Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 14, 2014 10:00 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

ewar pisze:Na studiach mieszkałam w akademiku z dziewczyną, która nie wstawała przed 15-tą.Słowo daję.Chodziła spać nad ranem, ja odwrotnie.Zajęcia tak sobie organizowała, że chodziła wyłącznie na popołudniowe, jedynie lektoratu nie mogła przełożyć.Miała kłopoty, ale kilka razy ją obudziłam i jakoś dostała zaliczenie.Mieszkało nam się super, mam sen kamienny, nie przeszkadzało mi to, że odkurza po północy, świeci światło, słucha muzyki.Nie do uwierzenia, ale tak było.Poza tym obie lubiłyśmy porządek, a Irena potrafiła co dwa tygodnie myć okno, na przykład. Nie wchodziłyśmy sobie w drogę.Potem mieszkała z kimś innym i były konflikty.

Na początku pomyślałam, że chodzi o Kasię z Krakowa, pasowałoby do niej, ale przecież z nią mieszkałaś na stancji ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto paź 14, 2014 11:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Nie, z Kasią z Krakowa nie mieszkałam, tylko w pokoju obok jej koleżanek, stąd ją znałam.Książkę mogłabym napisać, ale nikt by nie uwierzył, że oparta na faktach :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 14, 2014 11:51 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

ewar pisze:Jak zwykle rano, piję kawę, siedzą przy komputerze, a Maniuś może zażyć trochę wolności.Trochę biega, ale najbardziej lubi leżeć na parapecie.Wczoraj przed pójściem spać bawiłam się z nim w kuchni, bardzo to lubi, potrafi odbijać piłeczkę, ale i wędka i laserek są fajne.Maniuś dokładnie mnie wylizał :mrgreen: , uszy chyba miałam bardzo brudne :wink: .Nadal pozwalam Tolusiowi i Maniusiowi na wspólną zabawę.Bardziej zaczepny jest Toluś, ale to jednak mały, głupiutki kotek i naprawdę boję się, że przez przypadek jakaś krzywda może mu się stać i ta kotłowanina nie może trwać długo.Maniuś to kot towarzyski, bardzo interesuje go to, co robię, przeszkadza mi, bo jest ciekawski.

Ale one się lubią tak kotłować. Piszę to ja - "matka" 4 kocurom :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto paź 14, 2014 11:55 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Lubią, ale to tak jakby Dawid i Goliat.Małe prowokuje Maniusia, boję się i już.

ewar

Post » Wto paź 14, 2014 12:10 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro paź 15, 2014 7:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Chyba i Maniuś i ja lubimy wczesne poranki.Ja sobie spokojnie piję kawę, a on może się wybiegać.Nie szaleje, ale właśnie trochę biega, jest wyluzowany, a po jakimś czasie kładzie się na parapet i obserwuje świat za oknem.Muszę go jednak zamykać w kuchni i to jest dla niego okropne, nie znosi tego i zaczyna się denerwować.

ewar

Post » Czw paź 16, 2014 7:20 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

I dzisiaj też tak było, Maniuś sobie pobiegał, a potem spokojnie leżał na parapecie.Znowu zwymiotował, ale tym razem się zaparłam i musiał łyknąć trochę pasty na kłaczki.Bardzo mu się to nie podobało, mnie również, bo zapachu miłego to nie ma, a i podłoga i moja bluzka w tym upaprane.Toluś wpakował się do kuchni do Maniusia, oczywiście wyjadał mu z miski, a Maniuś spokojnie na to patrzył.Może już czas go poznać bliżej z pozostałymi kotami? Spróbuję po południu, wtedy koty są jakieś senne, będzie mi łatwiej.
Byłam u p.Izy, Tusia nienawidzi podawania tego antybiotyku, od razu chowa się w kącie za telewizorem.W dodatku i pyszczek ma upaprany, ale myślę, że lek działa i kotka wraca do zdrowia.
Nie są to zdjęcia ładne, z oczywistych względów
Obrazek Obrazek
Kubuś to miziaczek, zdrowy, piękny kotek
Obrazek

ewar

Post » Czw paź 16, 2014 11:42 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Piękne są te "Wasze" koty Ewo :)

Mam nadzieję, że Maniuś zechce jednak zapoznać się z pozostałymi kotkami i że nie będzie awantur. Tak byłoby lepiej, dla niego i dla Ciebie Ewo <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw paź 16, 2014 11:56 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

O, tak, bardzo tego chciałabym.Maniuś nie lubi być w kuchni, woli siedzieć w transporterku nawet, ale z kotami i ze mną.

ewar

Post » Pt paź 17, 2014 14:32 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Witam po chwilowej nieobecności :)
Widzę, że Maniuś się wycisza :)

