Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2016 15:10 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

No wiecie co... Wszystko już opisane, a nawet dobrze do domu nie zdążyłam wejść :D Dukat ma niedrożny przewód łzowo-nosowy, jest niewielka szansa, że uda się mu to 'poprawić'. Nie jest to groźne, tylko należy zachować odpowiednią higienę oczu. Kusi mnie żeby wziąć Dukata na tymczasa... :twisted:
Alinka głośno dyskutowała w samochodzie, a potem u Pani Doktor. Chyba nie przepada za podróżami. Na szczęście wszystko z nią w porządku :D
Resztę już opisała Szybka Dilah :smiech3:

Edit: Sprostowanie - Dukatowi żółty płyn noskiem wypłynął tylko z jednej dziurki, a powinien z obu :(

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Pt kwi 15, 2016 15:40 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

MuMu też ma jeden kanalik niedrożny całkiem, ale to na szczęście nie jest groźne, trzeba co któryś dzień (można co drugi, trzeci) przemywać płynem fizjologicznym lub naturalnymi łzami.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt kwi 15, 2016 21:39 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dyżur minął błyskawicznie, sporo do zrobienia, głównie sprzątnięcia. Mam nieodparte wrażenie, że mamy chlewik ze świnkami, a nie kociarnię.
Pełno żwiru na podłodze, nasikane w okolicy biurka i kuwecie przy drzwiach do kuchni, kupa pod dużym drapakiem.
Niemal w każdej kuwecie nadkomplet.
Szpitalik.
Alinka - wszystko wyjedzone, kuweta komplet. Smutna ta nasza dziewczynka ale wystarczy trochę ciepła, miziania po główce i bardzo się otwiera.

Pokoik nowy.
W pierwszej chwili myślałem, że jest pusty i nie ma kota. pół żwiru z sikaniem wysypane z kuwety. Po sprzątałem, miski pozabierałem. Coś mi jednak nie dawało spokoju i kilka minut później wchodzę ... a tam wielkie oczyska spod drapaka na mnie spoglądają.
W kuwecie komplet.

Ogólny.
Syf kiła mogiła, żwirownia i co tam jeszcze chcecie.
Ptyś znowu wyluzowany.
Agatka nienażarte stworzenie, dzisiaj nie dała się dotknąć.
Figa w kąciku między kuwetami przy magazynku, jakaś taka wyciszona była.
Boniek, na dźwięk naszych głosów wyskoczył zza kanapy gotowy do miziania ! Chyba ten ropień nad okiem sprawia mu ból, mruży oczko. Mam wrażenie, że jest większy niż w ubiegłym tygodniu.
Dukat ... słodziaczek nad słodziaki. Skory do zabawy i psot.
Brunia - dzisiaj niebywale rozkoszna. Byłem świadkiem, jak Ania ją miziała - wszystkie koła w górze, brzucho wywalone do światła i miziaj człowiek !!
Fijołek - rozkosznie rozleniwiony i bardzo przyjazny dzisiaj, póki nie podałem mu leku przed wyjściem.
Mucia - niebywałe słodkości, miziak ! Chodziła dzisiaj za nami krok w krok.

Pokoik drugi.
Tita - komplet w kuwecie. chodzący stres. Niewiele zjadła.

Wszystko w/g rozpiski na tablicy i na klatkach podane.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt kwi 15, 2016 21:47 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Krystian C. pisze:kupa pod dużym drapakiem.
Niemal w każdej kuwecie nadkomplet.

