Trikolorka Kamilka i bialy Kamilek - mają domki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2005 21:45

Dziś Kamilek pojechał do swojego mowego domku :D .
Kamilka nadal czeka.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon gru 05, 2005 8:22 Re: Kamilka - szuka domku, Kamil już ma

annskr pisze:Znów powiększyła mi się domowa tymczasowa kociarnia - o Kamila i Kamilkę, 2,5-3miesięczne kociaczki błąkające się na działkach - zimą zginęłyby biedulki.
Kociaczki wyglądają na zdrowe, dostały pierwszą porcię na robaki, mają jedynie świerzbik w uszkach - Kamila większy ale wiem dlaczego - jak wczoraj ulożyłam je siłą na kolanach (trzeba oswajać), Kamila umyła uszka braciszkowi, a leniuszek spał i nie chciał się zrewanżować.
Nie spały z nami (ze mną i kotami) w sypialni, wybrały parapet w drugim pokoju - ale rano nie schowały sie, tylko przebiegły do mnie - znaczy, oswojone :D :wink:
Kociaki mają świetny apetyt, nawarczały i oddgoniły od miski moje koty 8O 8O, Kamila już zapoznała sie z kuwetką (wiadomo, dziewczyny bystrzejsze),
Klimek, przyjaciel całego świata, próbuje sie z nimi bawić - warczą :twisted:
Działają piłeczki - cała trójka za nimi gania, a małe zapominają, że powinny tego większego postraszyć. :D
Zdjęcia będą w poniedziałek, teraz tylko opis - oba są pomalowane symetrycznie i mają złoro-rude oczka
Kamilia - śliczna trikolorka - biała buzia i brzuszek, rudo-szare uszka, grzbiecik, ogonek.
Kamil - cały biały, szare uszka, kilka plamek na grzebieciku i ogonek.
I śliczne futerka - takie mocno puszyste
I oczywiście szukają rewelacyjnych domków na stałe
Gość

Post » Pon gru 05, 2005 8:27

Wczoraj przyjechali bardzo mili Państwo z trójką dzieci (najmłodsza dziewczynka ok. dwuletnia biegała za wszystkimi kotami głaskać je z okrzykiem kici kici) i zabrali Kamilka - spodobła się od pierwszego wejrzenia.
Ma przewidziany dywanik w najlepszym punkcie mieszkania - przed kominkiem, jeśli będzie mu to odpowiadać oczywiście :D , jeśli nie - może sypiać w łóżku :wink:
Kamilkowi nowa rodzina też się spodobała - grzecznie pozwolił zawinąć się w kocyk i zanieść do samochodu :D
Gość

Post » Pon gru 05, 2005 9:30

Strasznie się cieszę nadal szukam dla Kamilki domku...
Popzdrawiam Ania i spółka.
AniaGal

Post » Pon gru 05, 2005 11:05

AniaGal pisze:Strasznie się cieszę nadal szukam dla Kamilki domku...
Popzdrawiam Ania i spółka.

Domki też potrzebne dla Czakri, Kreci i Klimka, niie mówiąć o malutkim dymnym bezoczku z działek, małym czarniutkim pasażerze na gapę i rudym Emilku - także kandydat na kociego rodzicz ma pełny wybór kotów do adopcji :D :wink:

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon gru 05, 2005 12:08

Bardzo się cieszę z powodu Kamilka :D
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pon gru 05, 2005 13:58

Ja też - szczególnie, że domek chciał nie "wziąć, kupić" a
"adoptować" Kamilka.
Wiadomośc z rana - Kami (żeby dzieciom było łatwiej wymówić) wczoraj trochę popłakał, dziś trochę pobiegał, trochę pojadł i pokuwetkował, a potem schowal się śpać - nie wiadomo gdzie, szukają :D :wink:
Widocznie mały mądrala uznał, że przy trójce dzieci spać trzeba w spokojnym miejscu :D

kalewala

Post » Pon gru 05, 2005 14:12

annskr pisze:Ja też - szczególnie, że domek chciał nie "wziąć, kupić" a
"adoptować" Kamilka.
Wiadomośc z rana - Kami (żeby dzieciom było łatwiej wymówić) wczoraj trochę popłakał, dziś trochę pobiegał, trochę pojadł i pokuwetkował, a potem schowal się śpać - nie wiadomo gdzie, szukają :D :wink:
Widocznie mały mądrala uznał, że przy trójce dzieci spać trzeba w spokojnym miejscu :D

Całkiem słusznie :D
Z pewnością świetnie sobie szkrab poradzi w nowym domku
:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

bechet

Post » Pon gru 05, 2005 18:56

A jak tam Kamilka czuje się bez swojego rówieśnika?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 05, 2005 23:04

Do góry Kamilko :D
ObrazekObrazek

bechet

Post » Wto gru 06, 2005 9:15

Mała Kamilka przez pierwszy wieczór i ranek bez braciszka popłakiwała i nie chciała jeść, Kilmek podchodził do mnie i mówił miau?, wyraźnie Kamilek był poszukiwany. Reszta kotów też tochę nieswoja, Pusiunia nawet przestała (chwilowo) lać Krecię, śniadanko po powrocie z pracy zastałam zdecydowanie niedojedzone.
Ale już wczoraj stan kotów uzupełniłam o pięknego rudego Emila :wink: http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36028

kalewala

Post » Wto gru 06, 2005 9:28

Ale już wczoraj stan kotów uzupełniłam o pięknego rudego Emila

:roll:

W wątku Emila wrzuciłam ogłoszenie o chęci przygarnięcia rudego kota. Piszcie do tej Pani!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto gru 06, 2005 18:58

up kruszynko :D
ObrazekObrazek

bechet

Post » Śro gru 07, 2005 10:02

W górę, maniunia Kamilko

kalewala

Post » Czw gru 08, 2005 8:31