Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 28, 2014 22:28 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Powodzenia Ewar .
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Śro paź 29, 2014 6:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Dzięki :1luvu:
Tusia dzisiaj po raz ostatni dostanie antybiotyk.Uff! Nareszcie, bo to strasznie długo już trwa.Oby tylko całkowicie wyzdrowiała.Brzuszek powolutku zarasta, kotka jest naprawdę śliczna.
Maniuś leży sobie na parapecie i obserwuje świat za oknem.Jest jeszcze wcześnie, niewiele się dzieje, ale jeżdżą samochody, ich światła rzucają cienie, Maniusia to interesuje.Wczoraj zniknęłam z domu na kilka godzin, trzeba było zrobić porządek na cmentarzu i wydawało mi się, że Maniuś się za mną stęsknił.Wyraźnie ucieszył się z mojego powrotu, przytulał się i lizał mnie po rękach.On musi sobie przypomnieć, że był takim miłym kotkiem.Czasem pamięta, a czasem zapomina.Kiedy jeszcze miałam siatkę na balkonie Maniuś wylegiwał się tam całymi godzinami, najchętniej by w ogóle nie schodził.Teraz koniec, siatki nie ma, balkon nieczynny :evil: Koty muszą poczekać do wiosny.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 30, 2014 8:11 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Benia i Bohun.To koty, które muszą się przytulić jeden do drugiego
Obrazek
A za oknem zima, szron, ziąb okrutny.Maniusiowi to by nie przeszkadzało, wciąż tęsknym wzrokiem patrzy na świat za szybą i chciałby wyjść.Wczoraj długo się z nim bawiłam, laserkiem, wędką i torem z piłeczką.On się nudzi, ale nic na to nie poradzę.Trochę się robi za gruby, bo z nudów je.Jest pięknie umaszczony, nie da się go pomylić z żadnym kotem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw paź 30, 2014 21:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Piękny jest .
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Pt paź 31, 2014 5:16 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Prawda? Poza tym mądry.Poświęcam mu teraz więcej czasu, bawię się z nim, jest coraz milszy, ale nigdy jeszcze nie mruczał :( Teraz jak zwykle rano leży sobie na parapecie i wygląda przez okno.Bardzo to lubi.

ewar

Post » Nie lis 02, 2014 5:54 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Zauważyłam, że Maniuś bardzo lubi moje towarzystwo.Chciałby, abym się z nim bawiła, jest tam, gdzie ja i zawsze interesuje go to co robię.To trochę uciążliwe, kiedy robię coś do jedzenia, gotuję, bo bardzo próbuje mi pomóc :mrgreen: Nie odpuścił i nadal domaga się wyjścia.Kotów nie znosi, powinien już być z nimi oswojony, ma z nimi kontakt chociażby przez kratkę w kuchennych drzwiach, albo kiedy jest w transporterku i siedzi w otwartym oknie.Moje koty go nie zaczepiają, udają, że go nie widzą, ale jego denerwuje sama ich obecność.Taki jest i już.Teraz jak co rano biega sobie troszkę po pokoju, ale najbardziej podoba mu się wyglądanie przez okno.Ptaki nie obudziły się się jeszcze, ale kiedy już jest jasno Maniuś wodzi za nimi wzrokiem, chyba by zapolował.
Tusia ma się dobrze, już nie dostaje leków, chyba sama nie wierzy, że już nie dostanie tego lepkiego świństwa do pyszczka.Bawi się z Kubusiem, ale nie laserkiem, tylko Kubuś wciąż zmusza p.Izę do włączenia światełka.Ona woli tor z piłeczką.Kubuś też jest opiekuńczy, wczoraj namiętnie wylizywał Tino :wink: P.Iza ma spokojne koty, one nie łobuzują, zajmują się sobą, wystarczy im odrobina zabawy i już.No, Kubuś domaga się czułości, lubi siedzieć na kolanach, Tusia nie.Lubi być głaskana, ale kiedy leży sobie na parapecie.Tak jest i z moją Benią.Po raz któryś z rzędu przekonuję się, że kocurki są bardziej ufne, kotki nie do końca,z resztą tak być powinno.One są w naturze odpowiedzialne za potomstwo, za ich bezpieczeństwo i gdzieś to w nich głęboko tkwi.
Maniuś na parapecie
Obrazek

ewar

Post » Pon lis 03, 2014 13:38 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

