Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 11:54 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:Monika, współczuje i przytulam, ja nie miałam lepszego dnia, kolejne 2 nowe koty zgloszone przez straz miejska, jeden u Marty, drugi u mnie, caly dzien poszedl na wyjazd i pakowanie konserw rybnych - KTO CHCE KONSERWY DLA KOTÓW? trzeba je odebrac od mojego Łukasza, trzeba podjechac z kartonami i umowic sie ze mna na konkretny termin, ja nie dam juz rady ich rozwozic po miastach! Bardzo dziękuje Ani I. za info i zorganizowanie kolejny raz dla nas rybek!

Cala przyjemnosc po mojej stronie :ok:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Czw sie 25, 2011 12:02 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

KarolinaS pisze:Monika kotka spod Almy jest u nas jednak;
dzięki Monice K, która zgodziła się przywieźć kota z Kosakowa do nas - dziękuję jeszcze raz Moniko :1luvu:

Marlena dała mi znać, że kotka ma potworną depresję i nie pociągnie długo w klatce - nie chciała jeść, co oczywiste załatwiać się, dostawała kroplówki etc;
matka Tz miała się zastanowić, czy nie weźmie jej do czasu adopcji Rudego, ale w końcu się nie zgodziła; zresztą w ogóle kiepsko to widzę tzn czy moi rodzice po tak długim czasie oczekiwania na adopcję Rudego i braku jak na razie nadziei na wyadoptowanie Matyldy zgodzą się przyjąć Almę vel Skawarkę;

u kotki ok, trzecie powieki już prawie zaleczone;
u nas więc masakra, kotka trafiła do łazienki, Rysio, Antek i Czarna do kuchni, w przedpokoju stoją dwie kuwety i miski naszych kotów, Rozalka wyje pod drzwiami sypialni, bo chce być wypuszczona,a my nie mamy już gdzie zamknąć kotów etc etc

ale kotka chyba jednak do oswojenia nadaje się; przez chwilę miałam wątpliwości - kiedy zobaczyła okno to zaczęła pod nim miauczeć rzewnie, z łazienki chce spieprzyć etc

Wydaje mi się, że w jej wypadku oswojenie do człowieka a oswojenie do życia w mieszkaniu - szczególnie na małej przestrzeni, to mogą być dwie odrębne sprawy.
Może ona zawsze żyła na dworze, że jest proludzka to nie musi znaczyć, że domowa.
Zastanawiam się co jest dla niej najlepsze, może ona powinna jednak żyć na dworze, ale gdzie? Pod Almą to średnio - a może odszukać osobę, która ja dokarmiała i porozmawiać, może tam gdzieś jest możliwość postawić domek dla niej, albo szukać dla niej jakiejś stadniny, domu wychodzącego...
Choć na razie to może za wcześnie orzekać - może trzeba jeszcze poczekać i zobaczyc jak będzie funkcjonowała.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sie 25, 2011 13:27 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Dziewczyny pomocy!

viewtopic.php?f=1&t=132227&start=0

większość osób na wątku radzi uśpić małe a ja naprawdę nie mam pojęcia co robić.

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

Post » Czw sie 25, 2011 13:30 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sunsetka pisze:Dziewczyny pomocy!

viewtopic.php?f=1&t=132227&start=0

większość osób na wątku radzi uśpić małe a ja naprawdę nie mam pojęcia co robić.

Słusznie radzą. Też bym uśpiła, żeby nie powiększać bezdomności. I koniecznie trzeba wykastrować kotkę, jak tylko będzie to możliwe.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 25, 2011 18:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

wystawiłam bazarek na PKDT:
viewtopic.php?f=20&t=132241

w miarę możliwości proszę o podrzucanie, bo wyjeżdżam na weekend i nie wiem czy będę miała dostęp do internetu.
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Czw sie 25, 2011 20:05 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

mpacz78 pisze:
KarolinaS pisze:Monika kotka spod Almy jest u nas jednak;
dzięki Monice K, która zgodziła się przywieźć kota z Kosakowa do nas - dziękuję jeszcze raz Moniko :1luvu:

