Boguś był całkiem sam.Znalazł dom.Uciekł i zaginął?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 20:26 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

napisz kiedy jedziesz na rewizytę - to będę czarować Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 22, 2011 20:28 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

ok! :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 22, 2011 20:30 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Madzia, ale czworo dorosłych tam jest? czy dzieci jakieś? i w jakim wieku? wiesz, nie wszystkich stać na salony :oops: a może dzieci dorosłe już i "na wylocie"? albo mają w planach zmianę mieszkania?
Oddałam Leę do podobnego mieszkania, malutkiego, bez tzw. "wypasu", dwoje młodych, pewnie za chwilę i dziecko się pojawi. Ale dla mnie bardziej niż chuda wołowina codziennie - liczy się to jak ci ludzie zwierzaka traktują. I pewna jestem, że dom Lei prędzej sam obiadu nie zje, niż pozwoli, żeby kot głodny był.
Jakby tak popatrzeć, to po przeprowadzce i śmierci Klemensa i Miriam - powinnam zostawić Georga i tylko jego: metraż nam się zmniejszył o połowę przecież. A tu o! :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 22, 2011 20:31 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

chyba Boguś im się bardzo spodobał Obrazek wcale się nie dziwię

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 22, 2011 20:41 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Georg-inia pisze:Madzia, ale czworo dorosłych tam jest? czy dzieci jakieś? i w jakim wieku? wiesz, nie wszystkich stać na salony :oops: a może dzieci dorosłe już i "na wylocie"? albo mają w planach zmianę mieszkania?
Oddałam Leę do podobnego mieszkania, malutkiego, bez tzw. "wypasu", dwoje młodych, pewnie za chwilę i dziecko się pojawi. Ale dla mnie bardziej niż chuda wołowina codziennie - liczy się to jak ci ludzie zwierzaka traktują. I pewna jestem, że dom Lei prędzej sam obiadu nie zje, niż pozwoli, żeby kot głodny był.
Jakby tak popatrzeć, to po przeprowadzce i śmierci Klemensa i Miriam - powinnam zostawić Georga i tylko jego: metraż nam się zmniejszył o połowę przecież. A tu o! :roll:

nie, dzieciaki dorosłe. Ona była u mnie z dwoma synami. jeden tak około 21 drugi może 18
kobitka cały czas w domu, bo na emeryturze
naprawdę bardzo ciepło wypowiadała się o swoich zwierzętach
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lut 22, 2011 21:53 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

To może faktycznie nie przekreślać tego domu...
Inga ma rację - najważniejsze jest podejście do zwierząt.
A u nas niestety realia mieszkaniowe są, jakie są...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto lut 22, 2011 21:58 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Madzia, skoro tak, idź, zobacz i będziesz wiedziała :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 22, 2011 22:09 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

dokładnie, ja bym poszła zobaczyć, jak to wygląda. Dwa chłopy w takim wieku, pewno albo studiują, albo zaraz będą studiować, więc najczęściej w domu ich nie ma, a może w ogóle w akademikach gdzieś. A nawet jak nie na studiach, to pewnie i tak za chwila-moment dom opuszczą... poza tym jeden kot i jeden pies to przecież nie zwierzyniec, jak nie przymierzając - u mnie ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 23, 2011 2:20 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

To może jednak coś z tego będzie :) :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lut 23, 2011 10:45 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Trzeba sprawdzić :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro lut 23, 2011 21:04 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Bogusław w ekstazie:

Obrazek

oraz znudzony już sesją:

Obrazek

:mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 23, 2011 21:45 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Madzia musisz sprawdzic naocznie co i jak i wtedy podjac decyzje..
ludzie wykazuja checi do zabezpieczen,a to juz jest duzy plus :ok:

pamietam jak adoptowalam Agatke od Femki i bylo pytanie o zabezpieczenie balkonu..
goscie przyjechali do nas w sobote i na sobote razem z Kuba jak umielismy i uwazalismy za sluszne zabezpieczylismy balkon..
Femka byla bardzo zadowolona z naszej pracy i Agatka zostala :1luvu:
nasz pies tez zdal egzamin :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro lut 23, 2011 21:54 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

ja uwielbiam psy, ale zawsze boję się o kota...chyba taki stereotyp mi się włącza..
ale Zulusek poszedł do pieska, Celinka też, zobaczymy teraz co Boguś na psa...

ja to się zawsze martwię.....ech nie lubię adopcji, serio..... :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lut 23, 2011 22:02 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Znudzony Bogus wymiata :1luvu:

A pierwsza reakcja kota na psa nie jest absolutnie wyznacznikiem tego jakie będą koto-psie relacje w przyszłości! kot jak człowiek- boi się tego czego nie zna lub ma złe doświadczenia...U nas Nikita na widok Soni wyglądał jak choinka i gdyby mógł to przez szybę by przeszedł a teraz - kumoterstwo na maxa. Zulusek też z Sonią nie ma żadnych problemów ale to tez wynika pewnie z charakteru mojego psa - olewacko-stoickiego :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro lut 23, 2011 22:03 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Asia dawno fot nie było w wątasie Zuluskowo Nikitowym :evil:

do poprawki :twisted: :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]