OTW-Pobite Srebro str100-pozostał dług do spłacenia.POMOCY!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 27, 2009 18:42 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

ty dałaś na gamtree to raczej do ciebie dojdzie. ja też siadłam do ogłoszeń.
Dzieki Romas.
:1luvu:
W tym kompie nie bardzo wiem jak sie poruszać.Jeszcze wielu stron nie mam aktywowoanych i troche potrwa.A jeszcze dziecie wsadziło gdzieś ściagawki stron na jakich jestem zalogowana.

Ramzesik odsypia i je.Je i odsypia. Brzuszysko ma wielgachne i nie da rady odstawic go od michy!!!jak nie ma co jeść to psa upilnuje i tyle jego. Jeszcze nie ma zębów stałych(tzn.kot nie pies-pies juz nie ma).I nie bardzo umie sie bawić. Obeszłam okolice dzisiaj-brak ogłoszeń.

Pikusiek wysypia sie dziś na komodzie na kociej podusi. Pcha go dzis na dwór. Zauważyłam,że ma wyrwana z boku sierść, niechybnie dzieło Wojtka. Ciężki charakterek ma ten Wojcio. On został 2 lata temu wyjęty z pojemnika na smieci również w Świeta. Był w wieku Ramzesika. Rok temu był Ozek-przepiekny biało rudy młody/dorosły kot.Wyrzucony w Wigilię z jadącego samochodu.
Dziewczyny jak mam sznować taklie bestie!?

Złozyłam klatkę, to jakbym pożegnała sie z Tysonkiem i dałam znać losowi,że wiecej niespodzianek nie życzę sobie. Od wrzesnia była w ciągłym użyciu. Nie chce kusic losu!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 27, 2009 22:29 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Ty nie chcesz kusić losu? 8O To siedź w domu i nawet po zakupy wysyłaj Rodzinę. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 28, 2009 1:44 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

I przez okno też najlepiej nie wyglądaj :wink:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon gru 28, 2009 7:10 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

hanelka pisze:I przez okno też najlepiej nie wyglądaj :wink:

To też prawda.Zeszłorocznego Ozka wypatrzyłam przez okno!!!Był sliczny,dumny z podniesionym ogonem i.... grzebał w smieciach.Za 2 dni juz nie był sliczny i dumny.

Ramzesik coraz mniej burczy na nasze.Wczoraj były nieśmiałe próby oczarowania chłopaków.Jak siedziałam przy kompie to uwalił sie na stope i spał!!! jest pzresliczny.Z Rudzikiem robili sobie noski,noski i obaj podobnie gruchaja.Rudolf zachecał go dzis rano do zabawy ale tak słoniowato jakoś. Mały nie umie bawic sie nawet zabawkami! Czyżby nikt nim sie nie zajmował. No i nie podejmuje jakiś specjalnych prób domycia lekko zszarganego białego. Ot imie mu wybrałam.

Pikusiek nie spał już druga noc w szafie tylko na szafce na buty. Wczorajszy wieczór pzresiedział na parapecie w kuchni obserwujac dom i to co za oknem. Chetnie obserwuje też nowego. Dywanik zwijamy bo nie chce ryzykować. I z foteli podkłady też nie zdjete jeszcze.
TZ dał się wziąźć na ręce i poprzytulać. Robił to jak zdegustowany nachalstwem nastolatek. Ale wszystko musi odbyc sie obok szafy. Ma wielkie okrągłe zielone oczyska i teraz widać różnicę w wyglądzie.

Wojcio odkąd nie ma Tysonka uspokoił sie i pzrestał atakować inne koty. To cholernik straszny i niejeden kłąk wyrwał Pikusiowi i Tysonkowi. Wprowadzał wiele zamieszania i poranił Tysonka. Wykozrystywał jego sen by mu na kark skoczyc i wczepić sie w łepetyne. Niedobry jest.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 7:49 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Wojcio jest dzieckiem specjalnej troski ....pewno jakby mnie ktos do smieci wywalil to tez bym taka byla ...
Jesli chodzi o ludzi to ja sie juz niczemu nie dziwie i niczego nie spodziewam .Sa poprostu ludzie i nedzne imitacje ludzi i niestety tych ostatnich jest wiecej.
ASK@ powiadomienie czy tez mail z aktywacja napewno poszedl do Ciebie ,bo Twoj mail byl podany .Zobacz w swojej poczcie lub w spamie .Jak nie dzoszlo to dam drugi raz po powrocie z pracy .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pon gru 28, 2009 8:35 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

