Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2019 7:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Jak zwykle rano mam chwilę na kawę , sprawdzenie poczty i wizytę na forum. Na razie nie mam nowych wieści z domku Fendiego, ale przecież nie mogę dzwonić co parę godzin.
Wczoraj miałam wyjątkowo "biegający" dzień. Rozminęłam się z kurierem, ale rozsądny człowiek posłuchał mnie i zostawił paczkę pod drzwiami. Zwykle kurier przyjeżdża, kiedy jestem pod hutą. Musiałam też pojechać do lecznicy, skończyły się leki dla Beni, kupiłam też krople dla Lucy, bo niedługo też mi się skończą. Zapłaciłam 93 zł. Dla Beni mam tabletki na 17 dni. Karmę kupiłam, wykorzystałam 20% promocję, zamówiłam też dla Tino p.Izy i bezdomniaków Doroty. W sklepach stacjonarnych jest bardzo drogo.
Dzisiaj rano zauważyłam coś, co mnie zaskoczyło. Otóż, Pusia uciekała przed Stellą 8O Nie wiem, o co chodziło, ale Pusia biegła ile sił w nóżkach, Stella za nią. Pusia uciekła na szafkę i gonitwa się skończyła. Ona ma dokładnie 17,5 roku i ma się coraz lepiej. Nawet wetka mówiła, że Pusia jest w wyjątkowo dobrej formie. Ma apetyt, jak zwykle wieczorem musi dostać porcję wołowiny, czasem dwa razy jej dokładam, czego wcześniej nie robiłam, jedna miseczka wystarczała. Nawet nie wiecie, jak bardzo mnie to cieszy. Nie muszę jej pilnować z piciem, Pusia uwielbia fontannę. Tak się o niej rozpisuję, bo to najstarsza kotka, z jaką miałam do czynienia, no i pers, też zupełnie nowe doświadczenie dla mnie. Gucia w sierpniu ( dokładnej daty oczywiście nie znam) kończy 13 lat. Na staruszkę nie wygląda i niech jak najdłużej będzie w dobrej formie. Pozostałe koty oczywiście młodsze, mam tylko dwie kocie nastolatki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 19, 2019 13:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Tych dwoje zawsze w objęciach
Obrazek Obrazek
Gucia na leżaczku
Obrazek
Coś fajnego na bazarek, jeszcze nie zdążyłam uprać :oops: To coś w sumie dla dziecka, w poduszce jest ładny śpiworek. Guci się spodobało
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt lip 19, 2019 13:46 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:Tych dwoje zawsze w objęciach
Obrazek Obrazek
Gucia na leżaczku
Obrazek
Coś fajnego na bazarek, jeszcze nie zdążyłam uprać :oops: To coś w sumie dla dziecka, w poduszce jest ładny śpiworek. Guci się spodobało
Obrazek Obrazek

Fajny, dla małego dziecka czy Filipek się zmieści?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lip 19, 2019 13:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Za duży chyba dla Filipka. To bardzo pomysłowa rzecz. Ten pies to poduszka, bardzo miękka, zapinana na rzepy. W środku jest śpiworek ( beżowy), przypiąć go można do poduszki i gotowe. Śpiworek w praniu, potem zrobię zdjęcia.
edit: to nie pies, a misio :oops:
Ostatnio edytowano Nie lip 21, 2019 7:00 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Pt lip 19, 2019 15:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Zmartwiłam się :( Rysio nie bardzo chce zaakceptować Fendiego. Początki wydawały się super, ale teraz nie jest za fajnie. Fendi jest w porządku, ale Rysio jeszcze nie bardzo go lubi.Szkoda mi Fendiego, to taki słodki kotek. Jest głaskany, przytulany, ludzie go kochają, ale u mnie miał życzliwe mu koty, a tam ...No nic, zadzwonię wieczorem, zapytam co i jak.

ewar

Post » Pt lip 19, 2019 18:07 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Dzwoniłam. Duża posłuchała mojej sugestii, żeby się nie przejmowała, bo koty to czują i poszła na dwugodzinny spacer. Po powrocie oba koty ją przywitały w przedpokoju, dostały porcję mizianek, dotknęły się pyszczkami i na razie jest spokój. U Rysia to strach, nie może się przełamać, ale powolutku, powinno być coraz lepiej. Domek zauroczony Fendim, bo to naprawdę cudowny kotek jest. Miziasty, gadający, wciąż wywala brzuszek do głaskania, nie da się go nie kochać.