Marlena dała mi znać, że kotka ma potworną depresję i nie pociągnie długo w klatce - nie chciała jeść, co oczywiste załatwiać się, dostawała kroplówki etc;
matka Tz miała się zastanowić, czy nie weźmie jej do czasu adopcji Rudego, ale w końcu się nie zgodziła; zresztą w ogóle kiepsko to widzę tzn czy moi rodzice po tak długim czasie oczekiwania na adopcję Rudego i braku jak na razie nadziei na wyadoptowanie Matyldy zgodzą się przyjąć Almę vel Skawarkę;

u kotki ok, trzecie powieki już prawie zaleczone;
u nas więc masakra, kotka trafiła do łazienki, Rysio, Antek i Czarna do kuchni, w przedpokoju stoją dwie kuwety i miski naszych kotów, Rozalka wyje pod drzwiami sypialni, bo chce być wypuszczona,a my nie mamy już gdzie zamknąć kotów etc etc

ale kotka chyba jednak do oswojenia nadaje się; przez chwilę miałam wątpliwości - kiedy zobaczyła okno to zaczęła pod nim miauczeć rzewnie, z łazienki chce spieprzyć etc

Wydaje mi się, że w jej wypadku oswojenie do człowieka a oswojenie do życia w mieszkaniu - szczególnie na małej przestrzeni, to mogą być dwie odrębne sprawy.
Może ona zawsze żyła na dworze, że jest proludzka to nie musi znaczyć, że domowa.
Zastanawiam się co jest dla niej najlepsze, może ona powinna jednak żyć na dworze, ale gdzie? Pod Almą to średnio - a może odszukać osobę, która ja dokarmiała i porozmawiać, może tam gdzieś jest możliwość postawić domek dla niej, albo szukać dla niej jakiejś stadniny, domu wychodzącego...
Choć na razie to może za wcześnie orzekać - może trzeba jeszcze poczekać i zobaczyc jak będzie funkcjonowała.

Monika, powiem szczerze, że też się zastanawialiśmy nad wypuszczeniem jak oczy dojdą na 100% do siebie;
ale z drugiej strony waham się, kotka daje się brać na ręce, na rękach siedzi spokojnie, wystawia brzuch do głaskania, wtula w nas głowę jak jesteśmy blisko;
apetyt jej wrócił i jest dość spory, nie wiem :roll:
stwierdziliśmy, że damy jej troszkę czasu i jak by nie było szans jednak to wypuścimy, nie wiem gdzie, ale być może ten teren za Almą to byłby dobry pomysł

poważnie zastanawiam się czy jest rzeczywiście ciachnięta;
jak słyszy koty zaczyna miauczeć jak podczas marcowania - taki specyficzny przeciągły miauk;
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw sie 25, 2011 20:27 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Dziewczyny, czy w niedzielę jest zebranie? To chyba ostatnia niedziela miesiąca wypada? Czy to wcześniejsze zebranie było "zamiast" i teraz spotykamy się we wrześniu?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw sie 25, 2011 22:31 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Nie zauważyłam wcześniej, ze to mój Felek prosi o pomoc...

Obrazek

Obrazek
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw sie 25, 2011 22:59 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz pisze:Nie zauważyłam wcześniej, ze to mój Felek prosi o pomoc...

Obrazek

Obrazek

O kurde :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sie 25, 2011 23:06 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:
magradz pisze:Nie zauważyłam wcześniej, ze to mój Felek prosi o pomoc...

