POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2011 23:44 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

kite pisze:szukamy choćby dt dla kota szpitalnego. kocurek przebywa w krakowie na terenie szpitala babińskiego. jest zimno a my nie możemy go mieć na oddziale, sanepid itd.. staramy się go wpuszczać aby się trochę ogrzał. jest oswojony, przymilny, uwielbia leżeć na kolanach. kot o umaszczeniu' krówka'. zdjęcie dam na maila.
prosimy o pomoc, to straszne że zwierz ma 30 właścicieli zwłaszcza że za miesiąc idziemy do innego budynku w którym nie będzie mógł okupować grzejnika..

Nie znam się na wymogach, ale jakieś 5 lat temu, gdy odwiedzałam babcię w Szpitalu to widziałam, że mieli tam kota. Kotka była pod stałą opieką weterynaryjną, posiadała książeczkę zdrowia z aktualnymi, wszystkimi szczepieniami, informacjami o odpchleniach i odrobaczeniach. Została wysterylizowana. To wystarczyło, by kot mógł zamieszkać w Szpitalu. Czy od tego czasu coś się zmieniło? Może wystarczy kota wykastrować i regularnie szczepić, odrobaczać i odpchlić?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Nie sty 01, 2012 14:37 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Molli ale to szpital psychiatryczny więc zasady chyba inne. pytaliśmy już czy po kastracji, Edek mógłby z nami zostać ale nie może. chyba kwestia ludzi z lękami i agresji( ktoś mógłby zrobić mu krzywdę).

kite

Od: Czw maja 12, 2011 17:54

Post » Nie sty 01, 2012 16:05 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

kite pisze: Molli ale to szpital psychiatryczny więc zasady chyba inne. pytaliśmy już czy po kastracji, Edek mógłby z nami zostać ale nie może. chyba kwestia ludzi z lękami i agresji( ktoś mógłby zrobić mu krzywdę).

Aha...
A wysłałaś może maile do krakowskich fundacji?
Może któraś znajdzie dla niego miejsce?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Czw sty 05, 2012 11:07 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

wklejam z watku horacy 7
viewtopic.php?f=13&t=136815
horacy 7 pisze:Mam problem ,wczoraj na moją klatkę schodową przyszedł kot ,biało-rudy dorosły nie wykastrowany pokiereszowany kocur.Dałam mu jeść ,wpychał sie do mieszkania lecz moje stado zajadle pilnowało drzwi z warkami włącznie.Kot potrzebuje pomocy to ewidentnie zagubiony lub wyrzucony kot.W nocy strasznie płakał by go wpuścić a ja nie mam gdzie go umieścić.Depcze ,ociera się i prosi o dach nad głową.Błagam moze ktoś ma kawałek podłogi. :ok: :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt sty 06, 2012 15:34 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Pobite, zagłodzone, z przepukliną , zwichniętą łapką 2 mies. maleństwo, podrzucone na klatke schodową :( Na razie w łazience, leczone, ale ma mało czasu. Tak gdzie jest, zostać nie może :( Może ktoś pomoże ? Da choć DT ? Dotransportuję :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sty 06, 2012 15:41 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

witam,
potrzebny dom tymczasowy na cito !!

viewtopic.php?f=1&t=135750&p=8410522#p8410522

Mamy mało czasu z Szarusią na znalezienie domu, choćby tymczasowego ...
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pt sty 06, 2012 16:07 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Cześć,
nie jesteśmy doświadczonym domem tymczasowym, ale od jakiegoś czasu obydwoje poważnie zastanawiamy się, czy by was nie wspomóc wolnym kątem. Póki co,mamy dwa swoje - obydwa znajdy ( 5cio miesięczny kocurek i 8mio m-czna kotka).
Dzisiaj nasza koteczka została wysterylizowana, więc najlepiej by było zeby miała chwilę spokoju aby dojść do siebie, ale piszesz, że sprawa jest nagła, więc proponujemy pomoc.

Ze swojej strony możemy zaoferować: dom, dobre jedzonko, towarzystwo dwóch innych kotów, troskliwą opiekę.
Przyznam że mamy ograniczony budżet, więc jeśli potrzebne by były kosztowne zabiegi, to pewnie w takiej sytuacji zwrócilibyśmy się tutaj o pomoc.

Dawaj znać, czy się przydamy.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

bik72

Od: Nie sty 01, 2012 12:36

Post » Pt sty 06, 2012 16:08 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

a, jesteśmy z warszawy. Dom niewychodzący.
Obrazek

bik72

Post » Pt sty 06, 2012 16:12 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

lula11 - czyżby jakaś iskierka nadziei :1luvu:
bik72 :ok: :1luvu:

jasdor

Post » Pt sty 06, 2012 16:14 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Podoba mi się ta oferta, ale trochę daleko ze Szczecina do Warszawy, nawet nie wiem jak to zorganizować i jak zniosłaby tak długą podróż?
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pt sty 06, 2012 16:16 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

cholerka, nie doczytałam, że to Szczecin. Według google maps 7 godzin samochodem... My nie damy rady po nią pojechać. Przykro mi :(
Obrazek

bik72

Post » Pt sty 06, 2012 16:18 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

wiem, dziewczyny jakoś organizują transport nawet dalej, ale dla mnie to też nowość... Ktoś z większym doświadczeniem mógłby doradzić jak to zorganizować
Kod:

lula11

Post » Pt sty 06, 2012 16:27 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Ja jeździłam Szczecin-Wawa, koszt to bilet podróżnika, 69 pln. Może znajdziecie drugą taką osobę :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 06, 2012 16:53 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

bik72 - możesz zarezerwować swój domek dla Szarusi, do czasu aż wyjaśni się sprawa transportu?
Kod:

lula11

Post » Pt sty 06, 2012 16:56 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Zgłosić na wątku transportowym - to raz.
Zmienić tytuł na wątku Szarusi - to dwa
Szczecin - Warszawa to proste połączenie i wiele osób jeździ na tej trasie - to trzy
Dać ogłoszenie na lokalnym necie z pow. prośbą - 4
Kotka i jedna i druga muszą jeszcze wydobrzeć, więc przez ten czas organizować.
Jeśli Ludmiłek z Gdyni dał rady do Rzeszowa - to tylko organizacja i...bez paniki :ok:

No i proponuję, skoro bik72 spodobała się koteczka - przenieść się na wątek Szarusi, aby tutaj nie zajmować niepotrzebnie miejsca kotom :ok:

jasdor

[poprzednia][następna]