OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 13:18 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Patmol pisze:wyjdzie na to, że masz monopol na adopcje
gdzie biedna kobiecina zadzwoni -to Twój słodki głosik słyszy

tadammmm to jaaaa :surprise: ulubiona tekściara :regulamin:

Monopol to mam, na nerwy :| a nie na adopcje. Jakiś mało fajnych przyciągam.
Ostatnio edytowano Czw sty 16, 2014 13:33 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 16, 2014 13:19 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

:strach:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sty 16, 2014 13:44 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Ask@ kotami kusisz. a jak co do czego -to oddać nie chcesz.
adresy chcesz 8O dziwy jakieś

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 16, 2014 15:27 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

takie gawędziary są mocno upierdliwe.
Po dwóch zdaniach wiedziałam, ze do takiej mamadmy Lulusia nie oddam.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt sty 17, 2014 9:05 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

zbieraczki jesteśmy i tyle
Obrazek

:mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 17, 2014 9:50 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Patmol pisze:zbieraczki jesteśmy i tyle
Obrazek

:mrgreen:

Sprostowanie. Na dobrej drodze do zbieractwa jesteśmy.

Strasznie dzis było iść do kotów. Napadało w miski, na mnie ,na moje paputki i kurteczkę. Przez płot przełaziłam mozolnie bo ślisko było. Koty jak zwykle w kratkę przychodzą ale wsio wyjedzone. Niestety na samej kotłowni ,miejsce gdzie stoją miski, okazało się nie fajne. Przy takiej pogodzie ,wietrze i opadach ,po ścianie i wybitym oknem spłynęła wilgoć i śnieg. Chrupki pływały. Mamunia już mnie tradycyjnie w progu witała.

Jak było w miarę ciepło to odziana w spodenki chodziłam.Jjak się błee zrobiło to wywlokłam zieloną, trawiasta miniówkę. No prawie miniówkę. Co nie co celulitu zakrywa. Przyczyna prosta. Butkom się fleczki zdarły. Butkom spodniowym. TZ dziś pojedzie do szewca. Jak wiadomo jest to profesja w zaniku i wręcz listy gończe się wysyła za szewcem . Tak jak śledztwo przeprowadza gdzie się otworzył i czy zdatny jest do bucików. Mój kochany p. Edward już nie pracuje a po jego budce nawet ślad nie został.
Odziałam dziś więc nakolankowe kozaczki kupione po okazyjnej cenie. Pięknie sie prezentuja z zielenią. Kozaczki to przedmiot westchnień córki. Ale zakaz totalny w tej dziedzinie jest. Nie ma pożyczek.
Tak spojrzałam dziś na siebie krytycznym okiem w szybie sklepu.W drogę ruszyłam wyglądając jak ...papuga. Czerwone, odcienie zieleni, szare i ... włosy w naturalnym...mysim kolorze :cry: Popapranie się oblekłam jednak.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 17, 2014 11:24 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

ask@, ponieważ obiecana transza żarełka jakoś odwleka się w czasie, tak pomyślałam, że może zrobię bazarek na moich rezydentów i Twoje futrzaki.
Czy trzeba mieć na to zgodę moda?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt sty 17, 2014 14:47 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

inga.mm pisze:ask@, ponieważ obiecana transza żarełka jakoś odwleka się w czasie, tak pomyślałam, że może zrobię bazarek na moich rezydentów i Twoje futrzaki.

Dzięki wielkie.
Pojęcia nie mam jak jest z tym. Ileś tam postów chyba trzeba mieć. W regulaminie pewnie pisze.

Surinka dostała badania. Jest ok. Prawie ok. Enzeofile czy jak tym cholerom było , spadły bardzo i są "prawie" w normie. Według wetki, z obrazu rozmazu i morfologii wynika,że jakiś stan zapalny w niej jeszcze siedzi ,ale dziewunia radzi sobie. Dobrze, że dofasowaliśmy jej Zylexis .Pomoże jej powalczyć. Po Misiu i Maszce strasznie się boję szczepionek u kotów z niepewnym zdrowiem. Gdybym mogła odwrócić czas.

