Z piekła rodem... Foster ['] Fotki od s. 94 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 21:26 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

OKI pisze:Foster na pewno... daje radę bez wątroby, to i beze mnie sobie poradzi :roll:

Nie poradzi, więc masz powód do walki :) :ok:

Psychicznie trudno wytrzymać - z dzisiejszych niuansów - po 3 mcach adopcji schroniskowej wraca pies, bo ucieka. Problem był wcześniej? Tak, ale po co dać znać wcześniej, "dali mu szansę" a teraz na cito oddać... Shit!

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt sie 17, 2012 21:44 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

_ogonek_ pisze:
OKI pisze:Foster na pewno... daje radę bez wątroby, to i beze mnie sobie poradzi :roll:

Psychicznie trudno wytrzymać - z dzisiejszych niuansów - po 3 mcach adopcji schroniskowej wraca pies, bo ucieka. Problem był wcześniej? Tak, ale po co dać znać wcześniej, "dali mu szansę" a teraz na cito oddać... Shit!

Jak z Kulokotem :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sie 17, 2012 22:19 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

OKI pisze:
_ogonek_ pisze:

Jak z Kulokotem :roll:

wniosek prosty - z ludźmi wytrzymać się nie da :(

a najgorsi w schronisku (bynajmniej u nas) są Apacze (a paczę, paczę, nic nie biorę), czyli ludzie żądni rozrywki pt. Oglądanie bezdomnych i niechcianych, grrr!

_ogonek_

Post » Sob sie 18, 2012 10:08 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Na fejsie też takich od groma.
Na szczęście ja mam wybór i do domu zapraszam tylko tych rokujących ;)

OKI

Post » Sob sie 18, 2012 11:44 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Wróciłam z małą dopiero i czekam na łaskawą materializację Brzdąca :roll:
Na razie 6 kg kotka wcięło, Baśka za to się szwenda z miną szpiega po chałupie, jakby chciała powiedzieć "ty coś knujesz, zła kobieto" :twisted:
Jak się Brzdąc nie zmaterializuje w pół godziny, to znowu dupa blada a nie badanie :roll:

OKI

Post » Sob sie 18, 2012 13:44 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

1:0 dla Brzdąca :?
Nawet go miałam w transporterze, ale był w takim stanie, że nie było sensu go ciągać do weta i się z nim szarpać.
Kaganiec? Tak, trzeba go najpierw kotku założyć :twisted:

A wqrr.... mam :evil:
Kręci się u mnie od jakiegoś czasu przepiękna marmurka oswojona, domowa, ale nieufna. Parę razy ją złapałam, ale jednoosobowo i na dworze nie dała się zapakować do transportera (ewidentnie zna). Do łapki też nie wejdzie, bo ją wszyscy karmią :roll: Ładna jest, tak? Przyciąga wzrok.
Mówiłam sąsiadkom kilka razy, żeby karmić, ale nie oswajać - już widziałam bandę pijaczków usiłujących "złapać" kotka dla swoich równie pijanych pań :evil:
Idę teraz i widzę, że lata jedna (ta od Kulokota) z saszetką "bo ja ją tu próbuję oswoić, może się uda złapać"
Mówię, tłumaczę po raz n-ty, żeby NIE oswajać, bo jej byle dewiant krzywdę zrobi - kota się rzuca w oczy z daleka. "Ale ja bym ją wzięła, tylko u mnie by była wychodząca..." :evil: :evil: :evil:
W tym momencie krew mnie zalała od stóp do głów - Kulokota to nie mogła wziąć, bo jej kotka podobno nie toleruje żadnego innego kota, ale marmurka to pewnie by pokochała od pierwszego wejrzenia :evil: :evil: :evil:
Rzuciłam coś w temacie obłudy i poszłam zanim mi się bardziej ulało :evil:
Dzwoni za parę minut i przeprasza, i bajki opowiada, że Kulokot to ona wie, bo u niej był parę dni itd. Tiaaaa.... teraz jej się przypomniało, że był u niej...
Ciekawe czy przed złapaniem na sterylkę w klatkę-łapkę, czy potem, jak siedziała w klatce po sterylce? :evil:
Grrr.... aż cała chodzę... :evil: :evil: :evil:

