OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 31, 2013 8:39 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Bylibyśmy wcześniej w domu ale zajechaliśmy po Convę i kroplówkę . Trochę czekałam zanim wet przyszedł i sprzedał. Potem chwilę rozmawiałam z ludmi co z psem przyszli i strasznie nad nim płakali. Pies konał, rozsypywał się od środka bo ktoś z lecznicy nie dopatrzył swojego. Sytuacja na prawdę ciężka była i jakoś starałam się ich podnieśc na duchu. W domu zostały 3 małe szczeniaczki umierające z braku pokarmu. Mogłam powiedzieć tylko to co wiem o kotach ale i tak byli bardzo zadowloleni,że mogą coś zrobić dla nich.Wet kazał im tylko mleko kupić i nic więcej nie powiedział. Skierowałam ich na dogo. Nie komentowałam braku kastracji bo to nie był termin na takie pouczenia. Zasugerowałam tylko by w takich okolicznościach i przy takich przejściach jak sunie przeżyje to żeby nad tym się zastanowili.
I tak miarka czasu do miarki czasu dodana dała nam 30 min "opóźnienia". Gdybym... Starsznie jestem na siebie zła za to. Martwi mnie ten spadek temp u Suri. Za duży na przestrzeni czasu.

Za Convę i kroplówkę zapłaciłam 52zł, beznyna 70, wetowi przelałam na konto 100zł .Piotrek, jeśli nas przyjmuje to "na zeszyt" zapisuje twierdząc,że z Asią mamy się liczyć. Jak jest TZ jedzie czy Danka sama to wtedy weci mają się liczyć z Asią czyli mną. I tak sobie ciągniemy radosną niepłatność :mrgreen: .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 31, 2013 12:47 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Asiu, może któryś z Twoich? viewtopic.php?f=1&t=157710
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw paź 31, 2013 13:58 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

alab108 pisze:Asiu, może któryś z Twoich? viewtopic.php?f=1&t=157710

Dzięki. Podrzuciłam choć ostatnio mało przekonywująco reklamuję się. :kotek:

Powinnam sobie oczka wydłubać, podejrzliwość wyplenić i za nic, za diabła kotom się nie przyglądać. Rąbiąc podejrzliwością po kotach wykrakałam u Suri chorobę gorsiejszą niż miała. Suri ma kalici i już jetsem tego pewna. Bardzo, bardzo le sie czuje. Gdyby nie to, gdyby nie tamto...była by już dwa dni na innym antybiotyku. Niby rozumiem, bo wcale moja "przepowiednia" nie musiała się spełnić. Jedno obniżenie tem we wtorek, jedna grzejąca poduszka i moje marne płaczliwe wglądactwo w futra nie znaczy nic. Ale mała źle się czuje. Dostała kroplówkę, zmiana antybiotyku, steryd... Jutro wolne...Dla kogo wolne dla tego wolne. Już wetów obcykałam gdzie i co. TZ pracuje to muszę wiedzieć. Malusia Suri. Kciuki poproszę.

Serdecznie Wam dziękuje za pomoc i wsparcie. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 31, 2013 14:05 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Mocne kciuczki :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw paź 31, 2013 18:45 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw paź 31, 2013 19:09 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

:ok: :ok: :ok: za Suri malutką - oby jak najszybciej zdrowiutką :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 19:21 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Malunia śpi. Ma podwyższoną temperaturę i jest mocno obolała. Gadałam z wetką i mamy pewne ustalenia. O dziwo zjadła z przyjemnością Rossmanowski pasztecik. I to sama. Własną marną piersią talerza broniłam. 0,99zł za sztukę a tyle smaku i chciejstwa. Ale je, to ważne. Też zaległam bo nocka ciężka była. Już nie te lata bym mogła szaleć ,nie spać ...A dziki i tak czekały za nic mając moje zmęczenie i niechciejstwo. Jednak dzisiejszy płot sobie odpuściłam bojąc się jakiegoś upadku co moje kruche jestestwo uszkodzi. Jak od strony śmietnika bym padła to puszkowcy by mnie zebrali. Druga strona to tylko samotność i poniewierka :mrgreen:

Wieczorek biegający jak zwykle. Koty szaleją .Koty śpią. Wszystko jak zwykle. Rudzik też jakby lepiej. TZ jakby głos odzyskał i znów koty chwali :wink: Szczególnie jak nad Suri przeskoki robią.Bo z okazji Suri wyro jest nie posłane. Coś za dużo tych nieścielnych okazji jest.

