50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto cze 21, 2011 14:08 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Hej!

Fajny tekst do ogłoszenia Glutka. Na FB też go umieścisz?

Zrobię później ogłoszenie i poumieszczam w różnych miejscach.

Zmartwiłaś mnie Czarnym. Raczej nie sądzę żeby to dom był zły, ale czy nie powinno się najpierw trochę kota przyzwyczaić do nowego miejsca zanim się go zacznie wypuszczać? Nie znam się na tym, ale może Czarny postanowił wrócić do "siebie"? :roll:

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 14:24 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

CatAngel pisze: Nie lubie jak koty trafiają na wieś czy do wychodzących domów poza ogród :roll:

Tylko Czarny, to taki kot, który w ogrodzie i tak by pewnie nie usiedział. Kominiarz też parę razy nawiał już Hani za ogrodzenie.

aburacze pisze:Zmartwiłaś mnie Czarnym. Raczej nie sądzę żeby to dom był zły, ale czy nie powinno się najpierw trochę kota przyzwyczaić do nowego miejsca zanim się go zacznie wypuszczać?

To może być nasz błąd :( Kompletnie wyleciało mi z głowy, aby o tym poinformować gościa :cry: Cholera... ! Mam nadzieję, że Czarniutki się odnajdzie :( Jak nie, to Agnieszka chyba się tam przejedzie :| Bo trochę się wkurzyła... :roll: :|
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto cze 21, 2011 14:40 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

kinia098 pisze:To może być nasz błąd :( Kompletnie wyleciało mi z głowy, aby o tym poinformować gościa :cry: Cholera... ! Mam nadzieję, że Czarniutki się odnajdzie :( Jak nie, to Agnieszka chyba się tam przejedzie :| Bo trochę się wkurzyła... :roll: :|

Myślę że Czarny się odnajdzie. Ma swój rozum. Będziecie go szukać? :roll:
Nie zdziwiłbym się gdyby pojawił się w miejscu stałego karmienia. Daleko jest ten nowy dom, w którym Czarny miał zamieszkać?

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 18:03 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dobry wieczór!

Zrobiłem Glutkowi pakiecik :mrgreen:
http://allegro.pl/guzik-mlody-kocurek-d ... 54539.html
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z292273071 (czeka na moderację 24h bo za dużo ogłoszeń zrobiłem ostatnio)
http://tablica.pl/oferta/guzik-mlody-ko ... D9K2D.html
http://www.koty.pl/adopcje/art3099,guzik.html
http://www.kokosy.pl/zwierzaki/koty/30170.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1425703 ... hania.html
http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAd ... 40&cid=180
http://www.ojej.pl/ (czeka na moderację)
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/oglos ... pokochania (czeka na moderację)
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... uzik,42361

Może być? Gdzieś jeszcze go umieścić? (dodam na Trojmiasto.pl jak wymyślę jak dodać zdjęcia, bo bez zdjęć to bez sensu).

Aha, dodałem Glutka tym razem na Gumtree Warszawa, bo ruch większy jednak. Na Trójmiasto od wielu tygodni Glutek był na pierwszej stronie, co z jednej strony jest dobrze, ale też oznacza że chyba małe zainteresowanie było. Nie miał wielu odsłon. Ale zaznaczyłem że Darłowo.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 18:15 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dostałem tak wpis pod ogłoszeniem Glutka na Tablica.pl:

witajcie ,, naprawde duzy szacunek dla Wasz za opieke nad zwierzetami . wiem ile to kosztuje , sam rowniez mam 3 kotki . zycze wam wszystkiego najlepszego w imieniu tych zwierzat . pozdrawiam

:piwa:

Odpisałem, że honory należą się Kini :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 21:04 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Miło, gdy ludzie zauważają przynajmniej :)!...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto cze 21, 2011 22:15 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dobry wieczór!

Ja tak tylko na chwilę wpadam ;) Wiecie ile kociaki mają odsłon na Allegro? Już ponad 930, a do końca aukcji jeszcze 5 dni! Bardzo mnie to cieszy. Co prawda to że nikt nie dzwoni/pisze już mnie nie cieszy tylko dziwi. Można za to zacząć zarabiać na reklamach :ryk:

A tak serio, to myślę że jak kociaki przyjadą do DT do Warszawy to wtedy wpiszemy w tytule że to Warszawa i to powinno zwiększyć liczbę odwiedzających którzy się poważnie zastanawiają nad kotem. Wiem że głupio to brzmi, ale wydaje mi się że ludzie wolą kota ze swojego miasta, bez konieczności przywożenia przez pół Polski za to z możliwością obejrzenia na żywo przed decyzją o adopcji, a Warszawa to jakby nie było duże miasto więc i chętnych na kota, zwłaszcza małego niemało.

Glutek ma na razie 13 odsłon, ale to dopiero jedno popołudnie. Myślę, że będzie kilkaset, jak poprzednio. Na Tablicy ma lepszy wynik, bo 32 - nadal chyba nie rozumiem jak oni to liczą że tyle wychodzi. No i cały czas czekam na Gumtree, bo jeszcze ma minąć 20h zanim ogłoszenie się ukaże.