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Pt paź 17, 2014 15:58 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Troszkę, ale nie do końca.Bardzo doskwiera mu samotność.Kocha, kiedy jestem w kuchni i się z nim bawię.Prowokuje mnie, wchodzi do tunelu, wybiega z niego, a ja go wtedy głaszczę.Kiedy coś gotuję, musi w tym uczestniczyć i na przykład chwyta obierek z ziemniaka i się nim bawi, w końcu to zdobycz, nieprawdaż? Rano jest bardzo spokojny, kiedy siedzę przy komputerze, a on może sobie poleżeć na parapecie blisko mnie.To fajny kot, ale powinien być jedynakiem i mieć możliwość wychodzenia, chociażby na balkon.U mnie wszystko przeciwko niemu, bo i koty, bo zamknięty i balkon nieczynny :cry:

ewar

Post » Sob paź 18, 2014 5:50 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Jak zwykle rano o tej porze Maniuś może sobie trochę poszaleć.Ja sobie siedzę przy komputerze, a on ma swobodę.Jest spokojny, robi co chce, a ja gadam do niego i go głaszczę.Maniuś jest smakoszem, najbardziej smakuje mu jedzenie z wyższej półki, preferuje suchą karmę, tej zjadłby każdą ilość, mokrą karmę i mięso potrafi zostawić w miseczce.Trochę już jest za gruby, muszę uważać.Wygląda jednak pięknie, ma cudną, błyszczącą sierść, trochę go nawet wyczesałam, ale nie leni się bardzo.
Zaraz jednak muszę szykować się do wyjścia, idę dać Tusi antybiotyk.Biedna kotka, nienawidzi tego i tak z godzinę po tych torturach siedzi u p.Izy za telewizorem.Jeszcze dziesięć dni i koniec.

ewar

Post » Nie paź 19, 2014 5:51 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Wczoraj wypuściłam Maniusia do drugiego pokoju, był razem z Tolusiem.Maniuś biegał sobie po pokoju, nie zaczepiał malca, było wszystko OK, ale Tolusiowi zachciało się atakować dużo większego od siebie kota.Wyjęłam laserek i było super :lol: Obaj ganiali za światełkiem jak głupi.Myślę, że będę to powtarzać.Maniuś bardzo chce, abym się z nim bawiła, prowokuje mnie, wchodzi do tunelu i czeka aż przykucnę z drugiej strony, a on wypadnie jak z procy.Bardzo mu się to podoba.
Zmykam, bo muszę się zbierać do p.Izy, trzeba Tusi dać antybiotyk i zanieść jedzonko do okienka.Buro-białe chyba przyjdzie, będzie głodne.

ewar

Post » Nie paź 19, 2014 7:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Jedzenie , które zostawiłam wczoraj wieczorem zniknęło.Teraz dałam nowe, podgrzałam trochę, bo jest jednak zimno.Wynoszę jedzenie o stałych porach, żeby kot się przyzwyczaił do tego.Kiedyś Burci, bardzo wiekowej bezdomnej kotce tak dawałam, zawsze czekała.Rano miała podgrzane mleko z masłem, bardzo to lubiła.To była sprytna kotka, dawała sobie fantastycznie radę.
Tusia dostała znienawidzony antybiotyk, jeszcze dziesięć dni do końca, bardzo długa kuracja.Nie wymiotuje, kupy są przyzwoite, a to w jej przypadku bardzo istotne, napawa to optymizmem.Zachowuje się normalnie, bawi z Kubusiem, wyleguje się na parapecie...itd.Przychodzi do p.Izy na mizianki, nie jest chyba źle.
Kubuś zdrowiutki, lśniący, czyściutki i bardzo kochany.To kotek, który kocha całym serduszkiem swojego opiekuna, ufa mu i domaga się pieszczot.Fantastycznie dogaduje się z innymi kotami, w końcu od zawsze nauczony był życia w stadzie.

ewar

Post » Pon paź 20, 2014 5:58 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Tusia chora

Wypuściłam Maniusia, ale jakoś źle zamknęłam drzwi do pokoju i Maniuś tam wpadł.Były wrzaski, musiałam interweniować :evil: Nie wiem dlaczego Maniuś tak źle reaguje na inne koty, co się mu stało? Z Tolusiem jakoś jeszcze się dogada, ale z pozostałymi na pewno nie.Wczoraj zabrałam go do dużego pokoju, bawiłam się z nim laserkiem i piłeczkami, było tak fajnie.Zmęczyłam go, to na pewno, ale był bardzo zadowolony.Miał dużo miejsca, leżał sobie na skórze na podłodze, było tak normalnie.On jest mądrym kotkiem, reaguje na swoje imię, wie, czego od niego chcę, ale nie potrafi zaakceptować więzienia i obecności innych kotów.Pięknie korzysta z kuwetki, nawet taki zdenerwowany nigdy nie reaguje załatwianiem się poza kuwetką.Mój dom nie jest dla niego dobrym domem, ma jedzenie, ma posłanka, zabawki i mizianki, ale .....

ewar

[poprzednia][następna]