OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2013 13:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Na wątku u OKI taki apel jest. Proszę roześlijcie, wmeldujcie się na fb...
Kota żal strasznie.
OKI pisze:Obrazek
Ja wiem, że fota do d*py :? Ale lepszej nie będzie
Ta kotka bardzo pilnie potrzebuje domu :(
Ma około tygodnia czasu. Przebywa na Saskiej Kępie w Warszawie.
Potem nie wiadomo, co z nią będzie

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater Proszę o udostępnianie na fejsie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lut 20, 2013 13:46 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Jest też na wątku seniorków

Asiu, przecież wiadomo, że koty gupie som, a nie mondre. Sam Ci taki gupi w łapki wlezie, żebyś go więziła wbrew jego woli, możliwości wybiegania nie dając :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lut 20, 2013 13:50 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Jestem tutaj codziennie ale ukradkiem i z doskoku tak jak większość gości u nas!
Zdjęcie koteczki udostępniłam :ok: Zacytuj proszę tą prośbę też u nas - może ktoś jeszcze dołączy - tylko moich postów gdy piszę tam często sama do siebie typowy monolog wcale nie widać :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lut 20, 2013 13:51 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

hanelka pisze:Jest też na wątku seniorków

Asiu, przecież wiadomo, że koty gupie som, a nie mondre. Sam Ci taki gupi w łapki wlezie, żebyś go więziła wbrew jego woli, możliwości wybiegania nie dając :mrgreen:

Jaka przyniosłam Piotrusia do weta to zaczął od tyrady nad jego głową...no widzisz, po co się pchałeś?Trzeba było jeść i zwiewać a nie pod ręce się pchać... Biegałbyś po trawce, wąchał kwiatki (od spodu-mój dopis) ...a tak musisz mnie odwiedzać,zamkną ciebie w pokoju i mówią, że szcześliwy masz być... :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 8:53 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

U nas zaczęłą się kolejna godzina K. To nie jest znane słowo, powszechnie wypowiadane ...jak kobieta, konwalia i takie tam dyrdymały. To jest kuchnia cz.2 :mrgreen: Szafki wróciły na pokoje. Na szafki wróciły koty polegujące na wyżynach. Zaraz dofasuje się drapaczki i kuwetki coby koty miały rozryfkę. Zaraz się przekona TZ co na straży dobytku żywego i martwego (mam namyśli martwe przedmioty nie koty :mrgreen: ) sie ostał jak działa wiertarka na stado kotów. Strach się bać . :evil: Raz dwie dziurki małe miały być wywiercone do drapaczka a strach koci mało nam nie rozniósł pokojów. Tylko cudem przez ściany koty nie przeszły. Pusta kuchnia wydaje dziwne odgłosy i echo niesie jak w tunelu. Jakiś kot chrupki w niej gryzł to my i reszta zamarliśmy takie odgłosy wydawane były. A to przecie maleństwo.Znaczy się kuchnia.

Dziś późno, bo późno ale załapałam co bedę robić z smsami nocnymi i telefonami o mało ludzkich porach, a których nie odbieram.To,że nie gadam słowem pisanym w komórce jest zaznaczone w każdym ogłoszeniu. Jak wiadomo czytacze mają to gdzieś. Doczytali o kocie, chycili za telefony i radośnie dzwonią lub piszą. Otrzymuję takie kwiatki kole pónocy z pytaniem o kota ( w tym przypadkuwczoraj o Piotrusia).A potem za ileś tam minut dostaję kolejnego (też wczoraj, jakis bystrzak był) ,bo pisarz dopatrzył się, że ja z tych niepiśmiennych komórkowo. Przeprosiny, bo nie doczytał o smsach i prośba o potwierdzenie mojej gotowości do adopcji. Teraz na takie smsy/nie odebrane telefony będę odpowiadać jak tylko wstanę tj o 4. Pora dobra jak każda inna.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 9:10 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Jestem za godziną czwartą na odpowiedzi, jak najbardziej. Też tak będę robić, bo też jestem na nogach. Jedyny problem: bardzo się wtedy spieszę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 21, 2013 9:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

ASK@ pisze: Teraz na takie smsy/nie odebrane telefony będę odpowiadać jak tylko wstanę tj o 4. Pora dobra jak każda inna.

