Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 16:53 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

albo jakiś wentylator 8O
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pon lip 12, 2010 19:09 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Ręczniki,czy choćby prześcieradło mokre mogę mu zarzucić na bok klatki,z tym że u nas nie ma suchego powietrza.
Co do wentylatora,to troche się obawiam,ja załatwiłam sobie osobiscie zapalenie płuc przez mały wiatraczek.
Nie wiem czy to dobry pomysł,ale moze wkładałabym mu kocyk do lodówki?Tylko czy jak on rozgrzany,położy sie na zimny koc to czy sie jeszcze bardziej nie przeziębi.Z tymi nagłymi zmianami temperatury,to chyba gorzej jak z upałem.
Wziełam dzis dla Saszy 14szt scannomune.Mam jeszcze Beta Glukan,ale spokoju mi nie daje mysl,czy aby na pewno,na stan zdrowia Saszy,nie ma wpływu zmiana wzmacniacza.Jeśli nie zauważę wyraźnej zmiany,wróce do Beta Glukanu.
Legnica

Post » Pon lip 12, 2010 19:39 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Ja mam w mieszkaniu tylko stronę południową więc leje się żar. Koty nie są wychodzące więc leżą jak długie. Juz to nie raz pisałam na Miau. Polewam sobie ręce chłodną wodą i wycieram w kocie łebki. Wyraźnie przynosi im to ulgę bo tego lata kolejka pod zlewem. Nie wiedziałam o co chodzi, wodę wymieniam średnio 3 razy dziennie a one nadal stoją. Dopiero jak przetarłam łebek pierwszemu to kolejka ruszyła :ryk: To nie może być mokre tylko takie wilgotne delikatnie.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon lip 12, 2010 19:47 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Spróbuję go jutro zamoczyć,mogę mu nawet kuwetę z wodą wstawić :lol:
Legnica

Post » Pon lip 12, 2010 19:56 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Pomyślałam sobie, że dobrym rozwiązaniem na schodzenie mogłyby być kompresy/okłady żelowe - zmraża się go i długo utrzymuje temperaturę. W aptekach zwykle są do kupienia. Przykładowe są na tej stronie - http://www.ogrzewacze.net/
Te kompresy można stosować zarówno w terapii zimnem, jak i ciepłem.
Oczywiście nie można ich stosować bezpośrednio na skórę - tylko przez szmatkę, czasami w kompecie jest "ubranko" dla takiego kompresu.
Możnaby go położyć pod pierwszą warstwę kocyka. Przy dodatkowym chłodzeniu (kompres, wiatrak) niestety zawsze jest ryzyko przeziębienia :?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lip 12, 2010 20:28 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Nie chciałabym ryzykować ze się przeziebi,to byłoby bardzo ryzykowne.
Będe go delikatnie zwilzać i prześcieradło mokre powieszę,zobaczymy jutro,moze akurat pomoze.
Legnica

Post » Pon lip 12, 2010 20:37 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Nie mocz Saszy pod prysznicem :lol: Dostanie szoku termicznego. Główka musi być wilgotna ale nie moze się z niej lać. Ja przecieram całą mordkę też i oczka. Oczka akurat myję persom codziennie więc są przyzwyczajone
Obrazek

zorba

Post » Pon lip 12, 2010 20:45 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

:lol: ma się rozumieć ze nie spryskam go rozpylaczem :strach:
Jest już nieco chłodniej,Sasza nie krwawi z noska.
Legnica

Post » Pon lip 12, 2010 21:03 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Legnica pisze:Sasza krwawi z noska.
Te upały go wykończą :crying:

Saszka, wytrzymaj. Jutro jeszcze ma być cieplej:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Wto lip 13, 2010 12:01 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Jak tam nasz "senior" :P ??? mam nadzieję ze dzisiaj nic złego sie nie dzieje.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto lip 13, 2010 13:23 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Edit100

piszę do Ciebie PW ale nie wiem czy nie docierają bo nie odpowiadasz

PILNIE POTRZEBUJĘ KLATKĘ!!!

proszę skontaktuj się ze mną i mi ją podrzuć

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto lip 13, 2010 16:50 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Sasza dzisiaj ma się znacznie lepiej.Nosek nie krwawi,ale za to wciaż spi,dość mocnym snem.Wygląda na bardzo zmęczonego.
Niech odpoczywa dzisiaj,upały znów mają wrócic.
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 17:35 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Ja nie mam kotów w domu. Po powrocie z pracy musiałam się nie źle nagłowić żeby ich poszukać. Kotka Mela, która wychodzi jako jedyna na zabezpieczony taras leży na oknie i wdycha powietrze. A tak to jej upilnować nie mogłam. Jest bardzo parno a burzy nie widać. Przyjdzie pewnie w nocy.
Dobrze, że Saszka śpi :D Słoneczko Kochane :D
Obrazek

zorba

Post » Wto lip 13, 2010 20:41 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Sasza odpoczywa

Obrazek

Obrazek

tutaj widać wygolony brzuszek do badania USG,sierść nadal nie odrosła

Obrazek

Obrazek
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 20:42 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Cammi pisze:Edit100

piszę do Ciebie PW ale nie wiem czy nie docierają bo nie odpowiadasz

PILNIE POTRZEBUJĘ KLATKĘ!!!

proszę skontaktuj się ze mną i mi ją podrzuć

No właśnie nie mogę otworzyć pw! Zaraz mi wywala stronę.
Jutro podrzucę, ok? Napisz adres smskiem na 796647066

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

[poprzednia][następna]