Surinia jest śmieszną kociczką. Brzidalek z niej wielki o wielkim uroku. Jest cudnie chuda i pałakowata. Patyczaka mi przypomina :wink: . Co prawda patyczaki nie pochlubią się tak wielkimi uszami ale to nowy rodzaj-otwocki. Ma apetyt i iskre żebractwa w sobie. No moze to już cały płomień sie skrzy bo nie daruje niczego co w lodówce jest. Jest wielka łobuziarą. Wszędzie jej pełno. Tylko szafa jeszcze jest przedmiotem westchnień. Nikt tak nie potrafi zlizać mi z twarzy zmęczenie a potem ugryźć w nos lub brodę. Tuli się, mruczy i...rządzi. Z każdym kotem się dogaduje. Znaczy się każdemu dużemu wleje. Drops ma się na baczeniu choć oboje bardzo lubią się razem bawić.
Co do Dropsa. Podpatrzył Dropsik, że gówniarstow po otwarciu lodówki na bezczela wskakuje na drzwi zamrażarki. A potem wdzięcznie wędrują na blat ,co obok jest. I ryjki wsadzają we wsio co jest w pobliżu. Chipa i Suri to prawie ze środka trzeba wyciągać. Szerokie są wierzeje i chude tyłki mieszczą się. Drops obserwuje. Drops zazdrości. Drops nie widzi tylko ,że małe gabaryty mają futerka więc i większą szansę. I raz Drops wskoczył 8O . Biedna , grubawe łapiny ześlizgły mu się chodź dzielnie walczył o włożenie pysia choćby na jedną półkę.Nie dało rady .Brzuchol i obfity tył nie zmieściły się i kot z jękiem rozpaczy zaczął zjeżdżać. Musiałam gada ratować bo walcząc z przyciąganiem ,wbił pazury w uszczelki i nie odpuszczał ,trzepiąc po lodówce tylnymi pazurami i podejmując próby zaczepienia się. Tak wlaściwie lodówke ratowałam. Wizja sznytów na facjacie sprzętu mnie zmotywowała. A ten cholernik myslał, że ja go...podsadzę.Dygnął do przodu ze stękiem by mi łatwiej było jego doopskop pokaźne ucapić i unieść. Nawet przestał wierzgać kopytami. Jaki był zły i strasznie się na mnie obraził jak go zestawiłam. I dodatkowy baleron go nie udobruchał. Bo co taki marny plasterek znaczy jak on mógł opanować całą zawartość. Zjeść całą zawartość. Pokrólować w chłodnym klimacie i bieli.
Marzenia nie spełniły się.
Dropsik już nawet na lodówkę wstrętną nie zerka.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 17, 2014 20:17 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

inga.mm pisze:ask@, ponieważ obiecana transza żarełka jakoś odwleka się w czasie, tak pomyślałam, że może zrobię bazarek na moich rezydentów i Twoje futrzaki.

Nie trzeba.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt sty 17, 2014 21:12 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Asia i Drops :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:

Asiu, juz tyle ludzi Cię prosiło: pisz, pisz książkę!! Ponawiam prośby!
Tylko czasu nie masz pewnie...
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Sob sty 18, 2014 10:36 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

merlok pisze:Asia i Drops :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:

Popieram :ok: Zaglądam ukradkiem z pracy służbowej i znikam :twisted:
Gdzie można zobaczyć Suri - tak pięknie i ciekawie o Niej piszesz :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob sty 18, 2014 14:49 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

kussad pisze:
merlok pisze:Asia i Drops :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:

Popieram :ok: Zaglądam ukradkiem z pracy służbowej i znikam :twisted:
Gdzie można zobaczyć Suri - tak pięknie i ciekawie o Niej piszesz :)

Suri
Obrazek

Mam inne zdjątka ale w telefonie. I za diabła nie mogę ich przerzucić bo komputer "nie" widzi sprzęcicha.

A ja dziś poleguję, pod sypiam sobie, poleguję...oglądam programy kryminalne. Wolę te mordy niż kuchenno-kulinarne koszmary.
Nic zrobić mocnego, głośnego nie mogę bo TZ śpi po nocce. Zresztą nie mam ochoty.
Choć pomyłam podłogi i siebie. W tej kolejności i w innej wodzie :wink: . Jakby ktoś miał wątpliwości ,wyjaśniam.