OKI

Post » Sob sie 18, 2012 19:02 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Ech, OKI... Ludzie są powaleni... Szkoda kotę oswajać, skoro i tak będzie półdzikiem i stanie się kolejnym bezdomnym. Chociaż to samo powinnam była powiedzieć przy Znajdku i uśpić od razu, bo jeśli cierpiał.... Ech... Do dupy...
Pocieszam się tym, że po prawie 3 latach pies znalazł dom i jest ok, a drugi, po 2 latach, we wrześniu pojedzie do Austrii najprawdopodobniej.

_ogonek_

Post » Sob sie 18, 2012 19:07 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Ona (podejrzewam, że to kotka) jest oswojona. Ja ją będę łapać - czekałam na urlop i otwarcie lecznicy, żeby ciachnąć od razu, jeśli nie ciachnięta.
Ale kota jest lekko nieufna, podchodzi do ludzi ostrożnie i tak powinno być, póki jest na 'wolności'.
Ona naprawdę przyciąga wzrok, nie może leźć do każdego :?
Problem będzie ze złapaniem, bo karmią ją wszyscy dookoła, za każdym razem w innym miejscu. Nie przegłodzi się. Nie jada w jednym miejscu.
Karmicielki jej nie karmią, bo chyba ją podwórkowce pędzą :roll:
Próbowałam uprosić, żeby karmić w jednym miejscu, zawsze o tej samej porze, zamiast ganiać kota po całym podwórku z saszetką w samo południe :?
I tak wszystkich nie namierzę :roll:

OKI

Post » Sob sie 18, 2012 19:49 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

OKI pisze:Ona (podejrzewam, że to kotka) jest oswojona. Ja ją będę łapać - czekałam na urlop i otwarcie lecznicy, żeby ciachnąć od razu, jeśli nie ciachnięta.
Ale kota jest lekko nieufna, podchodzi do ludzi ostrożnie i tak powinno być, póki jest na 'wolności'.
Ona naprawdę przyciąga wzrok, nie może leźć do każdego :?
Problem będzie ze złapaniem, bo karmią ją wszyscy dookoła, za każdym razem w innym miejscu. Nie przegłodzi się. Nie jada w jednym miejscu.
Karmicielki jej nie karmią, bo chyba ją podwórkowce pędzą :roll:
Próbowałam uprosić, żeby karmić w jednym miejscu, zawsze o tej samej porze, zamiast ganiać kota po całym podwórku z saszetką w samo południe :?
I tak wszystkich nie namierzę :roll:

I tak ludzie mają swoje mondrości, nie przegadasz.. :wink: :roll:

_ogonek_

Post » Pon sie 20, 2012 9:33 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

http://www.facebook.com/events/426121127429655/ Wydarzenie dot. głosowania na JoKot w KV - udostępniajcie, rozsyłajcie :D

Marmur się z ranka nie pokazał :roll:

OKI

Post » Pon sie 20, 2012 9:37 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Zaprosiłam znajomych :ok: .

Cholernymarmur :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sie 20, 2012 9:41 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Noooo.... po grzyba się zrywałam w urlop o 8?! Toż to grzech! :evil:

OKI

Post » Pon sie 20, 2012 12:57 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Już wiem!
Już wiem, co Fosterowi najlepiej robi na apetyt!
Ostatnia saszetka :evil:
Wszystkie poprzednie to niedobre są - można polizać, skubnąć i oddać kumplom, a duża niech się martwi! Ale ostatnia, oooo! Ta jest pycha! I zawsze jest jej za mało :evil:
Do jasnej cholery, po jednej mam kupować, czy jak?! :crying:

OKI

Post » Pon sie 20, 2012 13:04 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Ostatnia saszetka jest zawsze pycha :mrgreen:

znamy też tak mam :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon sie 20, 2012 13:06 Re: Z piekła rodem. Szukamy DS i głosujemy na JOKOT!

Ja z tym kotem oszaleję :?

OKI

[poprzednia][następna]