OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 31, 2019 21:23 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

ASK@ pisze:Dla wielbicieli piękności wyjątkowych :wink:
Cekinek na swoim ulubionym miejscu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

słodziak :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon kwi 01, 2019 18:49 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Domek Szbunia przesłał nową ale ze "starą" kanapą fotę. Tylko pozy kotów inne.
Obrazek

Pan Konrad napisał, ,że z każdym dniem jest coraz lepiej. Lunka już tylko czasami na Szabunia syczy. Głównie jak na podłodze na siebie wpadną. Zakończył pytaniem " on zawsze tyle gadał /;) "
Jestem pełna podziwu dla tych młodych ludzi. Za spokój, determinację, mądrość i wielką chęć uczynienia szczęśliwym dwa koty jakie sobie wybrali. Nie poszli na łatwiznę. Nie poddali się i nie oczekiwali cudu. Choć na pewno łatwo nie było. Takie adopcje cieszą i dają nadzieję.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 01, 2019 19:40 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

To po lewej to jak moja cholera napadająca na inne?To mix rosyjskiego niebieskiego?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto kwi 02, 2019 7:16 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Kocia jest piekna. Ma też jak widac piękny charakterek. Żyła ze swą siostrą bez wiekszych problemów. Po jej smierci, jak widać, nie koniecznie chciałaby mieć towarzysza.

U nas rano zimno . Woda zamarzła. Paluchy u rąk mi też zmarzły. Kotó prawie nie widać. Martwię się. Mamuśki wczoraj i dziś rano nie było. Szybko dałąm jeść za płotem, pobiegłam do Szylki, przeturlałam się bondowsko by do kotłowni się dostać. Tam narozrabiałam zahaczając o jakąś deską gdy resztki gołąbiom wysypałam. Misterna konstrukcja zasłaniająca dziurę okienną, sypła się czyniąc niezły rumor. Koty wystraszyły się i znikły. Napełniłam tacki. Przedyrdałam się powrotnie. I nie wytrzymałam. Wróciłam sprawdzić czy Mamcia nie przyszła. Raczyła nie pokazać się jednak. Trudno. Zostawiłam jej saszetkę. Pani Teresa da. Wracając zobaczyłam stadko ptasiorów obrabiających opuszczone miseczki. Sroki łapały po kilka kawałków w dzioby i odlatywały na najbliższe latarnie. Gołębie drobiły i skubały to co odpadło. Nie dały się odpędzić cwaniakom. Gdy mnie zauważyły zwiększone zostało tempo spożycia. Gdakanie też sie zwiekszyło. Szybko zerkały w moim kierunku i rónie szybko łąpały to co jeszcze było. Czym byłam bliżej tym bardziej docierały do mnie ich dyskusje.
Ooo już idzie. Szybko, szybko...zaraz zabierze wszystko. Napasione futra mają pod dostatkiem . Tyłki im rosną. A nam to żałuje. Ooo, już blisko jest. Szybko, szybko...po gębie widać, że to sknera. Wystroiła się jak czarny ,nadmuchany gawron. Pasuje jej. Charakter też ma gawroński. Szybko, szybko...
Nikt im nie mówił, że z pełnymi dziobami się nie gdaka?! Gdy doszłam to niechętnie odstąpiły od żarcia. Prawie nie było co zbierać.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 02, 2019 7:26 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Nie lubię bardzo, jak ptaki wyjadają kotom. Nie stać mnie na karmienie całej populacji.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 02, 2019 10:43 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

„Ooo już idzie. Szybko, szybko...zaraz zabierze wszystko. Napasione futra mają pod dostatkiem . Tyłki im rosną. A nam to żałuje. Ooo, już blisko jest. Szybko, szybko...po gębie widać, że to sknera. Wystroiła się jak czarny ,nadmuchany gawron. Pasuje jej. Charakter też ma gawroński. Szybko, szybko...”

Genialne :ryk:

A Cekinek przecudowny :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Wto kwi 02, 2019 17:44 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Cekinuś jest cudny. Ale wnerwa potrafi podnieść. Pierwszy taki kot, co po 3 tygodniach jeszcze buczy za wolnością. No, może nie całkowitą. Ale wyszedłby sobie. I przyszedł by sobie. Skacze na klamkę. Jaja, jaja, jaja myślą za niego. Jego mocz zaczyna capić coraz mocniej. Dziwić się chęci wyrwania się? Nie! Słoneczko świeci. Dzionek coraz dłuższy. Laski futrzaste chodzą sobie i trzęsą zadami. A on we więźniu!
Jeśli dobrze pójdzie jutro będzie szczepienie (od męża zależy czy wybierze się :mrgreen: ) i od razu na zabieg się umawiamy. Janusz ,co prawda, wyboru nie ma. Bo on go przytargał. Jutro też uszy trzeba doczyścić.
Wczoraj Cekinuś odkrył zabawkę z myszką. Rąbał pól dnia i pół nocy. Powoli robi się cudny kot. Niech tylko hormony się uspokoją.

