OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 24, 2013 11:30 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

:D zaglądam niedzielnie trzymając kciuczki za postepy w kuchni :mrgreen: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lut 24, 2013 11:39 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Pozdrowienia dla ASK@ i jej stadka :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 24, 2013 13:04 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Żyjemy. Wypociłąm dziś długaśnego posta ale Żwirek mi przedreptał i poszło za kocim ogonem wszystko.
Potem dostałam od Halinki wieści,że jej tymczas o którego walczyła, odszedł.Miało być tylko dobrze.Miał mieć dom i własnych dużych.Miał być szczęśliwy.

Smutno strasznie.

Mazurku [*]

Przeszedł Kot po Tęczowym Moście
poniósł z sobą okruchy miłości
zostawił lęk i zmęczenie
zabrał zaś Domu wspomnienie
ciepłych rąk dotyk
pieszczot głaskanie
zapach posłanka
i ludzkie kochanie.

Przeszedł Kot po Moście Tęczowym
zostawił nas nie gotowych
na pożegnanie
porzucił choroby i ból
porzucił smutne istnienie
zabrał ze sobą
mego żalu
wspomnienie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 24, 2013 13:06 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Pamiętaj Haniu, że zawsze na gwoździe możesz sie przerzucić z tymczasowania :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 24, 2013 13:31 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Wydaje się być beznadziejnym pisanie po raz kolejny, że umarł pod opieką, nie samotnie, nie na śmietniku. Bo ile razy można pisać to samo?
Ale tak jest: umarł pod opieką, kochany. Tego nie da się przecenić.
[*]
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 24, 2013 14:34 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

[*]znowu smutno :(

ASK@ pisze:Pamiętaj Haniu, że zawsze na gwoździe możesz sie przerzucić z tymczasowania :mrgreen:

pamiętam, pamiętam :mrgreen: , Ty zresztą też :mrgreen:
i w związku z tym przerzucaniem się z tymczasowania, mamy dwa kolejne nowe futra :twisted:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lut 24, 2013 17:36 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Jest nowy kot na osiedlu.Szary z rudymi plamkami. Szłam wieczorem do koleżanki zrobić jej kotom zastrzyk. A To/to przemkło mi pod nogami i zasiadło pod autem.Mimo mego rozpłaszczenia, kiciania, podlizywania się nie podeszło to cudo. Ale i nie spierdzielało za specjalnie. Może czekała na jedzenie ale mnie się zachciało w ludzką kurtk ubrać (do ludzi szłam) i nie miałam saszetek. Jednak Danka miała rację.
Chodziłam dziś rano i chyba wypłoszyłam bure znó spod auta. Kółko zatoczone, powrót do auta i znów ucieka. Zostawiłam żarcie. Idąc do weta sprawdziłam. Nie ma miski ,nie ma jedzenia...Mam nadzieję ,że zanim ktoś sprzątnął to zjadło.

Posesjowa będzie chyba dom traciła.Na budynku jest wywieszka o zagrożeniu zawaleniem a na podwórku wielkie wywożenie. Zostawiam jej jedzenie a "dziurze" w ziemi. Wstawiłam tam ciemną miseczkę by nie była widoczna.Jedzenie znika a ślady na śniegu pokazują kocie odciski.Nie mam jej gdzie postawić żarcia tylko tak. :cry:

Piwniczniak sycząc pcha się pod rękę do głaskania. :cry: Je zanim wyłożę jedzenie. Nie wyłazi na zewnątrz tylko ostrożnie podchodzi do przodu.Kupiłam wór Sanabelli Kitten i koty zajadają się.Jemu też smakuje.

Marysia postanawia zmieniać się. Robi to tak dyskretnie,że czasem trudno załapać. Wczoraj trocchę trwało zanim zaskoczyłam,że mała siedzi u mnie na kolanach i mrucząc miziamy się 8O Zrobiła tak pierwszy raz po nigdy nie siedziałą na kolankach. To samo ze spaniem na nas.
Żwirusiek też zmienia się.Ale on jako koci nastolatek ma fazy przymilności i fochów.Jest piękny, piękniście piękny.

