+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 20:48 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

doczytam w pracy ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Czw wrz 12, 2013 20:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

:1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw wrz 12, 2013 20:53 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

Eeee no bez przesady - dyć wątek od 2010 r :D więc nie ma co czytać całości 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 12, 2013 21:00 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

Dorota Wojciechowska pisze:Eeee no bez przesady - dyć wątek od 2010 r :D więc nie ma co czytać całości 8O

To tym bardziej trzeba, zwłaszcza, że tu ładniutkie pysie do oglądania :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt wrz 20, 2013 13:14 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

Dzisiaj było drugie szczepienie Śnieżynki i dziewczynka już w zasadzie mogła by wylądować w swoim kochającym domku - ale jak na razie cisza :(
Tu nowe zdjęcia pannicy
Obrazek

Najbezpieczniej w kuchni na szafkach :D Big grubas tam nie wskoczy :ryk:

Uffff znowu mi się udało przebiec, nawet Big się nie zorientował :ok:
Obrazek

ale ja czasami drżę na widok wygibasków myziankowych 8O ciekawe jak by smakowała potrawka z ........
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 20, 2013 13:15 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt wrz 20, 2013 13:15 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

Słodka jest dziewczyneczka :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 07, 2013 9:12 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

nadal cisza - brak telefonów o Śnieżynkę :(
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 07, 2013 10:57 Re: +++Kotki Dorotki+++ Big i Sheba w DS

Niech się wreszcie znajdzie Ten Dom :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto paź 15, 2013 21:08 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

:cry: normalnie popłakałam się z bezsilności.
Big potwór- tak gnębi Śnieżynke a ja jestem bezsilna.
dzisiaj juz 3 razy dał jej łomot :(

Może ktos poradzi jak postępować.
Big jest ewidentnie zazdrosny (poza tym nie lubi i nie toleruje innych kotów- Sheba się jakoś dostosowala i jest tolerowana)
Śnieżynka jest juz u nas 2,5 miesiąca - to sprytna kicia z ADHD - nie przypuszczałam biorąc ja że będzie u nas tak długo - bo to bardzo fajna młoda kicia - teraz ma ok 7 m-cy
Trzymana cały czas osobno ( w sypialence) gdzie jest nie za dużo miejsca - ciągle chce na pokoje, jak przychodzę do domu to zaraz drapie w drzwi i płacze.

Wpuszczona - radzi sobie dobrze - jak torpeda przemyka przez pokój do kuchni, i siedzi na szafkach, albo przeciska się pod komoda do łazienki i tam sie bawi.
Unika kontaktu, ale Big teraz pomimo upływu czasu, coraz bardziej ja przyskrzynia - unieruchami.
Siada w drzwiach łazienki i tak siedzi przez godzine, a Śniezynka siedzi nieruchomo na pralce, lub jeżeli w kuchni to na szafkach.
Teraz coraz bardziej ie pozwala jej się wogóle poruszać.
Dzisiaj juz 3 razy ja poturbowal.
Biedna juz miała szrame na oku - teraz ma na uchu. W panice ucieczki spada z 2 metrowych szafek :(
wychodzi bez szfanku z tych opresji, ale atmosfera się zagęszcza, w ferworze walki obrywa też Sheba :(

Nie wiem co robić :x trzymać ją zamkniętą nie da się, gadanie do Bika nie skutkuje.
Poświęcanie mu czasu i ignorowanie Śnieżynki tez nie działa, lanie też nie.
Ja już nie mogę, nie wiem dlaczego nie ma żadnego telefonu o nią 8O
Ma cały pakiet ogłoszeń + fb + nawet wyróżnienie na tablicy i nic .

Bardzo wszystkich proszę jak by ktoś szukał kici na dokocenie lub do domku to polecajcie Śnieżynkę.

Śnieżynka ma ok 7 miesięcy, testy (wszystko ok) i 2 szczepienia i odrobaczenie, jest mega torpedą ale bardzo mądra i kochana - w nocy tuli się, mruczy i uwielbia być blisko człowieka.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto paź 15, 2013 21:40 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

Możliwe że mała dojrzewa i Big zaczyna bronić swego terytorium na poważnie :? . Szeba była wcześniej, więc z nią niejako musiał "dogadać się", natomiast młoda przyszła później niż on, jest energiczna no i niewysterylizowana. To może być to.

Alienor

Post » Wto paź 15, 2013 21:52 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

Na razie w akcie desperacji wwaliłam go do sypialenki, nakrzyczałam.
Spróbuję go izolować, chociaż juz kiedys tak chciałam - to on znowu tak drapie i miauczy że uch .

Być może to dojrzewanie- bo Big często teraz chodzi i wącha miejsca gdzie ona siedzi i robi warę :lol:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 16, 2013 11:16 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

Oj Dorotko brak telefonów u mnie też tak se myśle może zobacze czy te telefony działają i wrzucę do adopcji Kole ciekawe czy też by nie dzwonili ... :?
A moze załóż bykowi obroże z feromonami..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie lis 03, 2013 16:32 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

co tam u kotków?

nastąpiła zgoda?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 04, 2013 9:24 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

Aaaaa u nas cisza i spokój - sielanka po prostu :1luvu:
Bo Śnieżynka od dwóch tygodni jest u mojjej znajomej - awaryjnie wzieła ją na tydzień jak ja 21.11 przenosiłam się na tydzień na Zagórze.
Po powrocie moim z Zagórza dostałam ja i moje kotki jeszcze tygodniowy bonu :twisted: żeby porozkoszować się spokojem :ok: a to wszystko dzięki pogodzie .
Śnieżynka nie może tam zostać na tymczasie, bo oni ogrzewają kominkiem , a jak przyniosłam Śniezynkę to od razu wystawiła dwie dziury do wejścia do przewodu kominowego.
Zastawiłyśmy je kartonem, ale przy korzystaniu z kominka nie będzie to mozliwe więc Śniezynka lada chwila wraca :(
Przynajmniej jest przetestowana na obecność dzieci - jest super.
Oczywiście oszczędzę wszelkich opowieści co to Śniezynka wyrabia - chociaż trochę się pocieszę jeszcze spokojem :oops:

A telefonów w jej sprawie nie było 8O ani jednego :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lis 04, 2013 12:29 Re: +++Kotki Dorotki+++ Problem z tymczasem i rezydentem :(

następny kot szablastozębny :mrgreen:

nie wiem jak ona mogła to zrobić
zdolna mała :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]