ewar

Post » Pt lip 19, 2019 18:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Jeszcze raz mocne kciuki za przyjaźń kocurków :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt lip 19, 2019 19:10 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Za krótko żeby tak od razu się pokochały. Najważniejsze żeby nie było lapoczynow
Kciuki nadal trzymam. :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Pt lip 19, 2019 19:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:Za duży chyba dla Filipka. To bardzo pomysłowa rzecz. Ten pies to poduszka, bardzo miękka, zapinana na rzepy. W środku jest śpiworek ( beżowy), przypiąć go można do poduszki i gotowe. Śpiworek w praniu, potem zrobię zdjęcia.

OK czekam na zdjęcia.
Filipek rośnie jak na drożdżach.

Gosiagosia

Post » Sob lip 20, 2019 6:25 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Gosiagosia pisze:Filipek rośnie jak na drożdżach.

Z pewnością. Siostra nieśmiało prosi o zdjęcia, to fanka Filipka.
A zdjęcia śpiworka oczywiście zrobię i wymierzę. Moje koty lubią takie legowiska dla dzieci.To im się podoba, taki dmuchany ponton. Tutaj Fendi, ale po kolei wszystkie go wypróbowały, najczęściej Lucy.
Obrazek
Chyba są postępy w relacjach Fendi-Rysio :ok: Dostałam maila wczoraj wieczorem. Duża martwiła się, że Fendi mało je. To nie kwestia innej karmy, on nigdy nie był łakomczuchem. W poprzednim domku też tak było, zaniepokojony Duży dzwonił do mnie w tej sprawie. Po kilku dniach już było normalnie. Wczoraj jednak Fendi zjadł i poprosił o dokładkę. Była świeżutka wołowina na kolację. Domek bardzo się stara, naprawdę.

ewar

Post » Sob lip 20, 2019 7:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Oby było dobrze :ok:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lip 20, 2019 11:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Coś fajnego na bazarek,
Obrazek Obrazek

fajne fanty :wink:
to kiedy ten bazarek?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 20, 2019 12:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

Pojęcia nie mam :oops: Chciałabym jak najszybciej, bo nie ukrywam, że na koncie tak sobie :wink: , a i fanty zajmują miejsce :evil:
Byłam pod hutą, nie pojawił się żaden kot, a miałam takie dobre rzeczy :( Nakarmiłam tylko Czakiego
Obrazek
Dowiedziałam się, że nie ma ogona, bo jakiś ropień na nim miał, tak usłyszałam i wet polecił amputację. Ogona, nie ropnia.
Zaglądnęłam znowu w pobliże KUL-u. Kotów nie widziałam, tam jest okropnie :( Ktoś wystawił miski z mlekiem, wodą i jakąś badziewną suchą karmą. Nie zostawiłam nic, bo w taki upał to tylko muchy tam będą. O tej kotce z kociętami czytałam też na stronie stalowowolskiej fundacji, ktoś napisał post, ale ta fundacja chyba nie zajmuje się w ogóle dzikimi kotami, chociaż na stronie UM jest, że dostają na to pieniądze. Tak wygląda to miejsce
Obrazek
I jeszcze Piksel w pontonie dla dzieci :lol:
Obrazek

ewar

Post » Sob lip 20, 2019 13:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

mir.ka pisze:fajne fanty :wink:
to kiedy ten bazarek?

Miś-śpiworek pofrunie do Filipka, wnusia Gosi ( Gosiagosia). Mam jeszcze coś takiego jak tygrys, który kupiłaś na bazarku dawni temu, ale w wersji psiej tym razem.
Ostatnio edytowano Nie lip 21, 2019 7:01 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Sob lip 20, 2019 14:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Fendi w DS-ie

ewar pisze:
mir.ka pisze:fajne fanty :wink:
to kiedy ten bazarek?

Pies-śpiworek pofrunie do Filipka, wnusia Gosi ( Gosiagosia). Mam jeszcze coś takiego jak tygrys, który kupiłaś na bazarku dawni temu, ale w wersji psiej tym razem.

z wyjmowanym woreczkiem?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]