*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 06, 2010 9:58 Re: Lubelskie Tymczasy

kwiatkowa pisze:Uwielbiam czytać takie wieści :1luvu:
Ortodoksom od trzymania kotów w domach pokazuję małego turbodymomenowego palutka :smokin:

I ja i ja.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro sty 06, 2010 10:12 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Anda pisze:Według doktora, nie ma sensu robić rtg, bo jest dobrze.

:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A może do Turki wyadoptować pingwina :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 06, 2010 10:32 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tez mi przyszło do głowy z tym pingwinem.
A z drugiej strony przyszło mi tez, że może Spike reaguje tak na gromadę kotów?? Może to głupie myślenie, ale mam nadzieje, że w innych warunkach nie będzie wpierniczał wszystkiego.
:oops:

Jasio rano zwymiotował na żółto - jestem już w sraczce cała.
Apetytu nie ma.
Nie wiem, nie wiem co to. Czy to reakcja na ten antybiotyk bo dzisiaj będzie 10dni brania. Czy cos znowu sie dzieje :(
A już tak ładnie jadł. Bo chyba tak szybko nie złapałby czegoś u weta?? :strach: :strach: :strach:

Anda

Post » Śro sty 06, 2010 10:36 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger, a sprawdzałaś Spikeyowi kupala? Pisałam gdzieś, ale pewnie umknęło wśród świątecznych wpisów, że taki śluz w qpie może być np. przy kokcydiach. I może też stąd to jego niepohamowane żarcie...

Anda, no co z Jasiem, cholerka? Ja bym obstawiała, że to chyba nie nowa rzecz, tylko kontynuacja? na żółto? może wątróbka zastrajkowała na tyle dni antybiotyku? kurcze no...
Jasiulu ty się nie wygłupiaj tylko zdrowiej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 06, 2010 11:49 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Turka pingwina nie chce . Chcą malucha ...:(

Myślałam o tym żeby im ew. zaproponować burasię ze sklepu zoolog. o której pisała kwiatkowa ...
Domek jest na pewno kochający koty , ale to jest dom u ludzi na wsi - nie mam złudzeń - jakby trzeba było w przyszłości leczyć Spiekyowi oczy - nie będą tego robić .....Nie są świadomi, po prostu ....Tylko , że oni chcą kocurka ....No nic zobaczymy co jutro powie dr Balicki ....

Spike , jak się nie najada to robi wzrocowe koopy , twarde i bez żadnego śluzu ...Koopy brzydkie są tylko po przeżarciu ..
Dziś znów się przeżarł - moja Kasia zostawiła ("ja nie zostawiłam otwartych , SAME się otworzyły" :evil: ) drzwi otwarte od swojego pokoju .....:(Rano mój R. zobaczył Spikiego śpiącego na dole , w salonie, z ogormnym brzuchem .....Najadł się pewnie z misek i kocich i psich - do rozpęku :(
I tak sobie myślę , skoro u mnie dośc często zdarza się Spikiemu się nażerać , , przy córce prawie 15-letniej :roll: , to co będzie przy kompletnie nieprzyzwyczjonych ludziach i dziecku o wiele młodszym ?:(

Nie sądzę też żeby Spike reagował tak na gromadę kotów :( On ostatnio właściciwei miszka albo u mnie w syp. albo u Kasi w pokoju , sam , bez kotów ....czasem tylko wpuszczam mu Tigera czy Kaszmira , bo z nimi sie bardzo fajnie bawi....
Z tym jedzeniem popytam Balickeigo , może spotkałsie z czymś takim ? albo coś podpowie ?

Dziś więc znów głodówka - wieczorkiem pewnie dostanie troszkę kurczaka tylko ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro sty 06, 2010 11:59 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger, nie dawaj Spikiego tam na tę wieś....... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sty 06, 2010 17:07 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Jak się ma Jasiek popołudniem :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro sty 06, 2010 18:56 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Anda , jak tam Jasiek ?
Wymioty zółte , czasem się zdarzają bez powodu , moje koty i psy też czasem po prostu puszczają takie żółte pawie ....
Zwłaszcza rano ...

