Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2018 22:30 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ta akcja to z punktu widzenia kotów wyglądała tak: miski puste????
Obrazek

....czekamy....
Obrazek

.. no nareszcie......
Obrazek

no to zapozuję... ja już po ( kastracji, kiedyś tam, odrobaczeniu przed chwilą...)
Obrazek

..a ja jeszcze pojem...łapką se nagarnę....
Obrazek

maluszki....
Obrazek

mama wchodzi do klatki...ale nie, ten"klik" to jeszcze nie tym razem
Obrazek

oj...jak wyjść!!
Obrazek

biedaki :cry:
Obrazek
Obrazek

i już w fundacji
Obrazek

a to ten kotek podrzucony Panu Franciszkowi przez " wyjeżdżających".
Obrazek

i na koniec..nieco inny podopieczny Fundacji.. ponosiłam go sobie na rękach :wink:
Obrazek

A konkrety
złapanych osiem ogonów( i ogonków)
- dwa szaraki ok. półroczne, łapane przeze mnie ręcznie, ale w transporterze dziczą... płcie nie znane...
- rodzinka: mama i dwójka biedaczków
- podrzutek - młodziak, ładny, oswojony kotek
- dwa do transporterów zwabiła Iza, dokładnie nie wiem co , bo w tym czasie czołgałam się pod żywopłotem i maluszki z niego wydłubywałam... ale jeden to taki czarnuszek ( chyba kocur) na którym bardzo zależało P. Franciszkowi, bo oko chore a drugi to też chyba jakiś kocur, bo było coś o tym, że waleczny. Z nadmiaru wrażeń nawet nie zajrzałam do transportera, choć był w moim samochodzie.

Jutro przegląd towarzystwa, rozpoznanie, co który potrzebuje, a w kolejnych dniach wieści co z kim dalej...
I tyle...
Resztę Iza dopisze

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pt sie 24, 2018 22:55 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Szacun!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt sie 24, 2018 22:59 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

wow :1luvu: :1luvu: :201440 :201440
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob sie 25, 2018 6:00 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Mega dzięki, szacun!

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Sob sie 25, 2018 7:35 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Zjawko....

To Ty tez zaangażowana... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jakbym wiedziała to dużo spokojniejsza bym była.

Serdeczne gratulacje wszystkim zaangażowanym. 8 kotów to świetny wynik. Czekam spokojnie na dalsze wieści.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob sie 25, 2018 8:48 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

No trochę, w wolnych chwilach, których niestety brak, czuwam nad tematem...

Teraz myśli skupione nad tym,jak pójdzie w fundacji z tym towarzystwem, zwłaszcza te maluszki mi leżą na sercu...

zjawka

Post » Sob sie 25, 2018 9:27 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Te maluszki z mamą to ostatnia szansa na leczenie oczu :placz:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Sob sie 25, 2018 19:20 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Dobrze że się udało
Pan Franciszek przesympatyczny człowiek ale widać już po nim wiek :(
niestety poprzednie koty/kocurki podczas sterylek nie miały nacinanych uszu więc łapałyśmy na słowo - tak jak Pan Franciszek powiedział: jak któryś podchodził to pytałam czy tego łapać czy nie, Pan Franciszek wtedy mówił czy sterylizowane czy nie, a my łapałyśmy według jego wskazówek, dwie szaraczki wskazał, że to kotki - najprawdopodobniej karmiące z czego jedna faktycznie okazała się złapaną mamą. Pan Franciszek mówił że nie pojawiły się dwa czarne koty, które byłyby do łapania ale do 20 niestety nie przyszły. Te "moje" w transporterkach to na pewno kocury, nie wiem jak młodzież no i jedna to na pewno kotka ;)
Wszystkie, które przyszły zostały odrobaczone oprócz mniejszego szarego młodziaka i tego oswojonego pingwinka Pan Franciszek nie mógł się nadziwić że tak sprawnie to poszło.
Prosiłam żeby lekarze w fundacji jednak ponacinali uszy bo wtedy tym co nadejdą na następne łapanki będzie łatwiej się połapać.

