Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob sty 19, 2013 21:53 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Ona stale w tym jednym fotelu siedzi i miejscówki pilnuje :)
Od kiedy więcej kotów w domu jest Citka mniej się rusza ale i mniej je. Stale pilnuje swoich miejscówek, co by jej Orek nie zajął :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie sty 20, 2013 7:35 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Citunia ładna jest i nie widać jej dużej tuszki. Fioneczka jeszcze się umęczy z tym kołnierzem, bidula. Oruś jest podobny do Lunki. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie sty 20, 2013 14:46 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Zdrowiej szybko, Fioneczko :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 20, 2013 19:41 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

A teraz Citka w drugiej swojej miejscówce - szafie :)

Obrazek
Obrazek

Sarcia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I Fionusia z dzisiaj po południu :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

olafen

Post » Nie sty 20, 2013 19:42 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

A tu Fionusia Was wszystkich serdecznie pozdrawia i za kciuki dziękuje :)

Obrazek

olafen

Post » Nie sty 20, 2013 19:45 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Śliczne koteczki i grubaska też jest ładna. Szkoda mi tylko tej biduli bez oczka, jeszcze musi ją boleć.
Lunka chyba dostała rujkę a ja myślałam, że sama nauczyła się tak śpiewać. Słyszałam nieraz na dworze jak kotki są w rujce ale te odgłosy Lunki wydawały mi się inne. Nie mam jednak żadnego doświadczenia z kotkami. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie sty 20, 2013 20:03 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Oj tam, oj tam :)
Gdyby była na dworze, byłoby źle, ale i tak zawsze taka ciąża trwa dwa miesiące, a można zrobić sterylkę aborcyjną.
Natomiast Luneczka jest u Ciebie, gdzie jej nic nie grozi - wiec nie jest źle. Gorzej, że Ty się nie wyśpisz, bo te miauki będą się nasilać, aż do punktu kulminacyjnego a potem coraz mniej i mniej i gdy się skończą, trzeba ją szybko sterylizować, bo od teraz będzie rujka za rujką :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Nie sty 20, 2013 20:08 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

olafen pisze:Oj tam, oj tam :)
Gdyby była na dworze, byłoby źle, ale i tak zawsze taka ciąża trwa dwa miesiące, a można zrobić sterylkę aborcyjną.
Natomiast Luneczka jest u Ciebie, gdzie jej nic nie grozi - wiec nie jest źle. Gorzej, że Ty się nie wyśpisz, bo te miauki będą się nasilać, aż do punktu kulminacyjnego a potem coraz mniej i mniej i gdy się skończą, trzeba ją szybko sterylizować, bo od teraz będzie rujka za rujką :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Wcześniej Pusia miała rujkę za rujką ale takich odgłosów nie wydawała. Kiedy zaraz sterylizować, ile trwa rujka?
Obrazek

jasia0245

Post » Nie sty 20, 2013 20:12 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Z tydzień - półtora. Te dźwięki są zależne tez od kota. Każdy kot ma inny głos. Citka miała łagodną pierwszą rujkę. Tylko ja wiedziałam, że ja ma. Punieczka, gdy dostała pierwszą rujkę, była u mojego brata akurat we Wrocławiu, to musiał ją w kontenerku na spacer wziąć, bo cały blok ją słyszał :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Nie sty 20, 2013 20:28 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Lunka usnęła, jest teraz cicho. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie sty 20, 2013 20:37 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

No to szybko Jasiu do łóżka, pospać, bo będzie gorzej :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

Post » Nie sty 20, 2013 21:30 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Dzisiaj Lunka śpi w osobnym pokoiku odizolowana od nas prze 2 drzwi. Ja z Pusią i Sisi musimy się wyspać. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon sty 21, 2013 7:52 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Fionka, Kochana, trzymaj się dzielnie i wytrzymaj w tym kołnierzyku dla dobra swojego oczka jeszcze kilka dni :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon sty 21, 2013 16:10 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

W kołnierzu jeszcze do soboty .....

Byłyśmy dziś u pana dr, który ją operował. Koteńka musiała być zoperowana, gdyż z całej gałki ocznej pozostało po kk może 1/3. W tym pustym miejscu mnożyły się zarazki, dlatego ciągle się ta ropa zbierała, bo miała gdzie.

Obecnie goi się ładnie, ale na każdym etapie gojenia się, zabliźniania się blizny, może dojść do powikłań. Do niedzieli powinna brać antybiotyk, a potem zobaczymy.

Łóżko mam przesikane na wskroś. Tych kołder, koców, już nie mam gdzie suszyć. 3 proszki mi wyszły na pranie samych kołder, prześcieradeł i poszew. Dziś olbrzymie dwie kupy znalazłam w kuchni - ciekawe czyje :? :? :? :?

Pewne jest jedno - Fionka z kołnierza jest bardzo niezadowolona

olafen

Post » Pon sty 21, 2013 18:36 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS oraz Oruś i Sara ze Szczec

Burasia miała jakiegoś ropnia, chyba koło nogi, który jej pękł. Dostała kilka zastrzyków i do soboty na zastrzykach. Bardzo jest słabiutka ogólnie. Dostała tez jakieś zastrzyki na wzmocnienie. Ze sterylką trzeba poczekać około 3 tygodnie.

Jej siostra na działkach tez chyba w nie najlepszej kondycji, a wykastrowane kocurki - górą. Oni sa zdrowi - chyba.

olafen

[poprzednia][następna]