wczoraj odkłaczałałam ten duży drapak, może im się to nie spodobało... jest 11 kotów obecnie więc 11kup i mega dużo siuśków :D ciekawe który stworek tak syfi bo wczoraj nigdzie poza kuwetą nie było zrobiony. chociaż, chyba przed drzwiami od łazienki było nasikane, ale od razu jak weszłam do kociarni.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob kwi 16, 2016 8:05 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Może trzeba dołożyć z jedną kuwetę dużą na ogólny.
Krystian u Bońka to nie ropień tylko kaszak, który nie został za pierwszym razem do końca oczyszczony, dokładnie obejrzany i obmacany przez dwie panie dr nic go nie boli i on nie rośnie, miał być wycięty przy robieniu ząbków, ale skoro się nie powiększa został nie ruszony, bo jest ryzyko, że założone szwy podniosą powiekę górną i będzie problem z okiem
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob kwi 16, 2016 15:17 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dziś poza kuwetą tylko siuśki u Hani ( połowa w kuwecie - połowa poza ) - reszta tam, gdzie być powinna ;)
Na ogólnym jeden pawik z niestrawionych chrupek i przewrócony karminik. Poza tym - o dziwo - względnie czysto - żwir tylko przy kuwetach - musiałeś Krystian wypucować wczoraj ogólny na błysk :mrgreen: - poza tym - byłam od 10 rano - to pewnie jeszcze nie zdążyły zrobić chlewiku od wczorajszego popołudnia :twisted: :twisted: :wink: :mrgreen:

Co do kuwet - to jest ich na ogólnym 6 - a kotów 8 - więc nie powinno być tu jakiegoś dużego problemu. Zauważyłąm, że wszystkie koty kochają wręcz kuwetę przy wieszaku na ubrania :twisted: - i tam jest zawsze jakaś masakra :twisted:

Dziś koty miały duuuużo gości - i były miziane, drapane i wybawione :)
Ale o tym potem ;)

Leki podane, Tita psychicznie troszkę lepiej - ale apytyt średni - zjedzone miała z jednej miseczki - z drugiej tylko sosik wylizany. Może jutro będzie lepiej. Zostawiłam jej 2 miseczki z mokrym - Cosmę w jednej - i finefooda w drugiej - zobaczymy czy zje do jutra, Intestinala mokrego nie chce jeść - to chyba trzeba jej go odpuścić.

Zdjęcia później ;)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie kwi 17, 2016 12:18 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

wezmę środę lub czwartek :) bez różnicy :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Nie kwi 17, 2016 14:17 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Zdjęcia z wczoraj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hwdzieczak_lodz

Od: Pt lis 06, 2015 23:13

Post » Nie kwi 17, 2016 16:09 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

To co zobaczyłam po wejściu przeszło moje oczekiwania :twisted: co te Stwory robią jak nas nie ma :twisted:
Więc odkurzyłam i pomyłam podłogi - odkurzacz na sam koniec albo wydał ostatnie tchnienie albo żartował, ale szpitalik już zamiatałam :roll: mam nadzieję, że ożyje do następnego razu...

Alinka coś smutna, ale wymiziana tuli się i mruczy fantastycznie.
Hania nieśmiała i wycofana, po czyszczeniu uszu tym bardziej nie chciała mnie znać, wymyłam jej kuwetę bo była syfiata, poza tym było nasikane przed kuwetę, więc pod nią to wszystko poleciało.
Bonio cudny i rozmruczany, choć Dukata nie przebija, Dukat miał zastrzyk z zylexsisu a Bonio w przyszłą sobotę jedzie do domu pod Warszawą :D
Agata jak zawsze przekochana zołza, coś z Figą i Mucią sobie robią złości. Mućka nie uciekała przede mną, Figa dała się wymiziać. Tita miała dwie miski pełne mokrego, przyłapałam ją wyciągniętą i wyluzowaną na drapaku, wymyziałam, ale od razu się spieła biedulka, troszkę przy mnie podjadła.
Fiołek zaspany, ale miał apetyt bo wszystkie miski z suchą karmą puste - chyba inni obchodzą karmnik i idą na łatwiznę.
Ptyś łakomczuch spacerował od miski do miski i sprawdzał co kto je.
Brunia sama słodycz ile fajności jest w tym kocie..na równi z Dukacikiem.
Przed wyjściem nie odliczył mi się Boniek, obszukałam wszystko i nic nigdzie nie ma, okazało się, że śpi w kuchni wciśnięty w zakamarek tam gdzie są worki i foliówki, tak więc z nim trzeba czujnie.
Przywiozłam papier i kostkę do wc, bo się konczyły. Tak poza tym miło i przyjemnie z tymi naszymi futrami i jak zawsze wrażenie, że czasu mało a mało...w szpitaliku leki pod kreskę Marta :201494

