Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2018 20:57 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

bardzo szkoda. w sumie mogę po niego w obrebie warszawy podjechac kiedykolwiek. po prostu wezme taxowke.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Czw sie 30, 2018 21:29 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Tylko wtedy spędzi 3 dni samiutki w pokoju na dzien dobry, albo bede musiała przetrzymac go w lecznicy, bo ja w piątek z samego rana znikam do pracy i wróce w niedzielę późnym popołudniem dopiero. U mnie w domu nikt sie nim nie zajmie ( bo nikogo nie będzie). Psa oddaje sasiadom na ten czas.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Czw sie 30, 2018 21:33 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Od czwartku do niedzieli nie ma mojego TŻ i może wtedy poczekać u mnie :mrgreen: pewnie będę koczować pod drzwiami łazienki i pilnować, żeby go dziewczynki nie wypuściły, ale za to mogę ogarnąć pierwszą wizytę u weta, sprawdzenie pcheł, odrobaczenie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sie 30, 2018 21:35 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot pisze:Od czwartku do niedzieli nie ma mojego TŻ i może wtedy poczekać u mnie :mrgreen: pewnie będę koczować pod drzwiami łazienki i pilnować, żeby go dziewczynki nie wypuściły, ale za to mogę ogarnąć pierwszą wizytę u weta, sprawdzenie pcheł, odrobaczenie.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461

To by było super, nie musiałabym sie prosić doraźną pomoc. Jakby sie od razu dało testy zrobić dla świetego spokoju i nie ciągnięcia go późnie...$ oczywiście zwrócę.

Mój TŻ zrobił by wtedy w ciągu tygodnia ładne zdjęcia i można by go ogłaszać. Tutaj nie ukrywam, że bardzo liczę na Was, bo moje ogłoszenia są śmiechu warte ;)

Madie

Post » Pt sie 31, 2018 13:22 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Dobra to podsumowująć:

Koleżanka Szalonego Kota może podjechać do lecznicy po kocurka i zawieźć go do Kołobrzegu do Bla Bla car.
Kociakowi można albo kupić duży transporter (niezwłocznie wyślę za niego przelew) albo isabell36 powiedziała, że możemy pożyczyć na transport jednej z jej własnych, zostawionych w Fundacji. Potem odeslę go kurierem. Transporter niezaleznie od opcji wypadałoby wyłożyć podkładami na sikanie, żeby i kot i kierowca dojechali w miarę komfortowo.

W razie potrzeby i transportu w weekend kota może przejąć Szalony KOT i wykonać podstawową obróbkę. ja kota odbiorę w tym przypadku w niedzielę ( i nie tylko kota ;) )

Zostaje kwestia wydania malucha, jego książeczki (albo jej założenia w fundacji) i przygotowania do wyjazdu (np nie karmienia w ten dzień). Tutaj chciałabym serdecznie prosić zjawkę o pomoc.

Bardzo wszystkim dziękuję <3 <3 <3

Madie

Post » Pt sie 31, 2018 13:22 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

A aa, pozostaje kwestia "czarnego kota z chorym okiem", który okazał się być zdrowy. Otóż rozmawiałam z Panem Franciszkiem i się okazuje, że to nie ten kot. Jest jeszcze jakiś czarny z chorym oczkiem.

Madie

Post » Pt sie 31, 2018 14:50 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Chyba wszystko podsumowałaś dobrze :mrgreen: transporterek może pożyczmy od Isabell, bo obstawiam, że kosztów to przy maluchu będzie dość :oops: a zakupić to w Kołobrzegu pewnie trzeba by, znowu wyprawa, a osób na miejscu nie ma :/
Pan z niedzielnego transportu nie odzywa się nadal. Jak do jutra rana nie będzie nic, to odwołuję.
I dam znać Ulce, jakie są opcje (to ta koleżanka z okolic).
Zaklepałam też już ten transport czwartkowy, na wszelki wypadek, żeby nam nikt nie zabrał miejsca.

Aaaa w Fundacji trzeba uprzedzić, żeby nie odwozili kociaka, że go bierzemy, tylko kombinujemy transport i zajmie to nam maks tydzień.

Szalony Kot

Post » Pt sie 31, 2018 15:02 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szalony Kot pisze:Aaaa w Fundacji trzeba uprzedzić, żeby nie odwozili kociaka, że go bierzemy, tylko kombinujemy transport i zajmie to nam maks tydzień.