Piotrusiek i Marysia byli u weta z uszyskami.Zainwestowałam w Surolan dla niego. marysia zużyje resztki Oridermylu. Coś tam wet wygrzebał i profilaktycznie trzeba wytępić paskudztwo. Wlał im do uszysk jakieś bijące płyny i od razu reklama Domestosa mi stanęła przed oczami :mrgreen: Biedne gadziny :? Piotruś do tego miał mocno malinowy nosek i zaniepokoiło mnie jego dziąsło przy podłamanym kiełkiem.Lekarz miłościwie zmilczał moje "rozpoznanie".Jednak coś na rzeczy było. Dostał zastrzyk, a nawet dwa na opuchliznę.Przy drugim prawie pożarł doktorka. Teraz smarujemy dziąsełka bo jednak kazano i podajemy uodparniacz. Zamówiłam kropelki witaminowe bo wg doktorka powinniśmy go wspomóc i tym.

Remoncik się zakończył.Chata ogarnięta jako tako. Po wyniesieniu z salonu :wink: mebli kuchennych wydaje się on niebotycznie wielki a świat za oknem piękny :twisted: Jeszcze zdałoby się insze części chaty uprzątnąć z pyłu ale ...Muszę poszukać chęci :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 24, 2013 18:20 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Dziewczyny, kupował ktoś tą karmę? Nie kryję,że cena i wielkość ciekawa. Dzikom mi się kończy.Mieszam ją 50/50 z lepszą. Mam też wrażenie,że na michę "pod schodami" przychodzi pół osiedla. Szybko znika.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ross/31083
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 24, 2013 18:22 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Animonda to nie jest zła marka, choć nie kupowałam swoim.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lut 24, 2013 18:58 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

MalgWroclaw pisze:Animonda to nie jest zła marka, choć nie kupowałam swoim.

Moje jadły już i było ok.Ale ta jest deczko inna . No nic, zobaczymy.Coś kupić muszę.

Mam trochę pytań o koty ale czekamy na ten właściwy telefon. Piotruś ma branie ale jakoś się jeszcze nie załapał. Powolutku...Tylko kota żal.Znaczy sie jego samotności :twisted:
Miałam nawet pytanie wielkiego miłośnika zwierzaków. Głównie skupiono się na tym,czy kot dostanie wyprawkę (kuweta, karma, żwirek, drapak, lokaj, konto bankowe z 6 zerami :wink: ...)
W tym wypadku o zera na koncie jestem spokojna. Każda strona wykazyje opcję zerową. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 24, 2013 19:07 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Tiaaa... Przecież każdy gupi wie, że te kociary, to takie popaprane milionerki som i jak już ktoś robi grzeczność i od kłopotu wybawia, to coś mu się chyba za to należy, nie?
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lut 24, 2013 19:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Tu sobie zobacz jeszcze http://www.swiatkarm.pl/
Promocja fajna, ale nie znam tej karmy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lut 24, 2013 20:15 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

hanelka pisze:Tiaaa... Przecież każdy gupi wie, że te kociary, to takie popaprane milionerki som i jak już ktoś robi grzeczność i od kłopotu wybawia, to coś mu się chyba za to należy, nie?

Dostałam maila pełnego pretensjo o brak życzliwości . Pierwszy raz odpowiedziałam ,jadąc ostrzej po bandzie.Remont mnie widać wykończył a TZ podpuścił. Moim brakiem życzliwości jest nie oddanie kota w ciemno ,bez wyprawki!
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 24, 2013 20:17 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Naprawdę żądano wyprawki? I zabezpieczenia finansowego dla kota, oferując tylko dom?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lut 24, 2013 20:17 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

ASK@ pisze:
hanelka pisze:Tiaaa... Przecież każdy gupi wie, że te kociary, to takie popaprane milionerki som i jak już ktoś robi grzeczność i od kłopotu wybawia, to coś mu się chyba za to należy, nie?

Dostałam maila pełnego pretensjo o brak życzliwości . Pierwszy raz odpowiedziałam ,jadąc ostrzej po bandzie.Remont mnie widać wykończył a TZ podpuścił. Moim brakiem życzliwości jest nie oddanie kota w ciemno ,bez wyprawki!

Świnia jesteś! :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]