Dobrej nocy!

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 22:19 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Adam jesteś wielki!

:)

:ok: :ok: :ok:

RudyiSrebrnyKot

Post » Wto cze 21, 2011 22:23 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

RudyiSrebrnyKot pisze:Adam jesteś wielki!

Weź mi tu nie kadź ;) Ja tylko ogłoszenia robię. A Ty to niby nie masz zasług?
Poza tym i tak to jest wątek Kini i jak będziemy tak pisać to nas wyrzuci ;)

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 22:30 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Nie wyrzuci, bo "podrzucamy" wątek przy okazji.
Ale licytować się nie zamierzam, a myślę, że miło, gdy ktoś czasem powie, że widzi i docenia ;) :P.
Więc powiedz: dziękuję :) i do dzieła :)! Sporo pracy jutro :D.

Dobrej nocy i dobrych myśli!...

Syzyfowa to praca, ale... ;) - nie pamiętam tego cytatu, o tym, że jeśli uratowałeś choć jedno istnienie to nie zmienisz świata, ale temu stworzeniu zmienisz świat...
Ktoś to może pamięta???

To jedyne co mnie pociesza.

RudyiSrebrnyKot

Post » Wto cze 21, 2011 22:33 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

RudyiSrebrnyKot pisze:
Syzyfowa to praca, ale... ;) - nie pamiętam tego cytatu, o tym, że jeśli uratowałeś choć jedno istnienie to nie zmienisz świata, ale temu stworzeniu zmienisz świat...
Ktoś to może pamięta???

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego! :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto cze 21, 2011 22:37 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

RudyiSrebrnyKot pisze:Nie wyrzuci, bo "podrzucamy" wątek przy okazji.
Ale licytować się nie zamierzam, a myślę, że miło, gdy ktoś czasem powie, że widzi i docenia ;) :P.
Więc powiedz: dziękuję :) i do dzieła :)! Sporo pracy jutro :D.

Dobrej nocy i dobrych myśli!...

Ktoś to może pamięta???

To jedyne co mnie pociesza.

Znalazłem w Wikiquote: "Jeśli człowiek niszczy jedno życie, to jest tak, jak gdyby zniszczył cały świat. A jeśli człowiek ratuje jedno życie, to jest tak, jak gdyby uratował cały świat" (Talmud Babiloński) oraz "Kto ratuje jedno życie, ten jakby ratował cały świat." (Koran).

Dziękuję za wszystko, zwłaszcza docenienie mojej pracy.

Też życzę dobrej nocy!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 22, 2011 7:59 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dzień dobry!

Na dobry początek dnia ktoś kolejny zalicytował kociaki na Allegro. Dziś o 7:40. Niestety, mam tylko numer telefonu i nazwisko. Poprosiłem o kontakt z Kinią, ciekaw jestem co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 22, 2011 15:41 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Kurde, ale tempo :mrgreen:

A więc. Czarny jednak nie zaginął. Po prostu zabunkrował się w stajni gdzieś za szafką i nie chciał wyjść. Agnieszka go zabrała..... Moim zdaniem nie była to dobra decyzja. Niedługo zaczyna się sezon, a Czarny żyje tuż przy, bardzo często uczęszczanej w lato, drodze na Darłówko. No cóż..

Adam, dzięki wielkie za ogłoszenia dla Glucika :1luvu: :1luvu: Bardzo mi się to przyda, bo ten modem czy router ( nie wiem, które to szwankuje :mrgreen: ) zmieniamy dopiero za jakiś czas. Glucia możesz wrzucać wszędzie, gdzie się da :D Bo on nie ma ode mnie ogłoszeń.

No. A teraz...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szaro-białe to koteczka. Rudy kocurek, a bure wydaje mi się, że też kocurek. Kociaki są maleńkie. Jeszcze nawet nie potrafił pić mleczka :cry: Rudzio jest świetny. Chodził za mną i miauczał. Pozostałe 2 troszkę się boją i syczą, ale to takie kruszynki, że "oswoją się" w minutę :cry: Oczka jak widać- łzawią :( Pani działkowiczka mówiła, że widziała ich więcej; " tych z rudym było chyba więcej ". Trićki ? :( Podejrzewam, że małe są od tej nowej trikolorki ( bo to na torach ). A gdzie bura się okociła? :|

Adam, jednak poproszę Cię o allegro dla Zozolka. Jutro po południu lub wieczorem wrzucę fotki i tekst. Może akurat ktoś.. :roll: Bo gdybym wydała te 2 grzdyle, to wzięłabym chociaż 1 tą kruszynkę :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro cze 22, 2011 15:45 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Widziałam już maleństwa na fb. Ten rudy marmurek z białym to istny biały kruk. Oby nie trafił w nieodpowiednie ręce :|
Kiniu, budka o dziwo dała się trochę złożyć, więc jeden z tych wymiarów spadł do 5-6 cm plus podstawka, bo rozumiem, że podstawka - paleta też się przyda.
Budka jest pod Piasecznem, ale kawałek mogę ją dowieźć :wink:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]