Dzięki za kciuki
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 31, 2013 19:37 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Suri właśnie podniosłą się i bujanym krokiem podlazła do ranta. Wypinając chudy tyłeczek ku lampie zagląda w czeluście pod wersalkowe zerkając kto takie tuptanie robi. Potem "planowo" zsunęła się i podejmując próby tuptania skierowała się ku łazience. Obok koty w kartonie szaleją. Kartonie ,który dotargałam i za który dostałam opitol.

Suri
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 31, 2013 20:01 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Suri :1luvu: . Nic dziwnego, że TŻ się zakochał :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 20:17 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Alienor pisze:Suri :1luvu: . Nic dziwnego, że TŻ się zakochał :D .

Tak, to kochanica TZ-ta :wink:
Nosek już ładnie zagojony jest. Miała tak odstający płatek skóry,tak opuchnięty przez to nosek i policzek że bardzo ją musiało boleć.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 31, 2013 20:33 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Śliczna jest Suri :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U nas też kalici... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 31, 2013 23:50 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Ask@,jakby coś się działo i potrzebowałabyś jutro transportu do weta, to dzwoń. Całe Święta jesteśmy w domu. Zresztą z wyjazdami do Wa-wy (w miarę zgrania czasowego) też możemy podrzucić. Ostatnio mieliśmy taki kurs "wesołym autobusem koncertowym" z naszymi, także jedna rundka więcej jest dla nas bez różnicy.
Za małą Suri moje koteczki -w ramach jedności barw - szczególnie trzymają kciuki :1luvu: Także dużo siły i zdrówka Maleńka. Dla pozostałych oczywiście również.

Bilka

Od: Czw maja 30, 2013 3:13

Post » Pt lis 01, 2013 6:23 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Z tym chorowaniem w święta to kocia norma. Też jadę dziś do gabinetu, na zastrzyk.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 01, 2013 7:12 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Suri :1luvu: pingwineczka wielką lampką na nosku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lis 01, 2013 15:30 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51

Bilka dzięki. Myślałam ,że z Rudzikiem podygać będę musiała bo wymiotować zaczął. Ale w tym co raczył być oddać na panele (doceniam starania-obok był dywanik kosmaty) znalazłam cały płatek szynki. Winny za okoliczność powyższą jest Janusz co szczodrze plasterki rozdziela. Poczekałam do 10 ale Rudolf spał snem zasłużonym więc odpuściłam.
Suri śpi cały dzionek. Z małymi przerwami na zejście do kuchni i pokręcenie nosem nad michami. Pojadała Convy ale Intenstinalem wzgardziła. Rano tzn rano o 4 miała 38,3 a o 10 już 38,8... Też nie zdecydowałam się lecieć do weta.Kalici to kalici. Bolą ją stawy.

Pan podniósł mi ciśnienie dzwoniąc o piwniczniaki ale nie mogąc wysłowić się o jakie koty chodzi. Pan chyba ma dyrektorskie stanowisko lub takiż charakter bo jego elokwencja i sposób wyrażania swych złotych opinii na to wskazuje. A odpowiedzialność co do kota jakiego ma jest wielka bo kot radośnie całe lato siedzi w otwartych oknach na 1 piętrze w centrum W-wy. Jutro przyjedzie i wybierze sobie kota dla towarzystwa swojemu. No tak, zabezpieczenia...Dopisałam sobie ideologię kocińską bo nawet na Paluchu nie mają takich wymagań, niech nie robię łaski w adopcji bo to on jest wybawcą kociska, on sobie siatkami okien zasłaniać nie będzie...Ciągnął by w tym tonie długo tylko ja już usłyszałam co chciałam.

Dziś smutny dzionek. Nie da rady nie myśleć o Tych co odeszli.
Bliskich Futerkach.
Lista długa jest , coraz dłuższa...
Mijają kolejne dni bez Tigera, Lusi i Pikusia, Lali i Żuczka, Biska, Moni i Mimi, Misia i Maszy i Małej Mi, Ediego, Lili ...
Wszystkie Kochania pamiętam i każde wspomnienie o Nich boli.
Przesuwam paciorki wspomnień w sercu powstrzymując łzy.
Znów minął dzień bez Nich.
Kolejny tydzień, miesiąc, rok...
Kolejny ale nie ostatni.
[*]

Przeszedł Kot po Tęczowym Moście
poniósł z sobą okruchy miłości
zostawił lęk i zmęczenie
zabrał zaś Domu wspomnienie
ciepłych rąk dotyk
pieszczot głaskanie
zapach posłanka
i ludzkie kochanie.

Przeszedł Kot po Moście Tęczowym
zostawił nas nie gotowych
na pożegnanie
porzucił choroby i ból
porzucił smutne istnienie
zabrał ze sobą
mego żalu
wspomnienie
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]