Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2009 21:20

Wars i Sawa

Kocięta dwumiesieczne, chore na KK. Obecnie w trakcie intensywnego leczenia. Przyznam,ze od poprzedniego piątku ich stan naprawde sie poprawił :) Mam nadzieje, ze z tego wyjdą.
Czarny to chłopczyk, szara- dziewczynka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 15, 2009 10:32 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw sty 08, 2009 21:25

...dlaczego wasze kotki są miziaste i mruczące i nakolankowe a mój tylko jak ma na to ochotę i to nie za długo i w ogóle... tylko ganiajcie mnie i ganiajcie.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Czw sty 08, 2009 21:27

deathgs pisze:...dlaczego wasze kotki są miziaste i mruczące i nakolankowe a mój tylko jak ma na to ochotę i to nie za długo i w ogóle... tylko ganiajcie mnie i ganiajcie.

Tak czasem jest, a to wszystko po to, zeby wziąć do kompletu drugiego- właśnie miziastego :P
Obrazek

kordonia

Post » Czw sty 08, 2009 21:28

kordonia pisze:Maluszki

Kocięta dwumiesieczne, chore na KK. Obecnie w trakcie intensywnego leczenia. Przyznam,ze od poprzedniego piątku ich stan naprawde sie poprawił :) Mam nadzieje, ze z tego wyjdą.
Czarny to chłopczyk, szara- dziewczynka.

Naprawdę źle wygląda ta szara mała, nawet takie futerko ma zmechacone. Biedne maleństwa. Po wyzdrowieniu trzeba im zrobić ogłoszonka i w mig znajdą domki.

deathgs

Post » Czw sty 08, 2009 21:31

kordonia pisze:
deathgs pisze:...dlaczego wasze kotki są miziaste i mruczące i nakolankowe a mój tylko jak ma na to ochotę i to nie za długo i w ogóle... tylko ganiajcie mnie i ganiajcie.

Tak czasem jest, a to wszystko po to, zeby wziąć do kompletu drugiego- właśnie miziastego :P

No, doszłam do tego wniosku TZ przekonany na tak tylko czekam na tego bobka i może najszybciej w marcu?

Promyk ma ze mna po prostu za dobrze. Zawsze mówię, że taką ilością uczuć RC i zabawet obdzielił by jeszcze ze 2 koty.

deathgs

Post » Czw sty 08, 2009 21:43

I ostatni kotek na dziś:

Orjent

Wysmukły, szczupły kocurek, 5-6-letni, z długim pyszczkiem, czego na zdjeciach jakoś nie widac... Przepiękny, biszkoptowy odcień burości, wspaniłay, delikatny, proludzki charakter. Od wczoraj po kwarantannie i kastracji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Czw sty 08, 2009 21:46

kordonia pisze:I ostatni kotek na dziś:

Orjent

Wysmukły, szczupły kocurek, 5-6-letni, z długim pyszczkiem, czego na zdjeciach jakoś nie widac... Przepiękny, biszkoptowy odcień burości, wspaniłay, delikatny, proludzki charakter. Od wczoraj po kwarantannie i kastracji.

No widać ten pyszczek długi. Wygląda na takiego co żył raczej na podwórku. Po bystrości pyszczka i wzroku tylko domniemam.

Kordonia

a taki kotek, który ma kilka lat i nie był kastrowany zaznacza teren na śmierdząco jak trafi po kastracji do domu to nadal zaznacza teren, prawda?

deathgs

Post » Czw sty 08, 2009 21:50

deathgs pisze:

Orjent

No widać ten pyszczek długi. Wygląda na takiego co żył raczej na podwórku. Po bystrości pyszczka i wzroku tylko domniemam.

Kordonia

a taki kotek, który ma kilka lat i nie był kastrowany zaznacza teren na śmierdząco jak trafi po kastracji do domu to nadal zaznacza teren, prawda?

Orjent na pewno trafił z domu- ma delikatne futerko, i boi sie podwórka. Wyszłam z nim tylko na chwilę do woliery, niosąc go na rękach, żeby zrobić mu zdjecie, to cały czas próbował uciec i wrócić do woliery.

Jełsi chodzi o kocury kilkuletnie po kastracji, to u mnie nigdy nie znaczył żaden ( a trochę juz ich miałam).
Jedyny kot, który u mnie znaczy (w pionie po ścianach i meblach), to moja osobista, wychowana od maleńkości, koteczka Szelma :twisted:
Obrazek

kordonia

Post » Czw sty 08, 2009 21:56

Orjent :love:
Kciuki za zwierzaki z Elbląga :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw sty 08, 2009 21:59

kordonia pisze:
deathgs pisze:

Orjent

Kordonia

Orjent na pewno trafił z domu- ma delikatne futerko, i boi sie podwórka. Wyszłam z nim tylko na chwilę do woliery, niosąc go na rękach, żeby zrobić mu zdjecie, to cały czas próbował uciec i wrócić do woliery.

Jełsi chodzi o kocury kilkuletnie po kastracji, to u mnie nigdy nie znaczył żaden ( a trochę juz ich miałam).
Jedyny kot, który u mnie znaczy (w pionie po ścianach i meblach), to moja osobista, wychowana od maleńkości, koteczka Szelma :twisted:

A moich rodziców też kotka znaczy. Zaczęła jak miała ze 2 lata i tak ma do teraz... Zasikała nawet mamie monitor od kompa

A to już rozumiem skąd ta dzikość u Orjenta, po prostu się boi.

deathgs

Post » Pt sty 09, 2009 12:00

Zrób jej badania krwi albo przynajmniej moczu.
może to "tylko" nerki... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 09, 2009 12:03

kordonia pisze:Bridget

Na kwarantannie jest już długo piękna domowa, czyściutka i zdrowa koteczka. Mylse,z e jutro, albo w poniediząłek zmieni lokum na dużą kociarnię.
Szkoda mi takich kotów, bo jeszcze tak naprawde nie wiedzą, co je czeka. Tak bym chciała,z eby ktoś ją wziął, bo jest ufna, miła, przytulna, łagodna. Zabiegała mi droge, zebym tylko nie wychodziła z kwarantanny :(

Obrazek

Szok, ale podobna do BB... 8O

Śliczna kotusia i taka miziasta jak tamta... :love:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 09, 2009 12:35

kristinbb pisze:
kordonia pisze:Bridget

Na kwarantannie jest już długo piękna domowa, czyściutka i zdrowa koteczka. Mylse,z e jutro, albo w poniediząłek zmieni lokum na dużą kociarnię.
Szkoda mi takich kotów, bo jeszcze tak naprawde nie wiedzą, co je czeka. Tak bym chciała,z eby ktoś ją wziął, bo jest ufna, miła, przytulna, łagodna. Zabiegała mi droge, zebym tylko nie wychodziła z kwarantanny :(

Obrazek

Szok, ale podobna do BB... 8O

Śliczna kotusia i taka miziasta jak tamta... :love:

Prześliczna :love: :love: :love:
i bardzo by jej się przydał tymczasik a najlepiej forewerek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt sty 09, 2009 15:27

Bridget :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sty 09, 2009 16:08

Gdybym miała mieć trzeciego kota to chciałabym żeby wyglądał jak Orjent !
[szczególnie te szmaragdowe oczyska mnie rozbrajają :oops: ]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

[poprzednia][następna]