POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2012 22:36 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

lula11 pisze:muszę wierzyć , bo pani była bardzo zdenerwowana, powiedziała że bez żadnego powodu zaatakowała ich 2-letniego synka jak bawił się samochodzikami na podłodze. Ponoć wcześniej zdarzało się że pacneła go łapką, ale nigdy groźnie.
Nie znam jej charakteru bo zgarnęłam z ulicy - ale wydawała się kotką przyjazną, przecież z klatki nie chciała wychodzić jak była w kociarni, tak jej tam było dobrze.
Z wywiadu personelu sklepu wiem że nie lubiła zwierząt, zaatakowała nawet psa jak chciał ją obwąchac.
Nie mogę narażać tego dziecka więcej.
Ale nie mogę ją wypuścić też na ulicę. Czarna dziura, zupełnie nie wiem jakiego domu jej szukać, ateraz jeszcze tyle maluchów się urodziło, kto będzie chciał dorosłą kotkę z problemami?

Z tego wątku -> viewtopic.php?f=1&t=141061
To śliczna koteczka :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie maja 27, 2012 18:19 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

poszukuje tymczasowego DT
dalam ogloszenie rowniez w watku "Catsitting"

CATSITTING

POSZUKUJE

Warszawa
- kto: iskra
- kiedy: od 06-30.06
- ilosc kotów: 1 mloda (1,5-2 lata)
- aktualne szczepienia/kastracja: kastracja tak, pierwsze szczepienie (u mnie) w przyszlym tygodniu
- domek tymczasowy/odwiedziny: odwiedziny TAK (kotka jest ogloszona do adopcji, wiec moze znajdzie sie w tym czasie ktos na nia chetny)
- dodatkowe uwagi: NIEWIDOMA, dobrze sobie z niedoleznoscia radzi
z tego watku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=142258
na moj koszt: zywienie, zwirek, ewentualnie inne

moga byc rozne miejsca w ramach catsittingu, tzn. kotka nie musi byc przez caly okres w jednym miejscu
obecnie jest u mnie na tymczasie, ale w wymienionym terminie ktos do mnie przyjezdza, a kotka musi fizycznie "zniknac" z domu
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Pon maja 28, 2012 9:02 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

pilnie potrzebny dom tymczasowy dla kotki i kocura w warszawie
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z383375199

mimcia

Od: Pon maja 28, 2012 8:40

Post » Wto maja 29, 2012 8:10 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

2 koty z schroniska w Milanówku poszukują pilnie domów tymczasowych,albo na stałe.zupełnie nie nadają się do mieszkania w schronisku.

http://www.schroniskomilanowek.pl/index ... &Itemid=12

fragment opisu: "To jest Marcinek, młody kocurek. Marcinek pilnie szuka domu stałego lub tymczasowego. Został złapany na kastrację. Niestety, usunięto mu również uszkodzone oko. Marcinek jest mocno przestraszony, ale nie jest dzikusem. Można go pogłaskać, wziąć na ręce - Marcinek nie syczy, nie prycha, nie broni się. Po pobycie w lecznicy Marcinek trafił do naszej kociarni. Zamieszkał w izolatce. Ma tu dobre warunki i na pewno nie grozi mu tu niebezpieczeństwo, na jakie narażony by był, wracając na cmentarz. Ale na pewno ma za mały kontakt z człowiekiem - to lękliwy kocurek, przydałoby mu się znacznie intensywniejsze oswajanie niż to, co jesteśmy mu w stanie dać podczas wizyt w kociarni raz w tygodniu. Dlatego dom stały - lub tymczasowy - intensywnie poszukiwany! "

http://www.schroniskomilanowek.pl/index ... &Itemid=12

fragment opisu: "Bura koteczka została podrzucona pod schronisko w zamkniętej torbie 17.03.2012 Kropeczka jest bardzo przyjacielska, śmiała i ruchliwa. Pcha się na kolana, dopomina się o uwagę :) Bardzo tęskni za towarzystwem - gdy tylko ktoś pojawi się w kociarni, Kropeczka wyciąga łapki w stronę człowieka i nawołuje. Gdy siedzi się z nią w kociarni, jest przeszczęśliwa, "tańczy" wokół nóg, tryka łebkiem, skacze po drapaku. Samotność całymi dniami to dla tej kotki coś strasznego, dlatego chcielibyśmy aby jak najszybciej znalazła dobry dom. A dobry dom to dla niej przede wszystkim taki dom, gdzie nie byłaby sama całymi dniami. Jest to kotka, która na pewno będzie bardzo aktywnie uczestniczyć w życiu domowników! Wobec innych kotów jest dość dominująca - może mieszkać z innym kotem, ale takim, który nie pozwoli się jej zastraszyć: porządek wśród kotów Kropeczka lubi zaprowadzać łapką :) Jest to odważna kotka, myślimy, że mogłaby się dogadać z przyjaznym psem. Może mieszkać w mieszkaniu w bloku (warunkiem adopcji do mieszkania jest zabezpieczenie okien/ balkonu przed upadkiem kota) lub w domu z ogrodem w spokojnej okolicy. Jest już wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Wyniki testów: Felv (-) FIV (-) "

mimcia

Od: Pon maja 28, 2012 8:40

Post » Śro maja 30, 2012 15:04 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebuję PILNIE DT od dziś do soboty - Poznań/Swarzędz
prosze o kontakt 602557035

natasha7a

Od: Pt lip 01, 2011 10:13

Post » Śro maja 30, 2012 19:35 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Kotka z tego wątku, kicia 2-3 letnia, nie jest ciachnięta, jej państwo -pan idzie do hospicjum, a pani do domu opieki.

