PILNE! 3 koty.. DS dla Kuby!!! Kocice mają dom!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2015 19:17 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Do góry!!!
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Nie paź 04, 2015 20:30 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Coraz więcej mamy tych "rarytasków" wielce adopcyjnych. Coraz więcej niemłodych, zwyczajnych miziaków, chorych i potrzebujących miłości. :(
A sił, czasu, rąk do głaskania mniej i mniej. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie paź 04, 2015 20:48 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Bo z kompletnie niezrozumiałych przyczyn ludzie wolą szurniętego dzieciaka, niż spokojnego przytulaka w sile wieku.

W Kubusia 150 ml wchodzi tak, że nawet bąbla nie widać, pronefrę łyknął z mlaskaniem, zagryzł saszetką renala i dopiero, jak mu usiłowałam w paszczę zajrzeć, czy wszystko gra, to wyraził słowny protest, jak tak można staruszka traktować ;) Wyglądało na to, że też się musi chłopina wygadać :)
Jak na swoje osiągi na papierze i swój wiek, to on jest w zaskakująco dobrej formie.
Widać, że najbardziej to mu doskwiera brak człowieka, a nie stan zdrowia.
Teraz się zabrał za pucowanie Kubusia i trochę mu się zejdzie, bo sporo ma do wypucowania :)

A w ogóle to bardzo dziękuję marpanek za wyposażenie Kubusia w dwie wielkie torby jedzonka i solidny zapas preparatów dla nerkowców :1luvu:
Fotek nie będzie, bo zanim pomyślałam, to zabezpieczyłam tę kontrabandę przed kontrolą wewnętrzną :oops:
Strasznie czujny ten mój dział kontroli wszystkiego, co da się zjeść :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon paź 05, 2015 8:04 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Kocham starsze koty. Jeśli staruszkiem jest 2 czy 5 latek plus.
A ludzie ciegiem myślą, że gowniarza się wychowa wedle swej woli.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 05, 2015 9:45 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Kubuś ma bajeczny apetyt :)
Co cholernie cieszy u kota nerkowego :)
W zasadzie jedyną metodą, żeby zamknąć klatkę bez łez w oczach jest nałożenie do michy :twisted:
Tylko micha jest ważniejsza od człowieka ;)

OKI

Post » Pon paź 05, 2015 20:05 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Kubuś ma bajeczny apetyt :)
Co cholernie cieszy u kota nerkowego :)
W zasadzie jedyną metodą, żeby zamknąć klatkę bez łez w oczach jest nałożenie do michy :twisted:
Tylko micha jest ważniejsza od człowieka ;)

Kiedy zaczynasz zapoznanie z resztą? Musisz zdać relację, jakie wrażenie zrobi Kubuś na nich :D .
Obrazek

aleusha

Post » Pon paź 05, 2015 20:25 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Zdam na pewno. Myślę, że jutro coś zaczniemy powolutku działać.
Dziś usiłowałam popracować, ale średnio mi to wyszło :?
Obrazek
Obrazek
W klatce nie da mu się zrobić sensownych fotek :?

OKI

Post » Wto paź 06, 2015 1:18 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Kubasek jest uroczy. A co do adopcji starszych kotów, to ogłaszam wolny tytuł do zagospodarowywania w ogłoszeniach: DOROSŁY KOT TO KOT MARZEŃ! W rozwinięciu tematu można podać, że dorosly kot to: ustalony charakter, ciekawość świata zaspokojona przynajmiej w 50%, całe zasłony i firanki, mniejsza chęć do domowych ćwiczeń poligonowych, nieobecność opiekuna przesypiana (miast ożywionej działalności spustoszeniotwórczej), słowem: pewność i zaufanie! Dobra, wiem, że niektóre koty osiągają opisany stan dopiero po śmierci, ale to tylko niektóre!

kot ze wsi

Od: Czw lip 10, 2014 23:41

Post » Wto paź 06, 2015 8:21 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Ale jest piękny i tyle ciałka do kochania :D .
Obrazek

aleusha

Post » Wto paź 06, 2015 10:03 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Kubuś jest fantastyczny :)
I straszny z niego czyścioch :1luvu:
I kopacz :roll:
Zdecydowanie musi mieć dużą i głęboką kuwetę, bo żwir fruwa po całym pokoju :roll:

OKI

Post » Śro paź 07, 2015 10:54 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

:!:

OKI

Post » Śro paź 07, 2015 16:49 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Wczoraj nie dałam rady, ale dziś już wypuściłam Kubusia z klatki.
Zadarł ogon do góry, zwiedził chałupę, namierzył łóżko i zaległ :lol:
Radzi sobie świetnie, ale widać, że niewiele widzi (chyba lepiej w pełnym świetle, ale u mnie niestety b. ciemne mieszkanie).
Widać też, że już się świetnie zaadaptował do tego swojego niedowidzenia.
Na pewno ma problem z odległościami, bo jak wlazł na parapet, to dość długo szukał drogi na dół.
Pogadać sobie lubi ;)
No i jak siądę na chwilę, to się od razu przykleja :)

Innymi kotami jest "grzecznościowo zainteresowany" ;)
Jak na kogoś wlezie, to obwąchuje bez większego strachu, a jak trafi na pyskacza, to odpyskuje.
Odwinąć też się potrafi w razie potrzeby, ale agresywny nie jest - po prostu wie, czego chce i nie da sobie podskakiwać ;)

OKI

Post » Śro paź 07, 2015 19:09 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

OKI pisze:Wczoraj nie dałam rady, ale dziś już wypuściłam Kubusia z klatki.
Zadarł ogon do góry, zwiedził chałupę, namierzył łóżko i zaległ :lol:
Radzi sobie świetnie, ale widać, że niewiele widzi (chyba lepiej w pełnym świetle, ale u mnie niestety b. ciemne mieszkanie).
Widać też, że już się świetnie zaadaptował do tego swojego niedowidzenia.
Na pewno ma problem z odległościami, bo jak wlazł na parapet, to dość długo szukał drogi na dół.
Pogadać sobie lubi ;)
No i jak siądę na chwilę, to się od razu przykleja :)

Innymi kotami jest "grzecznościowo zainteresowany" ;)
Jak na kogoś wlezie, to obwąchuje bez większego strachu, a jak trafi na pyskacza, to odpyskuje.
Odwinąć też się potrafi w razie potrzeby, ale agresywny nie jest - po prostu wie, czego chce i nie da sobie podskakiwać ;)

Kocham go jeszcze bardziej. Kubuś :1luvu: .
Obrazek

aleusha

Post » Czw paź 08, 2015 11:23 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Podrzucę.
Kubuś pilnie szuka domu!
Jest upierdliwy, namolny i zajmuje całą poduszkę.
Lubi sobie coś tam zagadać od czasu do czasu.

Kotek dla wielbicieli dużych przylep :lol:

OKI

Post » Pt paź 09, 2015 7:33 Re: PILNE! 3 koty.. DS dla 2 kotek na CITO i Kuby!!! BŁAGAM!

Kubuś bardzo, bardzo, bardzo potrzebuje człowieka.
Najlepiej takiego, który będzie siedział w domu i nie robił nic innego niż zajmowanie się Kubusiem.
On jest przestraszony jak zostaje sam, nawet jeśli wychodzę tylko do sąsiedniego pomieszczenia popracować albo sprzątnąć :(
I to wyraźnie nie boi się nowych kotów, nowego środowiska, tylko samotności.
Inne koty go nie interesują (ze wskazaniem na przeszkadzają) - chyba by mu pasowało bycie jedynakiem z człowiekiem na wyłączność.
Potrzebuje tylko kawalątka miejsca i dużo serca.

Ma świetny apetyt, znacznie mniej pije i sika niż jak do mnie trafił.
Pije teraz niewiele więcej niż normalny, zdrowy kot na mokrej karmie.
Przez pierwsze dwa dni chlał wodę jak klasyczny nerkowiec (lub cukrzyk) i wysikiwał cysternami.
Bardzo dużo czasu spędza na toalecie. Pucuje się bez umiaru.

Kika i Perełka też nieustająco szukają domów stałych :!:

OKI

[poprzednia][następna]