Huciane koty.Częśc II.Do zamknięcia.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 11, 2013 14:35 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Nie mam wpływu na pogodę, nie mogę podjechać pod hutę, kiedy jest ciemno, a już o 15-ej jest tam strasznie.W ciepłe miesiące jest inaczej, po południu cisza, spokój, mogę posiedzieć z kotami.Dzisiaj padał paskudny deszcz, nie lało jak z cebra, ale było bardzo nieprzyjemnie.Temperatura dodatnia, ale woda w miseczkach zamarznięta.Znowu coś było w domku burasi, bo karma zjedzona do spodu, Sowa też była, ale pod hutą tylko Jadzia i po bardzo długiej chwili zjawił się Rysio.W zeszłym roku też tak było.Koty wolą spać gdzieś w cieple, hibernują? :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 14, 2013 11:55 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Nie pada, jest w miarę ciepło, pora wyruszać pod hutę.Mam nadzieje, że koty się zjawią w komplecie i psy również.Już nie zapomnę wziąć aparatu.Właściwie to ja nie zapominam, ale staram się, żeby jak najmniej mieć do wiezienia, co się da pakuję do lekkich, plastikowych pojemników, ale i tak jest ciężko.Oby jak najdłużej można było jeździć rowerem.Napiszę po powrocie.

ewar

Post » Sob gru 14, 2013 12:14 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

:1luvu: :piwa: :piwa:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob gru 14, 2013 14:35 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Naprawdę było fajnie.Nienawidzę jeździć pod hutę, ale uwielbiam tam być.Jak jest ciepło, to w ogóle nie chce mi się stamtąd odjeżdżać.Najpierw pedałuję do domku burasi i dzisiaj był tam jakiś burasek , albo buraska.Leżało to na kocu na styropianowym domku, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo przerażone uciekło.Nie było nic do jedzenia, ani jednej chrupki.mam nadzieję, że potem przyjdzie, naje się i wyśpi porządnie.Sowa była, daję jej jeść na ziemi, w tym czasie sprzątam miski w budzie, myję je, a potem wszystko wkładam do środka.Zawsze to cieplej i nic na to nie pada.Buda trochę już zniszczona przez psy, ale jako karmnik się sprawdza.Pod hutą niestety były tylko trzy czarnuszki.Bambo sobie podjadł i natychmiast odszedł.Jadzia popróbowała wszystkiego, trochę zjadła też psom i poszła do siebie, czyli na dach banku.Jakieś schronienie tam ma, czy coś? Nie wiem.Bardzo długo dzwoniłam dzwonkiem, ale nie pojawił się żaden krówek, ani czarny kocur z kłapniętymi uszami.Karmy dla nich jednak zostało, głodne być nie powinny.Słyszałam szczekanie psów na terenie huty, ale tam jest sporo różnych firm i są tam psy.W jakich warunkach to nie wiem, ale są zamknięte.Dla bezdomnych zostawiłam jedzenie w kilku miskach, żeby się wszystkie mogły najeść jednocześnie.Myślę, że one przychodzą, kiedy jest już ciemno, ale ja nie odważę się tam jechać o zmroku.Zobaczę, co będzie jutro.
Styropianowy domek jest mocno "okutany", koc w kratkę ma pod spodem folię termiczną.Na nim właśnie leżał ów burasek
Obrazek
Sowa.Ona ma przepiękne, zielone oczyska.W ogóle jest bardzo ładna i czyściutka
Obrazek Obrazek
Tylko tyle ich dzisiaj było
Obrazek
Jadzia jakoś woli czasem jedzenie dla psów
Obrazek
Dach banku jest schronieniem dla Jadzi
Obrazek

ewar

Post » Sob gru 14, 2013 14:45 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Zapraszam na bazarek.

viewtopic.php?f=20&t=159080

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Sob gru 14, 2013 17:02 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Dziękuję bardzo :1luvu:

ewar

Post » Sob gru 14, 2013 18:25 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Wkleiłam zdjęcie z domku burasi i wygląda na to, że kot nie ma jak się dostać do styropianowej budki :mrgreen: Jest wejście, ale położyłam tam też poduszki, aby jak najmniej wiało.Tam jest teraz dość ciemno, bo tylko kawałek okna jest odsłonięte.Lepiej jednak, aby było ciemno, ale ciepło.Mam jeszcze jedną budkę styropianową, ale chyba nie ma sensu jej tam instalować.Ta jest z pochyłym dachem, była robiona na wymiar do budy, którą skradziono czy zniszczono.
Obrazek

ewar

Post » Sob gru 14, 2013 20:39 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Koty grzeją się na takich kominach/wywietrznikach metalowych .Nawiewa tamtędy ciepło z budynku i one na nich często siedzą. Moje dziki tak siedzą. Byłam także zdziwiona, że zjedzą i na dach pobliskiego budynku pędzą. Dopóki przypadkiem, z daleka nie zauważyłam idąc za dnia tamtędy. Może i twoja mała ma taki kaloryferek . Poza tym czasem są załomki bo to klimatyzacja czy inne rzeczy są poumieszczane dając często schronienie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 15, 2013 7:59 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

