25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2008 12:28

do der_Wolf:

Persy sa cudowne, ale rzeczywiście trzeba byc przygotowanym na ewnwtualne wydatki... Moja dymna Malwinka (z miau) jest zdrowa i nigdy jej nic nie dolega, ale Synek to straszny chorowitek... W ciagu ostatnich 2 tyg wydałam już na niego 200 zł a to jeszcze nie koniec... Więc pytania dziewczyn o sytuacje finansowa sa zupełnie naturalne... Straszne by było gdyby kogoś nie stac było na leczenie :cry:

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Wto wrz 30, 2008 13:11

Shillka25 pisze:witam ... jestem tu nowa trafilam z ogloszenia w allegro... chcialam dowiedziec sie czegos o byciu dt badz ds dlajednej z tych bednych slicznot :( wiem na czym to mniej wiecej polega ... nie bardzo wiem z kim moge w tej sprawie blizej porozmawiac... jezeli mozna prosze o czyjs nr zebym mogla z kims sie skontaktowac -ja jestem ze slaska i podaje nr do mnie 607-113-257

napisz do mnie na maila pomoc.persom@tlen.pl
Napisz jakie warunki możesz zaoferować kotu, czy miałaś ju7ż kiedyś kota, czy wiesz coś o persach..
Po prostu napisz więcej o sobie.. :)
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto wrz 30, 2008 13:41

A tu prosze co moja Furia robi całymi dniami, całkowicie nam łóżko zaanektowała. :D

[img][img]http://upload.miau.pl/3/140727m.jpg[/img] [/img]

Ale dalej robi pod łóżko i udaje, że nie wie do czego kuweta służy. :twisted: Ale jak ją dorwę w trakcie przygotowywania się do ..... to zwiewa zaraz - no i gdzie - do kuwety i ostentacyjnie się załatwia. :roll:
Zobaczymy kto wygra tą nierówną walke :?: :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto wrz 30, 2008 21:19

Zrobiłam małe podsumowanie wiadomości o 'persikach' i widzę, że sporo brakuje..
Dlatego mam pytania do domków tymczasowych i stałych:
Być może część z tych wiadomości, o które proszę, jest gdzieś na wątkach, ale ja ich nie znalazłam, dlatego proszę o uzupełnienie.. :oops:

mirka_t: czy Twoja kicia ma już dom stały? jeśli tak, to poproszę kopię umowy adopcyjnej..

Shishka, czy Lili jest po zabiegu kastracji? Jeśli tak, to prześlij mi proszę zaświadczenie od weta..

truskawa144 - czy kot już po zabiegu kastracji? jeśli tak, to również proszę o zaświadczenie od weta..

AgaPap - to samo pytanie do Ciebie - czy kota po sterylce i czy już wieez, że zostaje u Ciebie? Jeśli tak, to poproszę umowę adopcyjną i zaświadczenie o sterylce..

vena&vivi - ta sama prośba do Ciebie.. umowa adopcyjna i zaświadczenie o sterylce..

Emiś - prześlij mi proszę umowę adopcyjną Criters..

demi, czy kot nr 14 jest po zabiegu kastracji? i to samo pytanie w stosunku do koteczki specjalnej troski o numerze 18.. czy kotka nr 18 ma już dom stały?

mamucik1 - poproszę o zaświadczenie o kastracji czekoladki, Bianki, Wanilki i Bąbla.. Czy Wanilka ma dom stały? ta trzecia umowa dotyczy Wanilki? i poproszę również o umowę adopcyjną Bąbla..

Edzina, bardzo prosze o kopię umowy adopcyjnej Neli..

namaah - czy kota zostaje u Ciebie? czy jest już po zabiegu kastracji? Brakuje mi zaświadczenia od weta i umowy adopcyjnej..

Bianka1 - poproszę o umowę adopcyjną..

aamms

Post » Wto wrz 30, 2008 21:26

aamms pisze:
mirka_t: czy Twoja kicia ma już dom stały? jeśli tak, to poproszę kopię umowy adopcyjnej...