Obrazek

Obrazek

O kurde :(

Nie, spoko.
Przynajmniej coś po nim zostało... I nie rozpłynie się tak całkiem w niebycie
Ostatnio edytowano Czw sie 25, 2011 23:17 przez magradz, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

magradz

Post » Czw sie 25, 2011 23:14 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z308605159

"22.08.2011 (poniedziałek) o godzinie 12:00 przy ulicy Jana Długosza (na wysokości sklepu Biedronka i Lidl przy Niepodległości) w Sopocie zaginął Morus. Bardzo łagodny, da się złapać. Rasa mieszaniec. Charakterystyczną cechą jest jedno oklapnięte ucho.Ma na sobie dwie obroże. Rozumie "chodź", "podaj łapę", "zostań".
Został znaleziony przez właściciela w lesie przywiązany do drzewa przez co jest strachliwy, ale jednocześnie bardzo wdzięczny i kochany.
Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu.
Posiada jeszcze mikrochip wszczepiony w kark. Odczytasz go tylko u weterynarza.
Jeśli ktoś z Was widział Morusa prosimy o kontakt pod numerem 880-986-712.
Nagroda przewidziana!

Prosimy o rozesłanie do wszystkich znajomych, bez względu na to czy są z Trójmiasta, ponieważ bardzo zależy nam na znalezieniu Morusa!

...i jeszcze jedno. 23 sierpnia tj. wtorek wracamy do Sopotu, żeby wznowić poszukiwania. Będziemy mieli jego zdjęcia, żeby wręczyć przechodniom, przyklejać do drzew itd. Każda dodatkowa para oczu i rąk jest na wagę złota, więc jeśli dysponujecie czasem, to proszę o kontakt.

-------------------------------------------------------------------------------------------
23.08.2011 (wtorek), około godziny 17:00 pies widziany był na plaży, kilkaset metrów od Sopockiego Molo w kierunku Gdańska."

I takie podejście do sprawy mi się podoba, widzę, że zależy im na psiaku :ok: :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 26, 2011 0:42 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zgubion ... 53316.html

Prosimy o pomoc! Kto może poświęcić jutro czas po godzinie 19 na "obławę" ??????????
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt sie 26, 2011 5:12 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Słuchajcie nie gniewajcie się. Przepraszam, że się wtrącam ale uważam, że plakat jest "ciemny, przerażający" a powinien być smutny i wywołujący empatię a nie odwrócenie głowy...wybrałabym "smutnego" kotka a nie "przerażonego" i fotka powinna być jaśniejsza.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sie 26, 2011 6:46 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Taki mail dostałyśmy:
===
Witam Was;

Oferuje DOM STALY kotkom bezdomnym.
Niestety miejsce to jest 70km od trojmiasta (okolica Gowidlina).
Duza nieruchomosc, duzy teren, duze mozliwosci dla stworzenia
prawdziwego schroniska. Niestety z finansami krucho aby samodzielnie
sprostac kosztom takiego przedsiewziecia. Sama moge dac schronienie i
utrzymac ok. 20 kotkow. Ponadto moja 70tka takze nie pozwala na
rozmach bez udzialu innych zapalencow.
Jestem w trakcie porzadkowania spraw formalnych nieruchomosci aby
przeksztalcic ja na fundacje (cel: pomoc kotkom) ktora chce nastepnie
testamentowo przekazac dla kontynuowania i rozwijania jej
dzialalnosci.
Czesc obiektu jest prawie gotowa do dzialalnosci agroturystycznej
ktora moglaby chociaz w czesci finansowac schronisko.
Czy jestescie zainteresowani wspolpraca?

Prosze o wiadomosc Dorota

====

To może być wszystko, od sensownej starszej pani po nawiedzoną VV.
Ale może warto by było się umówić, porozmawiać?
Mogę jechać z kimś.
Sama nie pojadę: brak auta. Chyba że Jaśka jakimś cudem namówię ;)

Obrazek

magradz

Post » Pt sie 26, 2011 7:07 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zgubione-znalezione/zaginela-sunia-wazne-duza-nagroda-ogl4053316.html

Prosimy o pomoc! Kto może poświęcić jutro czas po godzinie 19 na "obławę" ??????????

Dzwoniła Marta do Was? przekierowałam ją do Moniki, psiak faktycznie taki płochliwy? że na klatkę trzeba łapać?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]