Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sty 24, 2013 17:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bedetka pisze:9. Bazyli - biało rudy niekastrowany kocur odbity w drugiej akcji na melinę, po kastracji - pojechał do DT do magaaaa. Nowe zdjęcia na stronie 33. Kot w DT z wycofanego zrobił się absolutnie towarzyski, do tego rozgadany, lubi być brany na kolanka i drapany za uszkami i po dupce. Opanował kuwetę. DS czeka na wizytę przedadopcyjną.

Ja chciałam tylko dodać, że Bazyli nie ma już jajek!
No i że łazi za mną jak pies i w ogóle jest namolny...
Cudo nie kot!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sty 24, 2013 17:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A ja mam pytanie, jak długo Bazyli zalatywał kocurem po kastracji? Pytam bo jutro utrata jajek czeka Jamesa Bonda, który przyjeżdża do mnie w niedzielę i chcę się psychicznie przygotować na skunksi zapach.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw sty 24, 2013 18:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:
Bedetka pisze:9. Bazyli - biało rudy niekastrowany kocur odbity w drugiej akcji na melinę, po kastracji - pojechał do DT do magaaaa. Nowe zdjęcia na stronie 33. Kot w DT z wycofanego zrobił się absolutnie towarzyski, do tego rozgadany, lubi być brany na kolanka i drapany za uszkami i po dupce. Opanował kuwetę. DS czeka na wizytę przedadopcyjną.

Cudo nie kot!

no przeca napisałam ale w zdaniu dalej ;) O tym psie też napisać?
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Czw sty 24, 2013 18:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

cairo pisze:A ja mam pytanie, jak długo Bazyli zalatywał kocurem po kastracji? Pytam bo jutro utrata jajek czeka Jamesa Bonda, który przyjeżdża do mnie w niedzielę i chcę się psychicznie przygotować na skunksi zapach.

jeśli nie capił przed kastracja to po kastracji też nie będzie - o dziwo są takie kocury
a jeśli capił to nie wiem na 100% ze dwa tygodnie?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sty 24, 2013 18:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

dalia pisze:
cairo pisze:A ja mam pytanie, jak długo Bazyli zalatywał kocurem po kastracji? Pytam bo jutro utrata jajek czeka Jamesa Bonda, który przyjeżdża do mnie w niedzielę i chcę się psychicznie przygotować na skunksi zapach.

jeśli nie capił przed kastracja to po kastracji też nie będzie - o dziwo są takie kocury
a jeśli capił to nie wiem na 100% ze dwa tygodnie?

Moje miesiąc-do dwóch capiły.Miesiąc na pewno.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw sty 24, 2013 18:48 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

to ja szczęściara jestem
u mnie żaden niekastrowany kocur nie capił
ani przed ani po kastracji
a parę / paręnaście przez łapy przepuściłam
Obrazek

dalia

Post » Czw sty 24, 2013 20:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Mój osobisty kocur też nie capił, a utracił jajka w wieku 1,5 roku, więc już by wypadało zacapić w tym wieku. ;) No ale tak się pytam, bo znam ten charakterystyczny zapach z klatek schodowych, więc z czegoś musi on wynikać i to jednak nie mit o kocurzym zapachu.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw sty 24, 2013 20:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

cairo pisze:Mój osobisty kocur też nie capił, a utracił jajka w wieku 1,5 roku, więc już by wypadało zacapić w tym wieku. ;) No ale tak się pytam, bo znam ten charakterystyczny zapach z klatek schodowych, więc z czegoś musi on wynikać i to jednak nie mit o kocurzym zapachu.

też znam :D
szczęśliwie nie z klatek schodowych a z lecznicy
Obrazek

dalia

Post » Czw sty 24, 2013 21:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

6 tygodni....i co Wy wiecie o zabjaniu.... :lol:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 24, 2013 21:56 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Co do taniego jedzenia - porównywałyście na zooplusie? Tam często mają promocje, poza tym są dodatkowe rabaty za zakupy pow. 400 zł (tylko trzeba wpisać kod, bo ten akurat rabat nie idzie automatycznie), rabaty za przelew i można jeszcze dokupić dodatkowy rabat na rok.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sty 24, 2013 23:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

nie panikuj.
Najbardziej capiło jak szczał na kanapę, ale dałam radę.
Prosto, tanio i bezboleśnie.
Jak obczaił kuwetę to śmierdzi tylko kuweta, ale stam się na bierząco sprzątać i nie ma problemu.
Bedetka pisze:
magaaaa pisze:

Cudo nie kot!

no przeca napisałam ale w zdaniu dalej ;) O tym psie też napisać?

O kurczę, przepraszam!
Widać nie przeczytałam dokładnie...
Bardzo przepraszam.
dalia pisze:to ja szczęściara jestem

Tzn ja nie wiem, czy siki Bazyla capią jakoś szczególne.
Ale capią.
Jak dotad raczej miałam kotki, a jak kocurki to kastrowane w wieku 5m-cy, więc z takimi aromatami nie jestem jakoś za pan brat.
Jak wspomniałam powyżej - w kuwecie tak strasznie nie jedzie, zwłaszcza, że wywalam od razu.

magaaaa

Post » Pt sty 25, 2013 0:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Prawdziwa szczęściara :wink:
Mój kocur do dziś potrafi strzyknąć aromatycznie, choć kastrowany 2 lata temu. Widać brak jajek mu nie przeszkadza, może nie zauważył różnicy :lol:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Pt sty 25, 2013 6:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

LaMonture pisze:

Mój kocur do dziś potrafi strzyknąć aromatycznie, choć kastrowany 2 lata temu. Widać brak jajek mu nie przeszkadza, może nie zauważył różnicy :lol:

a wnętrem nie jest?
bo to dziwne że kocur bez jajek aromatem wali
Obrazek

dalia

Post » Pt sty 25, 2013 8:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Michasia jedzie!

magaaaa

Post » Pt sty 25, 2013 9:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

dalia pisze:
LaMonture pisze:

a wnętrem nie jest?
bo to dziwne że kocur bez jajek aromatem wali

Nie jest, oba jajka mu wycięto (zakładam, że nie da się "częściowo" wyciąć? :? )
W momencie kastracji miał ok. 7-8 lat (na tyle go oceniono), a czytałam/słyszałam/kojarzę, że u dojrzałych kocurów po zabiegu czasem organizm produkuje zastępczo niewielkie ilości hormonów, tak jakby nadnercza/przysadka mózgowa (?) przejęły funkcje jąder. Ma to swoje uzasadnienie biologiczne, kobiety przecież też mają testosteron, choć głównych narządów do produkcji brak, więc jakiś zmiennik musi być.

Próbowałam przypomnieć sobie, jak mocno capiło bezpośrednio po kastracji (bo wtedy do mnie przyszedł), no i jednak bez porównania z tym co teraz. A pamiętam, że byłam wówczas mocno zakatarzona 8) Także, jest dobrze :P

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

[poprzednia][następna]