Ale u Jaśka może to być albo reakcja na antybiotyk , albo nerwy , albo jednak nic ...

Pan z Turki dzwoni i dzwoni i chce Spikiego bardzo ....
Nie wiem co robić ....
Zobaczę co powie jutro dr Balicki o oczkach .....Mnie się wydaje , że na prawym oczku , tym łzawiącym czasem, pojawiła się w kąciku biała plamka ...

kwiatkowo , jakby zgodził się na dziewczynkę to mogłabym zawieźć jedną z burasek , ze sklepu zoologicznego ... Chyba, że faktycznie koniecznie zechcą kocurka ...
Tak jak już pisałam to nie jest zły dom , tylko pewnie nie taki świadomy...
Zgadzają się na umowę i na zabieg ...
No nic to , zobaczymy jutro ...

------------------------------------------------

A teraz z innej beczki ....:)
Napiszcie mi jak macie ustawiony czas na forum .Czy tzw. czas forumowy zgadza Wam się z rzeczywistym ?
Bo jak mam obecnie tak ustawiony , że forumowy=rzeczywisty ....

Wczoraj miałą taką syt, na bazarku , że przegrałam ,bo czas forumowy był inny , koniec był o 23.47 czasu forumowego .
i skończył się chyba ok 22-giej czasu rzeczywistego .....

I na moje nieśmiałe protesty otrzymałam odpowiedź , że mam zły czas ustawiony :)
Super ..... :evil:
A skąd niby mam wiedzieć jaki szanowne panie (osoba wystawiająca bazarek i osoba , która współlicytowała ze mną) mają ustawiony czas forumowy ? Czy ja jestem jasnowidzem ?

W każdym bądź razie, konkludując: Wystawiająca bazarek nawet nie pofatygowała się wyjaśnić , pomimo moich próśb zrobiła to osoba współlicytująca , która to właśnie stweirdziła , że WSZYSCY mają inny czas forumowy niż ja ... 8O

Czyli ja , mając czas forumowy zgodny z rzeczywistym popełniam przestępstwo ? I nie mam sznas np . w bazarkach ? :wink: 8) :lol:

Jakby ktoś zechciał się wgłębić w temat ::)
viewtopic.php?f=20&t=105490

A teraz idę spisywać rozliczenie , niestety muszę ręcznie i na piechotę spisywać z konta , bo R. mi drukarkę z domu wywiózł :evil:

Tiger_

Post » Śro sty 06, 2010 19:16 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger_ pisze:Wczoraj miałą taką syt, na bazarku , że przegrałam ,bo czas forumowy był inny , koniec był o 23.47 czasu forumowego .
i skończył się chyba ok 22-giej czasu rzeczywistego .....

Ja mam ustawione wszystkie czasy UTC+1 godzina.
I "widzę" teraz tak:

o 23:24
Hanulka pisze:i?
Tiger_ pisze:chyba jeszcze nie ......
czas forumowy jest niestety różny .....w zależności od tgo jak kto ma ustawiony ....
dlatego chyba lepszy byłby jednak czas realny....
Ale chyba i u Hanulkii u mnie czas forumowy pokrywa sie z rzeczywistym .....:)
52 zł :twisted:

noooooo nie wiem.....,bo 23.47. czasu forumowego dawno minęła..... ale dla dobra sprawy.....bo przeciez o koteczki chodzi.... 55,- :mrgreen:
i :?:

o 23:38
Tiger_ pisze:hanulko , czas forumowy to ten , który Ci się wyświetla w Twoim poście .....czyli czas forumowy zgadza się z rzeczywistym ........
Chyba , że ja o czymś nie wiem .... :roll:
57 zł

I potem, o 23:41
Hanulka pisze:
Tiger_ pisze:hanulko , czas forumowy to ten , który Ci się wyświetla w Twoim poście .....czyli czas forumowy zgadza się z rzeczywistym ........
Chyba , że ja o czymś nie wiem .... :roll:
57 zł

no w moim poscie wyswietla się coś tam grubo p 24 czasu realnego...., zaraz to zobaczysz....
to nie zgadza sie o jaką godzinkę....