viewtopic.php?f=1&t=142557&p=8914737#p8914737

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw maja 31, 2012 21:29 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebny DT dla kota w Szczecinie
błąka się od 3 dni przy naszym bloku
W schronisku powiedzieli że jak jest zdrowy to się nm nie zajmą.
Widać że porzucony. lgnie do każdego, je ma czyste uszy. Nie ciachnięty.
Nie ucieka przed ludźmi pewnie zaczął znaczyć teren i go wyrzucono :/

Obrazek
Obrazek

dałem ogłoszenia po znajomych , tablicy, i paru forach.
Niestety nie mam warunków aby go przetrzymać kilka dni .
Fuks - Zdjęcia
Sparta-Zdjęcia

SamSabat

Od: Pon lip 11, 2011 11:53

Post » Sob cze 02, 2012 15:41 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam,
nie wiem czy na pewno piszę w dobrym miejscu ale nie mam wyjścia.
Przez swoją naiwność stałam się tymczasowym opiekunem dwóch rudych, trzymiesięcznych braci. Niestety nie mogę ich u siebie przechować bo wet stwierdził u nich świerzbowca, w domu mam inne zwierzęta a metraż nie za wielki :(
Udało mi się na trzy dni ulokować je u mojej siostry ale dłużej zostać nie mogą niestety.
Proszę o pomoc w znalezieniu im dobrych domków stałych i pilnie poszukuję domu tymczasowego - zdaję sobie sprawę, ze nie będzie to łatwe, ale ja nawet nie miałabym jak ich odizolować od pozostałych kotów.
Chłopcy są bardzo żywiołowi, na razie zostali odrobaczeni i mieli oczyszczone uszy.
Jeszcze raz proszę o wsparcie. naprawdę nie bardzo wiem co mam robić.

Nit

Od: Śro sie 24, 2011 19:19

Post » Czw cze 07, 2012 20:00 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

skrzywdzony kocurek bez oczka

Obrazek

Obrazek

z tego wątku:

viewtopic.php?f=13&t=141549

ofiara złej diagnozy weta, testy ujemne,zaszczepiony,odrobaczony,wykastrowany szuka dt,który będzie szukał domku stałego,robił zdjęcia,ogłoszenia,poprowadzi wątek-najchętniej z Warszawy

PROSIMY O POMOC :!: :!: :!:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto cze 12, 2012 15:18 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Iskra czy niewidoma kotka wciąż potrzebuje domu tymczasowego? Czy jest zdrowa (nie ma świerzbu, grzybicy etc.)?

Mieszkam w Warszawie, być może mogłabym ją do siebie zabrać na jakiś czas.

Angiee

Od: Pon lut 04, 2008 14:06

Post » Śro cze 13, 2012 13:59 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

viewtopic.php?f=13&t=134030 - Ramzes w najbliższym czasie straci DT :( Bardzo PILNIE potrzebny nowy DT, bo ten kot się na ulicy nie odnajdzie :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw cze 14, 2012 9:55 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Cudak1 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=134030 - Ramzes w najbliższym czasie straci DT :( Bardzo PILNIE potrzebny nowy DT, bo ten kot się na ulicy nie odnajdzie :(

:!: :!: :!:
Bardzo prosimy o DT dla biedaka :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob cze 23, 2012 20:38 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

NIEAKTUALNE, KOCIAK JUTRO JEDZIE DO DS :dance: :dance2:
Przed chwilką byłam karmić koty, które mieszkają u mnie na osiedlu. Wszystkie są wysterylizowane, a tam siedzi...maleńki kociak. Jest bardzo malutki, nie wiem czy ma miesiąc....Nie wiem skąd się tam wziął....Duże koty go biły, więc od razu oczywiście go złapałam i do domu...Ale nie ma opcji, żeby u mnie został, mam psa, który nie akceptuje innych zwierząt...Błagam o jakiekolwiek DT dla niego...na już niestety...:( Kraków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 29, 2012 18:48 przez paula_t, łącznie edytowano 2 razy

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Nie cze 24, 2012 14:27 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

w Siewierzu na osiedlu mieszka obecnie parę bezdomnych kocic i kocurów, obecnie jedna z kotem okociła się i 4 małe, bure kotki poszukują domu tymczasowego. Kotki są dokarmiane przez mieszkańców ale istnieje ryzyko, że małe zostaną zagryzione przez psy mieszkańców, ponieważ tak stało się z poprzednim miotem. Czy ktoś mógłby im zapewnić chociaż dom tymczasowy tak by miały szansę na dalszą adopcję? Ja niestety nie mogę ich przygarnąć, ponieważ właściciel mieszkania, które wynajmuję nie zgadza się na zwierzęta:(

MagdaGN

Od: Nie cze 24, 2012 14:10

Post » Nie cze 24, 2012 14:28 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]