A i w samochodzie mamy (oddam przy kolejnym dyżurze) szczotkę i szufelkę - na ogólnym jest jeszcze jedna,Arturowi rozpiżczył się worek ze śmieciami pod puszkami, więc wszystko wypadło - łącznie z kremowym ciastem - które wywaliłam bo się rozpłynęło w kuchni :twisted: wracaliśmy się i zamiataliśmy, bo w budynkach dwie kociarnie a ilość odchodów i żwirku ewidentnie wskazywa kto pod puchami nasyfił...
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pon kwi 18, 2016 8:53 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Oczka Dukata zalane kroplami :D
Uchyliłam okno na ogólnym.
Tita znów mało je, jedno i drugie mokre w misce trochę ruszone.
Czy mi się wydaje, czy Brunia to się nieźle zaokrągliła? :1luvu:
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Pon kwi 18, 2016 9:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dyżury:

poniedziałek (18.04) - pandap
wtorek (19.04) - Duszek686
środa (20.04) - kociarkowaaa
czwartek (21.04) - pyma
piątek (22.04) - Pietraszka
sobota (23.04) -
niedziela (24.04) -
poniedziałek (25.04) -
wtorek (26.04) -
środa (27.04) -
czwartek (28.04) -
piątek (29.04) -
sobota (30.04) -
niedziela (01.05) -

Julia zamieniłam się z Tobą, bo jednak w środę nie mogę :wink:
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon kwi 18, 2016 14:26 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dyżur spokojny, jedne wymioty śliną na ogólnym i kilka paskudnych kup w kuwetach.
Fiołek miał apetyt, po tabletce się obraził i też poszedł jeść.
Tita rzuciła się na surowe mięso, zjadła sporo, ale z ręki. Bardzo się dzisiaj rozmiziała, ale spędziłam z nią sporo czasu.
W Muci jestem niezmiennie zakochana, chciała być cały czas głaskana.
Agatka znów robi się złośnicą, nienawidzi (z wzajemnością) Figi i jest nerwowa, a była już taka fajna...
A Brunia cały czas pije wodę.

Moje dwie rozmruczane miłości: Tita i Mucia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Brunia
Obrazek
Ptyś z gilem
Obrazek
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Pon kwi 18, 2016 14:35 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

ojacieee jakie superowe fotki Titki <3
i innych też :)

Brunia pije wodę przez tą nieszczęsna wątrobę :(
Muszę ja zawieźć na kontrolna krew - choć to picie jest niepokojące :( Po ornipuralu powinny sie jej wyniki poprawić - i powinna mniej pić :roll: Ale może jeszcze trochę czasu trzeba :roll:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon kwi 18, 2016 15:44 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

To ja też pozwolę sobie na wrzucenie paru fotek z naszej sobotniej wizyty w kociarni. :D
Mój ulubieniec ,który jeszcze w schronisku podbił moje serce Fiołeczek. <3 <3 <3
Fiołek melancholijny.

Obrazek

Fiołeczek luzaczek.

Obrazek

Gagatek Agatek - słodka złośnica.

Obrazek

Agatka śliczna kicia z charakterkiem.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 18, 2016 15:52 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Przeuroczy i miziasty cukiereczek Dukacik :1luvu:

Obrazek

Podkocykowa wstydliwa Mucia :1luvu:

Obrazek

Brunia miziak nad miziaki. :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Figunia piękna burasia :1luvu:

Obrazek

Zakanapowy Ptysiulek. :1luvu:

Obrazek
Obrazek