Ciężar wieku odczuwam mocno . Pesel w oczy bije. I po kościach się rozpełza. Ale uporam się z tym...potem :mrgreen:
Dziś pozwolę sobie na lenistwo. Wiekowe ciało rozkładając pod kocykiem z pilotem w dłoni i Dropsem na nogach. Z tym ostatnim długo nie zdzierżyłam. Ciężki jest. Miałam robić ogłoszenia ale też sobie odpuszczę. Czekamy na fotki nowe co mają być zrobione w tygodniu przez naszą Jolę. To jest dobre usprawiedliwienie :wink: W lodówce leży karkowy co ma być zapodany z cebulką . Słowo "być" jest najbardziej właściwe. Bo będzie ...kiedyś.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 19, 2014 8:40 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuji. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Suri :1luvu: :love: :love:
kicikicimiauhau

Post » Nie sty 19, 2014 13:16 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

Jak ja dziś zmarzłam. Nogi jak beton mi się zrobiły. Cellulit mi ścięło. :mrgreen: Wczorajszy deszcz mnie zniechęcił do dygania na stadiony by suche uzupełnić.A dziś w śnieg i mrozek polazłam. Wszystko wyczyszczone do sucha :cry: a na posrebrzanym podłożu tylko ślady kocie widać. Poczułam się winna .Bo jakiś za głodował z powodu mojego wczorajszego lenistwa.

Na kotłowni psy są. Z budki wyciągnięte zostało wszystko bo jakiś biedak chciał żarcie wyciągnąć. Przez ten sam murek przeskoczyłam dziś ja a wcześniej psy ślady zostawiły. Nie dziwota, że koty nie przychodzą. Choć dziś przyszła biała i czarna i srebrny kot co żywił się do tej pory pod blokiem. Widzę w świetle lamp, że idą z drugiej strony osiedla. Stoją nieruchome figurki na chodniku i na kicianie czekają.Słysząc mnie dopiero przybiegają. Woda zamarznięta. Jedzenie zamarzło zanim kotłownię obrobiłam. jak ja nie lubię teakiej pogody.
Ja wiem, że psy potrzebują opieki ale żal mi strasznie kotów co z budek i mich wygnane zostały.

Przyszłam do domu, to rozgrzać się nie mogła. Dygałam pod kołderką jak marna baletnica lub galareta przeterminowana. Koty nie miały zamiaru do mnie przytulić się bom za bardzo ruchliwa była. Muszę o kalesonkach pomyśleć i o wełnianych skarpetkach i o czapeczce i rękawiczkach...

Ludzie dzwonią , nie czytają i dzwonią. Chyba przestałam umieć rozmawiać. Mamy młode koty. Koty co nie tylko ludzia potrzebują ale i drugiego kota. Myszka kocha Tami. Mikuś kocha wszystkie koty. Saszka nie lubi z nimi spać ale uwielbia fotelkowe Przytulanki i wspólne zabawy. Jak ja mam ich, cholera, jako jedynaków wydać? Każde z nich będzie nieszczęśliwe będą samotnikami. Trudno dziecko 2-3 letnie uznać za towarzysza. Choć to by nie było złe. Tylko rodziców nie obchodzi "nauka" postępowania z kotem i dzieckiem. Kot MA być dla dziecka i ma być pluszakiem. O Tami pytają nagminnie nie czytając info o oczach i tego, że Tami MUSI być z Myszką. Sasza bije rekordy popularności u ludzi w mocnym :wink: kwiecie wieku. Jakiś wirus w wieku kwiatowym zapadł bo będąc bliżej 100 niż 20 ludzie chcą jak najmniejszego/najmłodszego kota. Czy ja nienormalna jestem, że mam obawy i wątpliwości ?Ano ,jestem!
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 19, 2014 13:43 Re: OTW11-Grześ w DS:)Kciuki. Gutek s.3-PILNE DS/DT

łączę się w bólu, mamy Asia te same obawy i wątpliwości :|
z rozmów wynika, że te same osoby dzwonią i do Ciebie i do mnie i zdziwieni bo słyszą to samo w odpowiedzi :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

[poprzednia][następna]