Pewnie, że dobra. :wink:
Najgorsze sa kontakty nocnych marków z rannymi ptaszkami. Mijają się po prostu.
Ja mam mocny sen, bo zawsze spię za krótko, więc nie reaguję na telefony w "nieludzkich" godzinach.
Mam też w domu naprzeciwko pewną kociarę, która miała zwyczaj dzwonić do mnie, jak tylko zobaczyła, że zapalam światło z rana (ok. 5). Mimo, że już nie spię nie mam czasu na pogawędki. Przed pracą trzeba obrobić kociarnię i siebie do człowieka upodobnić. Poza tym, ja jako typowy nocny marek, zmuszony prozą życia do rannego wstawania, o tej porze nie wiem nawet jak sie nazywam.
Przestałam odbierać.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lut 21, 2013 9:25 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Ja odbieram telefony nocne .Ze strachu i obawy. Mąż pracuje na nocki, czasem jeździ w dalekie trasy. Nie zawsze jest córka w domu. Mam mamę w drugim końcu Polski i ojca chorego też mieszkającego daleko od nas. Zawsze się boję ,że coś się im stało i ktoś dzwoni z informacją. Ale dzwonienie "po kota" o porach nocno- różnistych ,dla własnego widzimisie to już poniżej kultury. A że nie mam problemu ze wstawaniem więc tak sobie dziś pomyślałam (późno, bo późno) ,że powinnam odpowiadać w porach dla mnie dogodnych.
Tylko ciekawe czy mi odwagi starczy :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 9:30 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Asia, tak sobie pogadamy, co my tym (...) zrobimy i nic z tego nie wychodzi. Jak taki własnie (...) zadzwonił w sprawie adopcji o godzinie 3:20 to sobie - juz rozbudzona - obiecywałam, że oddzwonię do niego o 6 rano. I nie dość, że czasu nie miałam rano, to jeszcze mnie litość dla (...) ogarnęła. Głupsza od kotów jednak jestem. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 21, 2013 9:41 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

U mnie o takiej "ludzkiej" porze w weekend facio zadzonił o kota i...zaraz chciał przyjechać skonsumować adopcję :mrgreen: . Dlaczego tak szybko przyjedzie? Bo o 3-4 rano korków nie ma.

To prawda co Aga piszesz. Teoretycznie mogłabym zadzwonić tak rano ale albo idę do dzików albo w domu koty lub siebie obrabiam.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 9:45 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Moze ktoś mi te dzidzie wkleić?
dostałam na maila a fb nie mam.

Jakbys slyszala, ze ktos chce malucha – mamy dwa: Dzidzie trikolorke http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 221&type=1 i czarnego z bialym (z przedluzonym troszke futrem) – baaardzo miziasty i nakolankowy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 12:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

ASK@ pisze:Moze ktoś mi te dzidzie wkleić?
dostałam na maila a fb nie mam.

Jakbys slyszala, ze ktos chce malucha – mamy dwa: Dzidzie trikolorke http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 221&type=1 i czarnego z bialym (z przedluzonym troszke futrem) – baaardzo miziasty i nakolankowy.

Asiu to są fotki z linka mailowego. Ostania jest w postaci linka, bo jest za duża na forum - ma wymiary 734px × 533px.

Obrazek

Obrazek

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1392_n.jpg
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw lut 21, 2013 12:59 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Dzięki wielkie :kotek:
Jeszcze podobno jest braciszek.

Chyba jest kocia starsiejsza niż mi pisano.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 21, 2013 20:00 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Zapraszam na bazarek :)
Różne mamy gadżety - filmy, świeczniki, perfumy, ksiązki, trochę ciuszków między innymi na DT Asi :)

viewtopic.php?f=20&t=151040

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lut 22, 2013 10:32 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

_ogonek_ pisze:Zapraszam na bazarek :)
Różne mamy gadżety - filmy, świeczniki, perfumy, ksiązki, trochę ciuszków między innymi na DT Asi :)

viewtopic.php?f=20&t=151040

:1luvu:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]