Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw mar 03, 2011 14:02 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

gemacht ;)

---

Zapraszamy na imprezę :arrow: http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 666&ref=mf

Dziś, 03.03.2011, Pod Minogą, Poznań

Halo Miłośnicy Zwierząt !! 03.03 Pomagamy poznanskim fundacjom w ich niesamowitych staraniach o życie i dobro Kotów i Piesków. Przybywajcie!

03//03//2011

...Po niezwykle udanej pierwszej edycji imprezy w klubie 8Bit, działamy dalej.
Tym razem na trzech danceflorach w klubie Pod Minogą, gramy dla trzech poznańskich fundacji zajmujących się zwierzętami.

Muzyczną strawę dla Was przygotują najciekawsi poznańscy dje, producenci i specjaliści od wizualizacji.
Będziemy bawić się przy dźwiękach wysublimowanej elektroniki od dubów,
stepów, basów przez funky, break, chillout, po minimal, tech, i future
glitch. Dochód z biletów zostanie przekazany potrzebującym, więc wbijaj na imprezę, a przy okazji zrobisz dobry uczynek.

wspieramy:

http://www.kocipazur.org/
http://fdz-animalia.pl/
http://www.agapeanimali.org/

Dochód z biletów przeznaczymy dla tych fundacji, na ich bieżącą działalność czyli: opiekę nad bezdomnymi zwierzętami, poprawe warunków bytowych kotów wolnożyjących, opiekę medyczną i żywienie, dokarmianie, budowanie domków sezonowych, organizowanie domów tymczasowych, przygotowanie adopcji.
Niech miasto *know how hula z nami w rytmie bicia dobrego serducha. do
zobaczenia!

Będzie możliwość złożenia podpisu pod projektem ustawy o ochronie zwierząt (należy pamiętać swój pesel)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Czw mar 03, 2011 23:08 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:gemacht ;)

Dziękuję :1luvu:

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Czw mar 03, 2011 23:16 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:
fuerstathos pisze:gemacht ;)

Dziękuję :1luvu:

10szt na Magdę (tylko kotki, jak będzie kocur to będziemy płacić)
Obrazek

fuerstathos

Post » Czw mar 03, 2011 23:35 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:10szt na Magdę (tylko kotki, jak będzie kocur to będziemy płacić)

Zgadza się - na Magdę, bo ona zawsze dowozi złapane przez nas koty do lecznicy.
Talony wypisane do lecznicy tej co ostatnio - Nad Wierzbakiem, tak?
A co do kastracji kocurków, to mamy jeszcze dwie kastracje do wykorzystania na Zakopiańskiej (jeden z kocurów dla których był zabieg zwiał, a drugiego ostatnio rzadko widuję. Widziałam go we wtorek, chciałam go złapać, ale wbiegł do kogoś na posesję za jakąś kotką :cry:

Molli

Post » Nie mar 06, 2011 0:10 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Kotki już trochę spokojniejsze, okazało się że jest kocurek i kotka.
Kocurek wczoraj miał zabieg na Zakopiańskiej, czyli została nam już tylko jedna darmowa kastracja. Kotka będzie miała prawdopodobnie zabieg w poniedziałek, gdyż wczoraj nie było jeszcze upoważnienia w lecznicy.

Koty dostały imiona od fundacyjnych kotów: Emil i Emilka :wink:

Kocurkowi szukamy domku. Jeżeli kotka również "dojdzie do siebie" i zaufa człowiekowi to dla niej również będziemy szukały nowych właścicieli. Niestety, jeżeli w najbliższym czasie nie znajdziemy domów dla kotów, to będziemy musiały wypuścić je z powrotem na ulicę, gdyż kolejne koty czekają na sterylizację.

A oto one:
Emil i Emilka (ta z dłuższą sierścią)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krótki opis kotków:
Emil i Emilka (ta puchata) - mają ok. 7-8 miesięcy, są odrobaczone.
Gdy zostały złapane były kompletnie dzikie. Emil już po kastracji,
Emilka będzie sterylizowana prawdopodobnie w poniedziałek.
Kocurek już się oswoił, daje się wziąć na ręce. Jest nieśmiały, korzysta
z kuwety. Jest zdrowy i w dobrej kondycji. Waży 2 kg.
Emilka jeszcze prycha i syczy, troszkę bojowa, korzysta z kuwety.

Podaję kontakt, gdyby ktoś chciał przygarnąć pod swój dach któregoś z kotów:
665-491-937 (jeżeli nie odbieram, proszę o sms'a)
kasimaga@wp.pl

Molli

Post » Nie mar 06, 2011 21:47 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Emilka jak się oswoi to ma większe szanse na adopcje z racji na dłuższe futerko. Ale Emil oczywiście też piękny :!:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon mar 07, 2011 11:29 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z265341618

Tak jak w tytule.
Od kilku lat mieszkają u mnie dwa kotki, a teraz z chęcią przyjmę młodego kociaka.

