AlfaLS pisze:Kochani a ja chcę Was prosić o dobre myśli dla Pawełka.
Pawełek ma niestety chore nerki. Robiliśmy wyniki i niestety mocznik ma 101.527 / norma to 25.000-70.000/ a kreatyninę 2.742 / norma to 1.000-1.800/. Nie jest wiec wesoło...... Na razie przeszliśmy na karmę Royal Canin Renal dla kociaków z problemami nerkowymi i dostaje taki proszek ChitoFos do pozostałego jedzenia. Zobaczymy, mam nadzieję, ze wyniki trochę poprawimy.... Na razie zachowuje się normalnie, może tylko dużo pije i sika ale to najmniejszy problem... Żeby tylko nie było gorzej bo te choroby nerek mnie przerażają.....
Cypisku - czy Ty wiesz, że być może tym zabraniem go stamtąd uratowałaś mu życie? On biedny z tymi chorymi nerkami, bez leczenia, bez systematycznego karmienia nie dał by sobie długo rady... A to taki cudowny kociakMoże nawet to lato byłoby jego ostatnim..... Cieszę się że on jest już u mnie i razem możemy powalczyć o to jego zdrowie......
Ale kciuki zaciskajcie, zawsze się przydadzą. Kolejne wyniki będą robione na początku sierpnia....Mam nadzieję, ze będą lepsze.....
To nie są złe wyniki. Owszem jest podwyższony mocznik oraz podwyższona kreatynina, a jak wyglądają pozostałe wyniki?
Możesz wkleić? Bardzo mozliwe, że on ma jakąś infekcję i stąd te podwyższone parametry nerkowe. One i tylko one, przy takim poziomie, wcale nie muszą świadczyć o chorobie nerek. Poza tym renal + chitofos to nie jest terapia na pnn bo niby co wetka chce osiągnąć stosując te środki?
Biochemia
morfologia
jonogram!!!
mocz
USG
Dopiero po zrobieniu tych wszystkich badań i przeanalizowaniu wyników można stwierdzić co kotu dolega. I chyba pomyślałabym o zmianie weta, bo sądząc po diagnozie (?) oraz zastosowanych środkach, Twoja wetka nie ma pomysłu na kota