Sekutnica, zwana Kićką przez TŻ-ta, właśnie bawi się tunelikiem z kulką. Dalej pędzi koty, klnie jak szewc ze starego miasta, mruczy jak radziecki traktor, śpi ze mną wklejona w szyję jak rzep i ... bardzo mnie pilnuje. Odgania konkurencję jeśli takowa się pojawi. Leci jak budrys. wrzeszcząc grubym głosem, na ugiętych nogach, wyrabiając się na zakrętach buksując kończynami. Śmiesznie to wygląda. Jest ślicznie błyszcząca. Na czarno :wink: jakby ktoś nie wiedział. Zero wpadek kuwetkowych. W zabawach z nami lekko brutalnie-miłosna. Dziś znajoma jedna patrząc na me dłonie białe, porysowane dziarami małej , orzekła "ma pani nowego kota!" Ano...
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 02, 2019 19:03 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

no wreszcie Szabo trafił do siebie! super! kciuki za Cekinka i czarną łobuziarę!
Asia, a co u Ulisia?

she's a witch

Od: Wto paź 03, 2017 19:08

Post » Śro kwi 03, 2019 7:26 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

she's a witch pisze:no wreszcie Szabo trafił do siebie! super! kciuki za Cekinka i czarną łobuziarę!
Asia, a co u Ulisia?

Wiem, że bardzo Szabuniowi kibicowałaś. Wszyscy cieszymy się z domku dla niego. Bardzo.
Wczoraj był telefon o Pesela. Nie mogłam rozmawiać. Pani miała zadzwonić... nie zadzwoniła. Widać to nie ten dom.

Uliś....
Sama nie wiem jak napisać to co usłyszałam. Uliś był na kontrolnych badaniach w poniedziałek. Nadal czekamy na niektóre wyniki. Choć te co przyszły nie są takie złe. W porównaniu do środka kota. Bo miał też USG robione. Ta sama wetka, troszkę miesiąc po pierwszej wizycie. I jest źle. Nic a nic się mu nie poprawiło. Wręcz stan jest gorszy. Doszła też trzustka psująca się. Jelita obrastają tkanką zapalną, węzły chłonne, prostnica.... Niestety obie przychylają się do chłoniaka lub IBD. Albo jest jedno i drugie. Łykałam łzy. Tuliłam chuligana i całowałam małą główkę. Uliś bardzo przeżył pobyt w gabinecie. Jakaż była walka przy wsadzania do transportera. Od razu stan jego zdrowia się pogorszył. Do dziś mnie unika. Mniej je. Drzemie na czuja. Nie mruczy, nie śpi ze mną, nie przychodzi się malować, nie żre szczoteczek zębowych... Jestem przerażona jego stanem. A przecież trzeba było. Dlatego jednego dnia chciałam załatwić wszystko by go nie wozić cięgiem. By szybko, za jednym razem. Wetka, by był spokojniejszy zabrała go do osobnego pokoiku, postawiła na podgrzanej poduszce by ciszej i wygodniej było. Jakże jej byłam za to wdzięczna. Nie słyszał oczekujących ludzi, zwierząt...
Nie na to liczyłam. Bo fizycznie lepiej wygląda. Choć nadal nie je dużo sam. Dzięki Wam mam jeszcze co podawać. W tej chwili więcej je strzykawek. Raz woli Convę z Intenstinalem. Raz samą Convę. Robię, przecieram, karmię i tulę pysiorka. Bardzo Go kocham i tak się boję. A musi go chyba boleć bo inaczej siedzi, inaczej śpi...
Ostatnio edytowano Śro kwi 03, 2019 8:28 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Śro kwi 03, 2019 8:10 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Ojejuniu :(
Biedny Ulisiek.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro kwi 03, 2019 8:47 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Biedny Uliś :placz: :placz: :placz:
Moja Bagi ma IBD. Póki nie była na lekach i karmie to siadala tak ciągle podkulona (nie na chlebek tylko tak bardziej w kulę) jakby brzuszek ja bolał.
W czerwcu ide z nia na kontrloną krew i usg.

A kiedy reszta badań Ulisia Kiedy bedzie wiadomo co mu jest?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro kwi 03, 2019 10:08 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

:ok: :ok: :ok: :ok: za Ulisia :ok: :ok: :ok: :ok: z IBD da się w sumie żyć. Oby leki zadziałały i poczuł się lepiej i lepiej zaczął jeść :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 03, 2019 10:41 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Smutne wiadomości. Ale może jednak uda się z tym długo żyć a także jakoś zaleczyć?
Trzymajcie się :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro kwi 03, 2019 17:50 Re: OTW19-zawsze mogło by być lepiej...

Biedactwo
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]