26 września napisałam do Ciebie na PW, że to czy kotka będzie miała stały dom okaże się za tydzień.
W jakiej formie chcesz otrzymać kopię umowy? Listem czy wystarczy skan na maila. Jeśli listem to nie dysponuję Twoim adresem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto wrz 30, 2008 21:30

mirka, wysłałam pw.. :D

aamms

Post » Wto wrz 30, 2008 22:14

Mam pytanie, czy wasze puchatki też mają takie dzikie gusta? Rozumiem kawę, Amber ['] też lubił, ze śmietanką najlepiej, ale... Atena dzisiaj z ogromnym apetytem pożarła pomidora!!!! 8O Rozumiem, ze ekologiczny, pachnący, ale... kot... pomidora...?
Ostatnio edytowano Wto wrz 30, 2008 22:25 przez ulvhedinn, łącznie edytowano 1 raz
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 30, 2008 22:19

Ulvhedinn mnie to wcale nie dziwi. Miałam takiego kota przed którym musiałam chować pomidory. Gdy sama jadłam to dzieliłam się z nim, bo nie dawał mi spokoju. Na szczęście wyadoptowałam go. :twisted:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto wrz 30, 2008 22:51

Podniosę..Moja prośba jest dość pilna..

Ważne jest, żeby koty trafiające do adopcji były po zabiegach kastracji.. nie chciałabym, żeby któryś posłużył do rozwinięcia podobnego przedsięwzięcia, którego skutki usiłujemy wszyscy zniwelować..

I przypominam, że na umowach adopcyjnych podpisują się domy tymczasowe w imieniu fundacji..
podawajcie swoje dane, jakiś kontakt na siebie domom stałym, żeby potem nie dzwoniono w sprawie wyadoptowanych kotów do wydry..
No i najważniejsze - informacje o wyadoptowanym kocie ma przecież dom tymczasowy.. i dom tymczasowy zna kota, jego zachowanie, stan zdrowia.. i tam domy stałe powinny szukać pomocy i odpowiedzi na pytania dotyczace zaadoptowanych kotów..

EDIT: te wszystkie informacje pomogą mi uaktualnić pierwszy post i napisać jasno, które koty mają już domy stałe a które jeszcze czekają na swoje domy w domach tymczasowych..

aamms

Post » Śro paź 01, 2008 4:47

Lilka jeszcze nie była sterylizowana-meczy ją jakieś cholerstwo,dostaje już kolejny lek na oczka i dalej jak jest jakakolwiek poprawa to tylko chwilowa.Więcej napisze wieczorem.
Oczywiście pamiętam o przesłaniu zaświadczenia zaraz po zabiegu :)
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Śro paź 01, 2008 6:48

Moja Furia też jeszcze nie ciachnięta - ona była taka malutka i chudziutka, że moja wetka stwierdziła, że jak się nie spieszy to lepiej poczekać tym bardziej, że na usg widać było, iż wszystko w środku jest ok. Mam nadzieję, że w październiku jednak już sfinalizujemy sprawę.

Zreszta jak u Shishki u mnie jest podobny problem z oczkami. Po lekach była poprawa, a od wczoraj znów widze, że ma zaropiałe :(

Co do domku to niestety u mnie dalej jest tymczas bezterminowy, urabiamy TŻ cały czas z córką, ale Furia załatwiając się poza kuwetą nam w tym nie pomaga. Zreszta sprawy finansowe też nam sie trochę pochrzaniły więc nie mogę go zabardzo naciskać, czekam na lepsze czasy :roll: A mamy jeszcze w domu do odchowania 3 maluchy, które bachory chciały zamęczyć.

Na razie tymczasowy Felix stał się rezydentem - sam TŻ stwierdził, że skoro dogaduje się z innymi kotami (czytaj: Furia i maluszki) to chyba zostanie. Ciekawa jestem tylko jak na to zareaguje jego kota, która razem z druga naszą rezydentką niestety dalej zostały po naszej przeprowadzce u mamy.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro paź 01, 2008 7:24

No właśnie, może być skan, czy ma być poczta? Jak poczta, to poproszę adres
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro paź 01, 2008 8:03

Emiś pisze:No właśnie, może być skan, czy ma być poczta? Jak poczta, to poproszę adres

Emiś, wysłałam pw.. :D

aamms

Post » Śro paź 01, 2008 9:27

Domki stałe i tymczasowe odezwijcie się..

aamms

Post » Śro paź 01, 2008 11:07

Uzupełnię za AgaPap:
umowa na Furię została podpisana u Demi, tam musisz aamms zapukać.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]