juzem sprawdziłą i zatwierdziłam.Dzieki!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 11:38 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

no i miałam pierwszy telefon o Ramzesika z Poznania!!!
Pani wczoraj straciła swego kochanego kocurka i bardzo jej współczuje.
Chce po małego przyjechac już dziś ale nie godzi się na wizyte przedadopcyjną!Nie chce by ktoś ją nachodził i zadawał głupie pytania. Ona kota chce juz dzis i teraz. Była zaskoczona,ze nikt nie skacze z radości.
Doceniam to,że chce przyjechac po małego ale nie daje to pewności ,że będzie ok.Sama chęć pokonania już dzisiaj droga nie wystarczy.To trudno jej było zrozumieć. Usłyszałam kilka frazesów,że powinno mi byc wszystko jedno skoro handluje kociakami i jej przywiązanie do kota jest wieksze niz moje majac taka rotacje.Jak wytłumaczyc kobiecie,że my te koty kochamy,leczymy,chołubimy i zbieramy z ulicy nie dla pieniędzy.
Poczuła się wyraźnie urażona,że nie ufa sie jej słowom.Była głosna i napewno zdenerwowana. Śmierć bliskiej istoty to ciężkie przezycie ale powinna wykazać troche zrozumienia dla takich frajerów. Próbowałam jej wytłumaczyc,że nie o handel tu chodzi...ale nie dało chyba rady.Zreszta niegdzie nie ma słowa handel...no chyba że 1 zł to dorobek.
Ma zadzwonić potem.Czytaj...nigdy!
Szkoda mi jej! :(
Trudno nam się rozmawiało,bardzo.Każda z nas miała inną wizje co dla kota najlepsze :oops:

Salemik(Bombelek) pzretrwał świeta mordujac kilka bombeczek. Bardzo za nim wszyscy tęsknimy!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 11:46 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Asia, jeszcze trochę i się dowiesz, jakiego to majątku się dorobiłaś handlując kotami. :evil:
Często przy aukcjach allegro ludzie pytają "a ile pani chce za tego kotka". Mimo że jest informacja o tej 1 złotówce. :evil:
Obrazek

Agneska

Post » Pon gru 28, 2009 12:33 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

to nawt nie było allegro!!!Bo jak wiesz ja nie kumata w tej dziedzinie! ja mam nadzieje,że dorobię sie wreszcie na futrach za 1 zł jakiejś chaty z ogródkiem.Choc makietki!!!
Agneska znasz kogos z Chorzowa na obadanie domku? całkiem fajnawa kobitka zadzwoniła o Ramzika i na wszystko się godzi!!!
jaka miła odmiana :wink:

Prosze zaprzyjaźnionych o podrzucanie tego watku:
viewtopic.php?f=1&t=105414&p=5380257#p5380257
Chodzi o ramzesika i ew.sprawdzenie jego domu!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 12:48 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Aśka, Dworzec Centralny w Warszawie to mały Piukuś w porównaniu z tym co się u Ciebie dzieje :wink: wystarczą trzy dni nieobecności a już ci odlecieli, ci zostali, ci doszli, ci poszli...

Wiesz, co do tej pani z Poznania - to co się stało z jej kotem? Bo ja miałam kiedyś podobną sytuację gdy pewnemu szaremu kotu szukałam domku - zgłosiła się pani która chciała natychmiast przyjechać i brać... jak podrążyłam to się okazało że pani miała takiego kotka, kotek wychodził przed dom a pani ma agresywnego sąsiada. Sąsiad kotka przejechał - podobno niechcący. A pani miała 2-letnie dziecko i chciała natymiast drugiego kotka zanim dziecko od babci wróci... :( kotek TEŻ miał być wychodzący.. :(

P{ozdrawiam poświątecznie, Szaruś nie pozwala mi się nudzić, rozebrał z bombek pół choinki :evil:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon gru 28, 2009 12:50 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Asia, ja mam Małego (czyli mojego kota nr 3) od naszej forumowej Emilki. Mieszka w Świętochłowicach, może mogłaby sprawdzić dom w Chorzowie (tylko ja nie znam aglomeracji śląskiej, nie wiem jakie to są odległości. :oops: ).
Napisz do Emilki pw. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Pon gru 28, 2009 13:12 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Dzieki Agneska już wysłałam. Mam nadzieje,że niczego nie pokręciłam.Co by dziwne nie było!!!