:kotek: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 08, 2011 19:46 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Zdecydowanie mam dziś zły dzień :evil:

Kocurek z parkingu na Orła
Obrazek

Jesienią zabieraliśmy stamtąd kociaki i kotkę do sterylizacji. Kocurek został, bo dla niego nie było miejsca, a miał gdzie spać, był dokarmiany...

Wczoraj wieczorem potrącił go podobno samochód.
Dziś rano, gdy otrzymaliśmy informację i gdy Magda po niego pojechała był już martwy :(

---

W Wyborczej ukazał się dziś artykuł, w którym jest kilka istotnych nieścisłości. Muszę [isać prośbę o sprostowanie :roll:

I jeszcze trafiłam na to http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,53201,9204488.html

Nasuwa mi się jedno - rozmnażaczka lub pseudohodowczyni :evil: Pod czujnym okiem pewnej fundacji... :roll:
Ale jak uroczo i pięknie... :roll:
I ludzie przychodzą "przygarnąć" kociaka...
Obrazek

fuerstathos

Post » Śro mar 09, 2011 0:05 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Biedny kocurek [*] [*] [*]

itaka pisze:Emilka jak się oswoi to ma większe szanse na adopcje z racji na dłuższe futerko. Ale Emil oczywiście też piękny :!:

Wczoraj Emilka została wysterylizowana.
Dzwoniła pani która chce adoptować Emilkę, zastanawia się również nad adopcją Emila.
Jutro wizyta przedadopcyjna, trzymajcie kciuki :)

Molli

Post » Śro mar 09, 2011 13:42 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:W Wyborczej ukazał się dziś artykuł, w którym jest kilka istotnych nieścisłości. Muszę [isać prośbę o sprostowanie :roll:

I jeszcze trafiłam na to http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,53201,9204488.html

Nasuwa mi się jedno - rozmnażaczka lub pseudohodowczyni :evil: Pod czujnym okiem pewnej fundacji... :roll:
Ale jak uroczo i pięknie... :roll:
I ludzie przychodzą "przygarnąć" kociaka...

Fundacja (Zwierzęta i My) zajmuje się prawie wyłącznie kastracjami- podejrzewam, że mogą nie wiedzieć, co się dzieje- jej prezeska jest w wieku moich dziadków. Postępowanie tej kobiety z artykułu jest żenujące- dla mnie ta "rasa" to zwykłe dachowce, pewnie jak i dla Was.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 09, 2011 18:28 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Sliczna ta kicia z dluzszym wlosem!
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro mar 09, 2011 23:25 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Emilka w nowym domku :D

Dzisiaj w końcu spotkałam kocurka, którego chciałam złapać na kastracje.
Spójrzcie jaki piękny:

Obrazek

Ma ponad rok, jest przyjazny. Lubi się bawić tym, co napotka w swoich łapkach.
W przyszłym tygodniu będzie kastracja, po kastracji szukamy dla niego nowego domku ;)

Molli

Post » Sob mar 19, 2011 11:25 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Znaleziono takie coś:

Obrazek

Wszystko wskazuje na to, że to brzydactwo miało kiedyś dom - czysta, kuwetkowa,...

Jeśli ktoś szuka, lub rozpoznaje swojego adoptusia, to proszę dzwonić 501 280 282
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob mar 19, 2011 13:04 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Emil pojechał w środę do nowego domu :)
Tofik, ten czarno-biały kocurek miał w poniedziałek kastrację. Po podaniu narkozy dostał bezdech, pani weterynarz musiała go reanimować. Kocurek już wydobrzał, pojechał w czwartek do nowego domu. Tofik nie toleruje suczki, która z nim mieszka. Rzuca się na nią z pazurami, prycha, atakuje. Zobaczymy co będzie dalej, jeżeli jej nie zaakceptuje to wraca do dt.

fuerstathos pisze:Znaleziono takie coś:

Obrazek

Wszystko wskazuje na to, że to brzydactwo miało kiedyś dom - czysta, kuwetkowa,...

Jeśli ktoś szuka, lub rozpoznaje swojego adoptusia, to proszę dzwonić 501 280 282

W jakich okolicach kicia została znaleziona?
Jaki jest jej wiek?
Pamiętam, że Magda miała kiedyś takiego kota. To był koniec listopada lub początek grudnia.
Nie wiem, czy był to kocur czy kotka, kociak miał wtedy 2 miesiące, a może nawet mniej.
Zapytam ją, czy to nie jest czasami kot, którego miała.

Molli

Post » Sob mar 19, 2011 13:32 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Znaleziona na Ratajach.
Wetka z pobliskiego gabinetu mówi, że to niestety standard, że na tym osiedlu na klatki schodowe ludzie podrzucają kociaki. Czasami nawet z wstążeczką zawiązaną. I wiedzą, że ktoś go tam przygarnie....
Prawdopodobnie więc nikt jej nie szuka. Zresztą ogłoszenia od wczoraj na całym osiedlu i nic...
Obrazek

fuerstathos

[poprzednia][następna]