A, widzisz :lol: Musi tam być jej ciepło, bo od kiedy pamiętam to tam siedzi.Przeżyła zeszłą zimę, a było przecież bardzo, bardzo zimno.Na terenie huty jest mnóstwo magazynów, piwnic, są drewniane palety...itd.W zeszłym roku kilka kotów siedziało w garażu u strażaków.Mają gdzie się schronić.Gorzej z karmieniem, kiedy mocno pada.Buda była świetnym rozwiązaniem, ale komuś ( chyba nawet wiem komu :evil: ) ona przeszkadzała.Nawet koty tam spały, bo był w środku prowizoryczny domek, miały cieplutko.W domku burasi jest miejsca na kilka kotów, kiedyś widziałam jak uciekał z niego marmur, piękny, ale bardzo dziki kot,syn burasi.Chyba jednak kilka kocurów pod jednym dachem by się nie zgodziło, prawda?
Jeżeli chodzi o schronienie to psom jest zdecydowanie gorzej.Jakieś ochłapy do jedzenia ludzie czasem dają.Siostra mi mówiła, że po drugiej stronie bramy jest brudno, jakieś porozrzucane miski, papiery..itd.Ja też tam wciąż sprzątam.Ktoś otworzy saszetkę whiskasa i rzuci puste opakowanie na ziemię, zostawi plastikowy worek.Miski zabieram do mycia, chociaż bardzo się tego brzydzę.Koty mają jednorazowe opakowania bardzo często, tacki po karmie, które znajomi mi też zbierają.Tak jest wygodniej.

ewar

Post » Nie gru 15, 2013 16:46 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Miasto jakby wymarłe, ciemno, ponuro, jakaś mżawka, paskudnie po prostu.Podjechałam do domku burasi i miałam problemy z otwarciem kraty.Znowu ktoś próbował się tam włamać.Odsunął styropianowe zabezpieczenie okienka, kratę próbował wyrwać, opadła na zawiasach, musiałam kopać nogą i walić kamieniem, aby trochę wbić zawiasy.Tam nie ma nic wartościowego, ale łachudra jedna z drugą o tym nie wie.Co stamtąd weźmie? Parę koców, kocie miski? Słów brak :evil:
Kota w środku nie było, ale mokra karma zjedzona, zostało tylko trochę suchej, uzupełniłam więc zapasy.Sowa na mnie czekała, z nią nie ma problemu.Zmartwiłam się, bo znowu nie było krówków, ani Rysia ani Kleksa.Czarnuszki przyszły zmoknięte i zaraz po jedzeniu sobie poszły.Ja trochę tam pobyłam, dzwoniłam dzwonkiem, ale na próżno.Psie jedzenie zniknęło, zostawiłam nowe, starałam się zostawić je pod dachem banku, żeby nie zamokło.Dzisiaj jakiś pies wył na terenie huty.Obawiam się, że w weekend nikt do nich nie zagląda, a są zamknięte.

ewar

Post » Pon gru 16, 2013 17:45 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Dzisiaj Dorota nakarmiła koty, ale martwię się, bo znowu żadnego krówka nie było :cry:

ewar

Post » Wto gru 17, 2013 5:54 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Udało mi się chyba znaleźć domek dla małego, kolorowego szczeniaczka od p.Jasi.Dzisiaj po niego przyjadą, mam nadzieję, że domek okaże się dobry.

ewar

Post » Wto gru 17, 2013 8:44 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto gru 17, 2013 9:07 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Ci ludzie mają już jednego psa, prawie bokserkę.Biega po podwórku, ale chcieliby takiego do domu, małego.Zobaczymy.P.Jasia nie ma internetu, nie ma aparatu fotograficznego, trudno jej szukać domów dla psów.To ten szczeniaczek Obrazek
Bardzo bym chciała znaleźć dom Borysowi, to piękny i mądry pies, bardzo posłuszny.Jemu jednak potrzebny jest DT, bo pod hutę przybiega kiedy chce, trudno mi go namierzyć.Jak wtedy szukać domu?
Muszę też pomóc p.Izie z działkowymi kotami.Ona je próbuje trochę oswajać, żeby dały się złapać.Jest ich siedem, a wiosną będzie znacznie więcej.Kocia Wyspa miała je łapać, ale jakoś nic z tego nie wyszło.

ewar

Post » Śro gru 18, 2013 6:13 Re: Huciane koty,ale nie tylko.Częśc II.Koty z działki.Psy s

Wczoraj był Kleks :lol: , pojawił się, siostra dała mu jeść.Uff.Dzisiaj tam jadę, w południe ma być plusowa temperatura, ale już wieczorem poniżej zera.Nie będę mogła zostawić mokrej karmy, dobrze byłoby, aby wszystkie się zjawiły i porządnie najadły.

ewar

[poprzednia][następna]