P.Iza wyszła na chwilę do sklepu, a ja podeszłam pod okno, bo zauważyłam dwa czarno-białe koty na parapecie.Stałam jak urzeczona.Tusia namiętnie wylizywała Kubusia :lol: Było to przeurocze.Koty okazują sobie uczucie, nie ma w tym nic udawanego, są szczere do bólu.Kubuś to brat cioteczny Tusi, o miesiąc od niej starszy.Wychowywały się razem, ale Tusia jest też taka wylewna w stosunku do Tino.Ona tak po prostu ma, musi kochać jakiegoś kota, jakimś się opiekować.Tak samo jest z Benią.

ewar

Post » Wto lis 04, 2014 13:20 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Ależ Renatka ( pirulasińska) sprawiła kotom przyjemność, bardzo dziękuję :1luvu: Zaniosłam jedną zabawkę p.Izie i Tusia wręcz oszalała na jej punkcie :lol: Zrobiła się jakaś spokojniejsza, chętniej daje się głaskać.U mnie to samo.Bohun wywala brzuch, tarza się, no szok po prostu.A przysmaczki :lol: Bardzo pyszne :lol:

ewar

Post » Wto lis 04, 2014 13:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

:201461 :201461 :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lis 04, 2014 13:33 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Aha, zabawki są nasączone walerianą.Zapach może dla ludzi niezbyt miły, ale dla kotów zniewalający :lol:

ewar

Post » Wto lis 04, 2014 13:40 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

ewar pisze:Aha, zabawki są nasączone walerianą.Zapach może dla ludzi niezbyt miły, ale dla kotów zniewalający :lol:

Muszę wypróbować na swoich futrach. :201479 Tylko skąd wziąć walerianę? Takie standardowe krople walerianowe a apteki mogą być?
Ostatnio edytowano Wto lis 04, 2014 19:36 przez Salem 11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Wto lis 04, 2014 13:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Myślę, że tak.Ale ostrożnie, bo to naprawdę mocny zapach.Kiedyś szukaliśmy zaginionego kota na działkach i wymyśliłam, że jak wysmaruję buty walerianą to wszystkie koty się zlecą.Anie jeden się nie pojawił, a ja cuchnęłam na odległość, bo nie tylko buty miałam tym wysmarowane.

ewar

Post » Wto lis 04, 2014 14:35 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Może coś się ruszy w końcu w adopcjach? Odnowiłam w niedzielę ogłoszenie na tablicy (tzn. olx), kot fundacyjny, srebrny tygrysek, miałam dwa zapytania mailowe i wiem, że były telefony w jego sprawie. Także - kciuki za Twoje Ewa tymczasy!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto lis 04, 2014 16:03 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Zabawki są nie tyle nasączone walerianą, co wypełnione zasuszoną, a na pewno ta duża podusia do kopania. Zasmrodziłam Ewie mieszkanie :oops: , ale koty w ekstazie :mrgreen:
Benia bardzo się mnie bała :( , szorując brzusiem po ziemi przekradła się do domku i tam schowała na resztę mojej wizyty... A to taka słodka piegusia :201461 , nie chciałam jej tak zestresować...
Maniuś dał się pogłaskać, a nawet objął moją rękę łapkami i polizał. Bohun kotłował dię z Tolusiem, Gucia zademonstrowała, jak ładnie umie mówić, a Mela okazała niezadowolenie z mojej wizyty warczeniem i kałużą w przedpokoju, ale dreamies chętnie się ode mnie poczęstowała.
Wyszłam od Ewy z olbrzymim worem posłanek i kocyków, moje koty będą zachwycone :D Zmieszczenie ich w walizce było sztuką, ale dopchnęłam kolanem i udało się ją zamknąć. Dziękuję za miłe przyjęcie! :1luvu:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Wto lis 04, 2014 16:58 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

To ja dziękuję :1luvu: Zapach był mocny na początku, teraz nic nie czuję, ale koty owszem.Bohun jest jakby się czegoś wysokoprocentowego napił :mrgreen:
Nie, Mela tak nie zareagowała na Ciebie, ona nie boi się ludzi, nie chowa się, w przeciwieństwie do Guci i Beni.Denerwuje ją zbyt duża liczba kotów i to, że nie może wyjść na balkon, że nie może wejść do kuchni.On taka już jest.A Benia zaraz wyszła, bawiła się.Chciałam bardzo, żebyś usłyszała Gucię.Ona jest czasem bardzo rozgadana.Moja siostra śmiała się kiedyś do rozpuku przy telefonie, bo Gucia miała akurat ochotę na rozmowę.Potrafi tak kilkanaście minut, bardzo głośno i są to przedziwne dźwięki.Ona też miewa jakieś sny i gada, rusza łapkami, nawet ją budzę, bo mam wrażenie, że śni jej się jakiś koszmar.

ewar

[poprzednia][następna]