Trza się było nie kamuflować Janeczka na 3 dni to bys miała baczenie na mnie :mrgreen:
Ale pomyśl jakie czytanie ciebie spotkało!!!
Kot pani został uspiony w wieku 15 lat z powodu ciężkiej choroby.jakiej nie wiem.Nie był kastrowany bo nie chciano go okaleczac.Ale był gzreczny i nie znaczył terenu!.

Ramzik nieświadomy burzy koło niego spi w najlepsze na parapecie. Jaki on mruczak okrutny.Choć na kolana nie pcha się za bardzo. A ja odwagi nie mam go przydusić i zniewolić.

Pikuś spi na podusi i dostał w nagrodę kaczkę w galarecie wh.Ja nie wiem dlaczego koty tak to lubią.

Tysonek ok.Tylko te uszyska dalej nawalaja.Nie daje sobie czyścić. lata zaniedbań. Zainteresowany jest dziewczynką, a kolege ignoruje. Strasznie nam go brakuje.
O każdego człowiek się zamartwia ale starsi zajmują szczególne miejsce!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 15:22 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Czyli mialas nerwowy poranek :-) Czasem jakby innym jezykiem sie z tymi ludzmi rozmawialo .Mam kolezanke, bardzo fajna osoba, prawa ,uczciwa ,zdeklarowana psiara .Przyjaznimy sie od lat . Jej Mama brala kota i tez nie chcialy podpisac umowy adopcyjnej.Kot ma u nich jak w niebie , wiem bo sama widzialam. Ale umowy nie i wizyt sprawdzajacych nie ."Bo powinni nam ufac , my jestesmy uczciwe " i zadne argumenty nie docieraly .Pozostaje tylko przejsc nad tym do porzadku dziennego .Prawda jest taka ,ze kotow jest tyle ( niestety ) ,ze mozna przebierac , z umowa , bez umowy , zdrowe,chore ,od rozmnazacza, z ulicy , co kto lubi .Ale trzeba sie trzymac swojego pomyslu , tak uwazam. Jak ktos naprawde zapala miloscia do Ramzesika to zgodzi sie na umowe i zgodzi sie na wizyte , wszystko w imie sympati dla tego akurat kota .

Szkoda ,ze Tyson nie zgadza sie na czyszczenie uszu ,zeby mu sie nie pogorszylo .Moze powinni isc do wet zeby lekarz to fachowo zrobil ?
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pon gru 28, 2009 15:39 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

pójdą,pójdą...wiem to!
Upzredzałam ,że to nie koniec w rozmowie tel. Ale on ma zadawnione sprawy i mam wrażenie,ze ten wet to nie był udany. Tak na chłodno analizujac jego poczynania.
Jednak jest postep ogromny i z uszyskami i zachowaniem Tysonka więc warto było poczekac z wyjazdem te kilka dni.Wg niego nie musieliśmy przychodzic na kontrol bojuż było ok. Tylko ja tak dla wszelkości polazłam.

Romas żeby ten dom był za płotem to jeszcze bym sie zgodziła. Fokusia tak polazła. No ale umowa była podpisana.
Ale to Poznań i ta handlara...Wiem chciała mi dopiec i dowieść wyższości jej uxzuc nad moimi. Ale jak sama powiedziałaś trzeba sie trzymać swoich pomysłów. Ja potem spac bym nie mogła!!!
Pani z Chorzowa wydaje sie ok.kobitą.Dała namiary pełne na siebie i na weta swojego do ew. sprawdzianu też ma dać. Powiedziała,że od razu zakochała się w malcu i reszta nie jest wazna. Tylko jak sama okresliła ,że pcha ją niecierpliwość.
Została uprzedzona,że jak znajdzie się domek dobry tutaj to malec zostanie. Przyjęła to do wiadomości spokojnie.
Pikuś dziś spi cały dzień na podusi w pzredpokoju. nadstawia sie dogłąsków i zjadł w zbioróce.czyli kuchni :lol:
ramzesik pzremieszcza sie z kocyka na parapecie na kocyk na wyrku. Spadł z parapetu razem ze szmatą i tak pozostał :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 17:13 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Ramzesik :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]