O to właśnie proszę Zjawkę :)

Madie

Post » Pt sie 31, 2018 21:38 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

ja bym zrezygnowała z transportu niedzielnego bo kto wyda kociaka koleżance Szalonego Kota ?
kociak jest na razie bezpieczny siedzi w pokoju z innymi równymi mu wiekiem więc myślę że został odrobaczony i odpchlony, Pani doktor jest chętna do wydania kociaka bo nie ukrywa że nie ma on za bardzo szansy na adopcję - oni mają w tej chwili 200 kotów więc mały po prostu zginie w morzu innych potrzebujących a jest dość pospolicie umaszczony :(

jeżeli kierowca się zgodzi na wzięcie kociaka bez osoby towarzyszącej to bierzcie ten transport - tylko proszę upewnijcie się że to dobry człowiek i jak mały nie daj boże zrobi kupę i zacznie śmierdzieć to go nie wyrzuci z samochodu :(

na wszelki wypadek podam Madie numer do Pani doktor z fundacji - najlepiej dzwonić koło 8 rano
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt sie 31, 2018 22:18 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Kot może być wydany w każdy dzień tygodnia, także niedzielę, od 7.00 do 19.00 ale to ogólna zasada, a od zasad są wyjątki :? czasami losowe..wiec pewnie lepiej mieć wszystko wcześniej dogadane ...
Miejsce odbioru to nie Charzyno, tylko gospodarstwo położone nieco na uboczu od wioski Nieżyn - Nieżyn jest 4 km na południe od Charzyna na trasie na Siemyśl, w Nieżynie skręca się w prawo na Byszewo, ale się do niego nie dojeżdża... po drodze, po lewej stronie są zabudowania przy której są pastwiska grodzone w sposób typowy dla koni, a obiekt nazywa się Susita Cumi

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob wrz 01, 2018 0:38 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

To musi być bardzo blisko mojej koleżanki, bo ona jest z Byszewa właśnie. Więc jeśli z Byszewa do Kołobrzegu jedzie przez Charzyno, to jedyna droga mi się pokazuje przez Nieżyn też ;)
Ten pan niedzielny wreszcie odpisał, ale po ukraińsku :/ czarno to widzę, chcę być na pewno dobrze zrozumiana, żeby nie było nieporozumień, napisałam jeszcze raz po angielsku, może będzie łatwiej, bo na razie google translate mi pokazuje, że napisał "odbiorę w 1.09", czyli to może zarówno znaczyć, że odbierze kota 1.09 (co nie wchodzi w grę), jak i to, że odpisze mi 1.09 :roll:

Szalony Kot

Post » Sob wrz 01, 2018 7:40 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Tam jest ta jedna jedyna droga...charakterystyczny bruczek...nie potrafię tylko bardziej sprecyzować lokalizacji tego gospodarstwa, ale może w rozmowie z wet poda nr., w każdym razie przynależy ten obiekt do Nieżyna, jest jednym z kolejnych w luźnej zabudowie ( tj.budynki oddzielone kawałkami pól) w sporym oddaleniu ok. 2-3 km od skrzyżowania z drogą Siemyśl-Charzyno...

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob wrz 01, 2018 8:19 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

isabell36 pisze:ja bym zrezygnowała z transportu niedzielnego bo kto wyda kociaka koleżance Szalonego Kota ?
kociak jest na razie bezpieczny siedzi w pokoju z innymi równymi mu wiekiem więc myślę że został odrobaczony i odpchlony, Pani doktor jest chętna do wydania kociaka bo nie ukrywa że nie ma on za bardzo szansy na adopcję - oni mają w tej chwili 200 kotów więc mały po prostu zginie w morzu innych potrzebujących a jest dość pospolicie umaszczony :(

jeżeli kierowca się zgodzi na wzięcie kociaka bez osoby towarzyszącej to bierzcie ten transport - tylko proszę upewnijcie się że to dobry człowiek i jak mały nie daj boże zrobi kupę i zacznie śmierdzieć to go nie wyrzuci z samochodu

:!:
Szalony Kot,nie rób rezerwacji u człowieka,z którym nawet trudno się porozumieć na wstępie ! Jak się dogadasz w kwestii szczegółów kociaka,jak Pan nie pisze i nie rozumie po polsku?! Nie załatwiajcie transportu z żadnymi Ukraińcami.Z Polakiem czasem trudno w kwestii szczegółów się dogadać. Wystawi śmierdzącego kota do lasu i tyle go będziecie widzieć . Trzeba pogadać z kimś telefonicznie i możliwie najdokładniej wyczuć jaki ma stosunek do zwierząt,a obcokrajowiec połowy pytań nie zrozumie.
Nawet z Kołobrzegu czy Koszalina byłoby trudno się znaleźć z blabla,a co dopiero tłumaczyć lokalizację jakiejś dziury Ukraińcowi.
Bo rozumiem,że zjawka nie odbierze kociaka z fundacji i nie przekaże do blablacar?
Edit:doczytałam. Nie odbierze.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]