i to chyba wszystko - czekamy teraz na informacje z fundacji i myślę że dobrze by było na bieżaco informować Pana Franciszka jak "jego" koty się miewają - to go na pewno uspokoi i bardziej przekona do nas.

aha w miejscu karmienia czyściutko nawet śladu starego jedzenia czy brudnych misek - pełen profesjonalizm

Ja też najbardziej się cieszę ze złapania maluszków z mamą - małe będą miały szansę na przeżycie, a mama nie będzie już więcej rodzić
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob sie 25, 2018 19:39 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Pewnie to był ostatni moment, żeby maluchom uratować oczy. Więcej kociaków nie ma?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Sob sie 25, 2018 21:22 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ze złapanej rodzinki, wg. zapewnień PanicozbalkonuPaczała ( a kotki mieszkały na ogrodzonym żywopłotem skwerze przed jej balkonem) , to więcej nie było; ale zdaje się była jeszcze jedna koteczka, co karmiła...taka szaraczka z białymi dodatkami - może Iza lepiej zapamiętała. Pan Franciszek mówił, że przychodzi z bardzo daleka...., dokładnie to nie wiedział skąd, więc bez szans na znalezienie.

zjawka

Post » Sob sie 25, 2018 21:55 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Ja dziś rozmawiałam z Panem Franciszkiem. Bardzo dziękował mi i kazał swoje pokłony i wyrazy wdzięczności także Baltimoore przekazać.

Podpytałam go o wizytę wczorajszą i był oszołomiony, że "panienki" ;) tak sprawnie sobie poradziły i, że czegoś takiego jeszcze nie widział. bardzo się tylko martwi że kotki do schroniska trafią. Uspokoiłam go, że dziczki na pewno wrócą tu, a dla młodych pewnie będzie szukany dom (?). Bardzo miło nam się gawędziło.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob sie 25, 2018 22:22 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Madie - jeśli nadal myślisz o wyjeździe do Trzebiatowa w październiku, i mają być łapanki w celu " zrobienia" kotów w fundacji co teraz koty wzięła, to trzeba by to z nimi uzgadniać- może już mają jakąś orientację co do planów ( głównie urlopów doktorów) - w każdym razie uważam, że wstępnie trzeba uprzedzić.

zjawka

Post » Sob sie 25, 2018 23:14 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Madie pisze:Ja dziś rozmawiałam z Panem Franciszkiem. Bardzo dziękował mi i kazał swoje pokłony i wyrazy wdzięczności także Baltimoore przekazać.

Podpytałam go o wizytę wczorajszą i był oszołomiony, że "panienki" ;) tak sprawnie sobie poradziły i, że czegoś takiego jeszcze nie widział. bardzo się tylko martwi że kotki do schroniska trafią. Uspokoiłam go, że dziczki na pewno wrócą tu, a dla młodych pewnie będzie szukany dom (?). Bardzo miło nam się gawędziło.

To dobrze, bo on bardzo źle wspominał łapankę urządzoną kilka lat temu przez miasto, kiedy koty poraniono, łapano w pętle dla psów itp. Wiadomo, że klatka łapka to nic przyjemnego i zawsze stres dla kota. Wiec jak Wam się udało tak, że nawet p. Franciszek zadowolono to tym większy szacun.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie sie 26, 2018 9:31 Re: Dramat Trzebiatów!pomoc sterylkowa potrzebna!Jedzenie te

Przelałam isabell36 150zł za odrobaczenie kotów (100zł wypłacone ze zrzutka.pl, 50zł dobiorę stamtąd jak Darczyńcy wpłacą :201494 ).

Wstawię tu rachunek

Isabell36 dziękuję za odrobaczenie :201494 miejmy nadzieję,że jakieś robale im się udało wytruć i wysyłana karma pójdzie w koty ,a nie w pasożyty.
Ostatnio edytowano Pon sie 27, 2018 20:13 przez tabo10, łącznie edytowano 1 raz

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]