Anda i koty 
zgraja kotow i psow pisze: sciagnela biala kotke ktora jakby nie patrzec musi codziennie chapac swoim bialym ryjkiem jakies jedzonko no i trzeba troszko kota dopilnowac jak jest u kogos wiec i wyprosila tymczasowe zameldowanie dla bialej wiec juz uralowala jej zycie pozniej miala z nia problem zdrowotny wiec wszyscy skrzykneli pomoc na zbiorke kasy i tak uzbieralo sie 50zl na sterylke ktora kosztowala 100zl wiec dziewczyna dolozyla 50 (chyba nie ze swojej kasy bo tak zrozumialam w ktorejs z wypowiedzi jesli jestem w bledzie to prosze mnie z niego wyprowadzic) no i zawiozla kociczke na zabieg co tez musiala u kogos wyprosic a nastepnie na zdjecie szwow co tez raczej piechota sie nie odbylo a pomoc dla niej sie skonczyla wiec troche sie nie dziwie jej ze czarnego kota o ktorego zostala zaatakowana nie miala mozliwosci brac (moze wzgledy finansowe a moze ktos kto wozil wypial tylek bo tez mu do baku nie leja tego nie wiemy) chciala tez pomoc czarnemu ale nie miala bardzo jak wiec napisala na forum ale zostala posadzona o fochy... troche mi jej szkoda bo wiem z doswiadczenia ze taki czlowiek pozniej moze juz nie chceic pomagac zwierzakom bo po co jak pozniej ktos moze miec pretensje o to ze zlym tonem napisala wypowiedz...
...
wiec nie ma co sie klocic tylko trzeba spojrzec trzezwo na sytuacje ja jako obserwator bezstronny (do tej pory nie zabieralam glosu) uwazam ze moze dziewczyna poprostu albo nie pracuje albo malo zarabia i poprostu nie stac jej na pomoc kazdemu kotu chociaz tak jak pisalam i tak duzo zrobila dla swoich podopiecznych (nie twierdze ze wy nic nie zrobilyscie wrecz przeciwnie-zeby nie bylo niedomowien) ja z kasa jestem ostrozna bo jej za duzo nie mam a dziewczyna nie zastanawiala sie nad tym tylko latwila jak mogla i pedzila do weterynarza z tragicznym jak dla niej przypadkiem (ja nie wiem czy bym nie zemdlala) i niesmialo napisala tu o tym tylko z tego juz nikt nie wyczytal miedzy wierszami ze ja to tez kosztuje i nikt juz nie zaproponowal zrzutki dla bialej
...... wolala sytuacje wyjasnic zeby pozniej nie spoczelo znowu na jej barkach...
Anda i koty 
Anda pisze:Uśmiałam się jak norka![]()
![]()
Po pierwsze upraszam o stosowanie zasad pisowni polskiej a przynajmniej kropek i dużych liter na początku zdania, bo nie da rady tego poczytać .
Po drugie, uwielbiam takie trolowate teksty. Co za podobieństwo w budowaniu zdań (do tekstów czekolady). Pewnie dlatego brak kropek, przecinków i dużych liter???
Po trzecie, strasznie dużo wyczytałaś z postów czekolady - chyba więcej, niż napisała.Wnioski są proste, przynajmniej dla mnie.
Po czwarte skoro wiesz, ile kosztuje utrzymanie kota, to wiesz zapewne świetnie, ze 50zł to żaden pieniądz. Od lipca do końca września tylko na tymczasy wydałam ponad 700zł. (leczenie i utrzymanie)
Po piąte, jeżeli już wypowiedziałaś się w sprawie ci bliskiej to więcej nie pisz. Albo załóż sobie swój wątek.
Anda i koty 
Anda pisze:weź ochłoń dziewczyno i idź stąd.
A BTW to bardzo łatwo sprawdzić, czy oba nicki są z jednego komputera.
czekolada pisze: i nie rozumie tego czytania pomiędzy wierszami. Sama tego nie robię i nie lubię kiedy inni się czegoś doszukują.
Na początku byłam zdziwiona i to mile, że tutaj jest taka atmosfera. Teraz widzę, że tutaj też znajdą się osoby, która odczytują co chcą odczytać.
zgraja kotow i psow pisze:[
skoro dla ciebie wnioski sa proste to ok ty lubisz chyba czytac miedzy wierszami
.............
ze jesli nie mam racji niech ktos mnie naprostuje a w czytaniu miedzy wierszami i tak najlepsza bedziesz ty
Anda i koty 
Anda pisze:czekolada pisze: i nie rozumie tego czytania pomiędzy wierszami. Sama tego nie robię i nie lubię kiedy inni się czegoś doszukują.
Na początku byłam zdziwiona i to mile, że tutaj jest taka atmosfera. Teraz widzę, że tutaj też znajdą się osoby, która odczytują co chcą odczytać.zgraja kotow i psow pisze:[
skoro dla ciebie wnioski sa proste to ok ty lubisz chyba czytac miedzy wierszami
.............
ze jesli nie mam racji niech ktos mnie naprostuje a w czytaniu miedzy wierszami i tak najlepsza bedziesz ty
Nie chce mi się bawić w szukanie analogicznych sformułowań i cytowania ich.
Podobieństw i charakterystycznej budowy tekstu jest wystarczająco dużo.
Miss pisze:a może niech czekolada wrzuci rozliczenie na wątek i napisze ile od kogo wpłyneło i na co zostało wydane
Anda pisze:
Zacytowałam interesujące fragmenty.
A.... a na czyich barkach niby miało spocząć??
Ja pierdziu, co za tupet. Czekolada, jestes po prostu niesamowita![]()
![]()
![]()
A zwierzętom pomaga się nie dla poklasku osób z forum.
zgraja kotow i psow pisze:[tak tak jestem czekolada i mam 50 komputerow w domu nawet twoje wypowiedzi tez pisze ja ale jescze o tym nie wiesz (sory czekolada ze i ciebie uzylam jako przyklad wypowiedzi)
tym nie pomozemy nikomu wiec ustapie z racji wieku i powagi nie bede wdawac sie w zbedne dyskusje (wole tez posiedziec ze swoimi zwierzatkami one przynajmniej nie szukaja podtekstow tylko kochaja nawet za jedno glaskniecie) i nie wiem czy bede mogla wypowiedziec sie w jakimkolwiek temacie jesli tak to prosze wystaw mi upowaznienie
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości