Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 15:56 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Do wczoraj mogły zgłaszać się lecznice. W poniedziałek z tych lecznic które się zgłosiły zostaną wybrane dwie i zostaną podpisane z nimi odpowiednie umowy. Mam nadzieję, że w tym roku będzie chociaż jedna "normalna" lecznica, bo ta która była w zeszłym roku to porażka.

Ja moim podopiecznym zamawiam karmę Arion:
- 15kg http://allegro.pl/arion-cat-adult-15kg- ... 58680.html
- 2x15kg http://allegro.pl/arion-cat-adult-2-x-1 ... 29498.html
Koty jedzą ją chętnie. Raz miałam nawet tą droższą dla wrażliwców, bo sprzedawca się pomylił.
Tamtą też jadły chętnie. Granulki tłuściutkie i ładnie pachną, rozmiar mają w sam raz.
Według mnie karma lepsza od Puriny Cat Chow.

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Sob lut 19, 2011 20:51 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z261561315

Witam. chętnie przygarne małego kotka, płeć nie jest istotna. nie chcę rasowego ponieważ mnie na niego nie stać wystarczy zwyczajny kotek. W domu mam świnke morską przyzwyczajoną do otoczenia zwierząt i bardzo towarzyską. Nie sądziłam że znalezienie kotka to tak wielki problem w Poznaniu dlatego jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczna.
Prosze o kontakt pod nr tel: 793 330 302 lub mailowo: mailto:katarzynawz@o2.pl
Jutro mam wolny dzień dlatego miałabym możliwość podjechać po zwierzątko.
Pozdrawiam

trzymam :ok: :ok: :ok: choć wytłuszczone (przeze mnie) mnie nieco zirytowało...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lut 19, 2011 21:00 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

XAgaX pisze:http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Dam-dom-malemu-kotkowi-W0QQAdIdZ261561315

Witam. chętnie przygarne małego kotka, płeć nie jest istotna. nie chcę rasowego ponieważ mnie na niego nie stać wystarczy zwyczajny kotek. W domu mam świnke morską przyzwyczajoną do otoczenia zwierząt i bardzo towarzyską. Nie sądziłam że znalezienie kotka to tak wielki problem w Poznaniu dlatego jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczna.
Pozdrawiam

nawet nie dzwonię do tej pani, bo pewnie została odesłana już przez kogoś
ponadto:
- małych kotków nie mamy, to nie "sezon"
- nie wydajemy ludziom, którzy "jutro mają wolne i mogą po kotka przyjechać", u nas trzeba się bardziej postarać
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Sob lut 19, 2011 21:08 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
XAgaX pisze:http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Dam-dom-malemu-kotkowi-W0QQAdIdZ261561315

Pozdrawiam

nawet nie dzwonię do tej pani, bo pewnie została odesłana już przez kogoś
ponadto:
- małych kotków nie mamy, to nie "sezon"
- nie wydajemy ludziom, którzy "jutro mają wolne i mogą po kotka przyjechać", u nas trzeba się bardziej postarać

podoba mi się to podejście :) :ok: mimo wszystko zaprosiłam ją na forum, może się czegoś nauczy :mrgreen:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob lut 19, 2011 21:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

dziś już miałam telefon od pana, który chciał kotka na prezent dla dzieci, a po informacji o wizycie przedadopcyjnej w celu poznania kotka stwierdził, że nie będzie jeździł "w kółko" :roll:
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob lut 19, 2011 21:19 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

cóż, są ludzie i taborety jak się w moim liceum mawiało... opisywany Pan był z gatunku tych ostatnich - ale mimo wszystko smutno :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lut 19, 2011 21:37 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Do mnie w zeszłym roku zadzwoniła 13-latka. Chciała kota na prezent urodzinowy dla koleżanki 8O
Kotek oczywiście z dostawą do domu :roll:

Molli

Post » Sob lut 19, 2011 21:43 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:Do mnie w zeszłym roku zadzwoniła 13-latka. Chciała kota na prezent urodzinowy dla koleżanki 8O

dlatego w naszej ankiecie adopcyjnej dodałam pytanie o wiek
zdarzyło się, że w rozmowie telefonicznej ktoś się nie zorientował ;)
Obrazek

fuerstathos

Post » Sob lut 19, 2011 21:57 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Proszę o przesłanie na PW adresu dla doręczeń.
W poniedziałek zamówię coś w zwierzakowie lub na krakvecie ( tam też jest darmowa dostawa przy większym zamówieniu )

Myślałam o tym:
http://www.krakvet.pl/purina-chow-adult ... -4019.html

ale mogę zamówić zamiast suchej np 30 puszek mokrego Felixa.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lut 19, 2011 22:46 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

a jeszcze taniej jest w świecie karm http://www.swiatkarm.pl/ . Do tych cen które tam są dają jeszcze 7 % zniżki. Zmieniłam Krakvet na ich sklep. Bo z Krakvetu czasami na jedzenie musiałam czekać 3 tygodnie :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lut 19, 2011 23:00 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
Molli pisze:Do mnie w zeszłym roku zadzwoniła 13-latka. Chciała kota na prezent urodzinowy dla koleżanki 8O

dlatego w naszej ankiecie adopcyjnej dodałam pytanie o wiek
zdarzyło się, że w rozmowie telefonicznej ktoś się nie zorientował ;)

A co jeszcze macie w ankiecie przedadopcyjnej?
Mogłabym prosić o przesłanie ankiety na maila?

itaka pisze:a jeszcze taniej jest w świecie karm http://www.swiatkarm.pl/ . Do tych cen które tam są dają jeszcze 7 % zniżki. Zmieniłam Krakvet na ich sklep. Bo z Krakvetu czasami na jedzenie musiałam czekać 3 tygodnie :evil:

Zamawiałam tam w styczniu żwirek. Zamówienie złożyłam wieczorem w niedzielę i przelałam pieniądze, a we wtorek przed 10 kurier już był!!! W innych sklepach za przesyłką dłużej czekałam.
7% zniżki jest przy przelewie, natomiast w przypadku płatności przy odbiorze rabat wynosi 5%. Przesyłka gratis za zamówienia powyżej 50zł.
Kupowałam u nich tylko raz, ale na pewno nie ostatni.

Molli

Post » Pon lut 21, 2011 22:23 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Dziś pojechał do nowego domku Indorek :lol:

Obrazek

Jutro Mac-Budyń ma swój wielki dzień :)
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon lut 21, 2011 22:31 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:A co jeszcze macie w ankiecie przedadopcyjnej?

proszę maila na pw
Obrazek

fuerstathos

Post » Pon lut 21, 2011 22:39 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:Dziś pojechał do nowego domku Indorek :lol:

Jutro Mac-Budyń ma swój wielki dzień :)

:)

fuerstathos pisze:
Molli pisze:A co jeszcze macie w ankiecie przedadopcyjnej?

proszę maila na pw

Już wysyłam pw ;)

Molli

Post » Pon lut 21, 2011 22:48 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

dostalam info o wyrzuconym domowym kocie.
Na Świetosławskiego.
Kota wyrzucili 4 miesiace temu, wlascicielka zmarla, rodzinka mieszkanko sprzedala, pieniazki podzielili a kot won na bruk. Byly dwa, podobno jednego wzieli drugiego zostawili pod kamienica.
Kot sliczny krowek z maska zorro, osoby dokarmiajace mowia ze niekastrowany.
Na te mrozy dostal budke, na szczescie pozwalaja by byla, jest okryta przed sniegiem by nie zasypal.

Dzis z kolezanka bylysmy po niego, jest nieufny do obcych i ucieka mimo iz pani karmiacej daje sie glaskac i pcha jej sie do domku. Nam dzis zwial.
Problem jest taki ze bylysmy po niego ale tak naprawde nie mamy gdzie go ulokowac.
Kolezanka ma kwarantanne z b. chora koteczka, absolutnie nie moze tam byc dodatkowego nowego wirusa- ewentualnego bo kot nie wyglada na chorego choc napewno ma problem z zabkami bo je tylko rozdrobnione.

Czy fundacja ma moze miejsce na kastracje i kwarantanne?
My potem przejelybysmy opieke nad ta kocia bieda.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]