A dalej są dwa posty Tiger_ dokładnie o 23:47 i drugi, o 23:49.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro sty 06, 2010 19:17 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

ja mam taki sam czas co na forum hmmm....

:arrow: Tiger a co z tym burasiem ze skansenu? Zaglądasz tam coś wiadomo jak kotki po sterylce?
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Śro sty 06, 2010 19:20 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

czas przyszły, czas przeszły, czas teraźniejszy to był...
ale czas FORUMOWY... ??? 8O :lol:
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2010 19:23 przez kwiatkowa, łącznie edytowano 1 raz

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro sty 06, 2010 19:20 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Co do tego czasu forumowego, to ja kompletnie się na tym nie znam i uważam, ze powinno się brać pod uwagę czas rzeczywisty w takich sytuacjach, bo czas forumowy każdy może mieć inny.
Bez sensu :?

Co do Jasia: po pracy znalazłam jeszcze jednego rzyga, ale to było poranne i chyba wcześniejsze niż to żółte. Uspokoiłam się trochę więc, bo to żółte było jakby drugim rzutem i po prostu już poszła żółć. Pierwsze było z jedzenia porannego i kulki włosów. Więc może Jaś po wczorajszym PRZERAŻAJĄCYM dniu lekko się zatkał i jak rano zjadł, to mu cofło.
Rano dałam mu Vomitusheel. Teraz też - tzn po powrocie ze szkoły
Oczywiście zadzwoniłam do dr Marcina :oops:
Kazał dać ostatni zastrzyk i ewentualnie hepatil raz dziennie i przyjść jakby było dalej to samo.
ALE NIE JEST :)
Jasio jeszcze wylękniony po zastrzyku, ale podchodzi do miseczki i patrzy w nią jak w gnat - chyba mu dam troszku kurczaczej piersi, co??
Skoro chce jeśc, to chyba lepiej się czuję i nie ma co mu dietować.

Anda

Post » Śro sty 06, 2010 20:06 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Czyli z Jasiem to był wypadek :) To dobrze ....ale dawaj mu coś osłonowo na wątrobę i może lakcid , albo cuś w tym stylu , bo jak on jeszcze tyle ma być na antybiotyku .....

co do mojego czasu FORUMOWEGO:)

Jednak okazuje się , że nie WSZYSCY :wink: mają takowy :)

I to mnie cieszy , bo naprawde myślałam , że tylko ja , głupia, mam ustawiony prawidłowy - tzn, zgodny z rzeczywistym czas :)

pixie , mnie też te posty Hanulki pokazują się o prawidłowych godzinach , ale jej pokazują się wg jakiegoś innego czasu ........chociaż twierdzi , że to ona ma ustawiony prawidłowy :roll:

Szkoda mi troszkę tego tuszu , bo dostałam parę gorszy na gwiazdkę i chciałam zaszaleć :)

Tiger_

Post » Śro sty 06, 2010 20:12 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Na głównym domowym zegarku jest u mnie godzina 20:12, na komputerze jest 20:12 - zobaczymy, z którą godziną wyświetli się ten post... 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro sty 06, 2010 20:24 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger_ pisze:Czyli z Jasiem to był wypadek :) To dobrze ....ale dawaj mu coś osłonowo na wątrobę i może lakcid , albo cuś w tym stylu , bo jak on jeszcze tyle ma być na antybiotyku .....

Ile??
On dzisiaj wziął ostatniego.
Lakcid dostaje a nawet fisioflor, czyli lepszy.

O czasie się nie wypowiadam, bo u mnie też rzeczywisty to ten który się wyświetla w poście moim.
Zastanawiam się, czy ten czas który się wyświela w poscie to ten który masz ustawiony w komputerze na zegarze, czy jakiś "czas forumowy"?
Bo nie wiem...

Anda

[poprzednia][następna]