządku)

Komplety były we wszystkich kuwetach u staruszek w szpitalu i u Zgredka. Wszystkie koty oprócz Zgredka dostały trochę surowego indyka. Na ogólnym poprawiły Shebą i dużą tacką,
Pozmywane wszystko suszy się w łazience, pranie jedno rozwiesiłam dziś rano i włączyłam kolejne także wszystko już będzie poprane. Najważniejsze, Zgredek dostaje do jedzenia Vivomix jest w lodowce podzielony w kapsułkach. Jeśli mu dajesz kilka razy jeść to do tego z vivomixem nie dodawaj cieplej wody. Nowy kotek Jack jest słodki i jest lampą dlatego ma miseczki oparte o stojak żeby było mu łatwiej jeść. Obsługa w rękawiczkach bo po lecznicach szaleją wirusy i trzeba uważać bardzo. Chyba tyle...te rzeczy z łazienki to zestaw pudełko z nr szufelka ze zmiotką oraz łopatka do żwiru włóż do klatki z odpowiadającym nr do Jacka na klatce postaw. Małe kuwety do szafki pod lekami w szpitalu. Legowisko i zabawki jeśli suche na ogólny. Zastrzyk dla Lilki dopiero w sobotę. Zgredka i Jacka pokłuj dziś Aneta, ale upewnij się proszę. Wiki tej małej nie będzie dziś.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pon paź 19, 2020 13:07 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

poprosze niedziele 25.10

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

[poprzednia][następna]